Αθλητισμός

Μόνο νίκη με Αίολο θέλει ο Ρήγας

Πλήρη αγωνιστική κίνηση έχουμε σήμερα στον 4ο όμιλο της Δ’ Εθνικής και ο Ρήγας Φεραίος καλείται να κερδίσει οπωσδήποτε τον Αίολο Καρπενησίου για να εξακολουθήσει να έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση της ανόδου. Η αναμέτρηση στο στάδιο του Βελεστίνου θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 20ης ημέρας του πρωταθλήματος και θα αρχίσει στις 4 το απόγευμα.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

 

Όπως είναι γνωστό, την άνοδο στη νέα Γ’ Εθνική θα πάρουν οι επτά πρώτες ομάδες του ομίλου. Μαθηματικά την έχουν κατακτήσει οι Λαμία, Α.Ο. Καρδίτσας, Πυργετός και Δωτιέας Αγιάς, ενώ και ο Αχιλλέας Δομοκού είναι πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο. Ουσιαστικά «παίζονται» η 6η και η 7η θέση τις οποίες διεκδικούν οι Ρήγας Φεραίος (24 βαθμοί), Αμπελωνιακός (24 β.) και Ελασσόνα (23 β.).

Οι Βελεστινιώτες είναι σε πλεονεκτική θέση διότι έχουν κάνει το ρεπό του β’ γύρου. Έτσι, θα δώσουν τρία ματς, έναντι δύο των ομάδων της Λάρισας. Αν ο Ρήγας φτάσει τους 30 βαθμούς τότε θα πανηγυρίσει σίγουρα την άνοδο, διότι η Ελασσόνα στην καλύτερη γι’ αυτή περίπτωση μπορεί να φτάσει στους 29 πόντους.

Ουσιαστικά η ομάδα του Βελεστίνου χρειάζεται πάση θυσία το «τρίποντο» στο σημερινό εντός έδρας παιχνίδι με τον εδώ και καιρό καταδικασμένο σε υποβιβασμό Αίολο Καρπενησίου και θα ψάξει άλλους τρεις βαθμούς είτε στη Λαμία, είτε την τελευταία αγωνιστική με τον Δωτιέα στο γήπεδό της. Βέβαια, αν το ήδη υποβιβασμένο Λεοντάρι νικήσει σήμερα την Ελασσόνα, τότε αρκεί στον Ρήγα η νίκη επί του Αιόλου για να πανηγυρίσει πρόωρα.

Σε κάθε περίπτωση ο Ρήγας οφείλει να νικήσει την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και για να το κάνει αυτό θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να μην την υποτιμήσει. Εξάλλου, ο Αίολος είχε καταφέρει στον α’ γύρο να πάρει ισοπαλία από τους «κυανόλευκους» με 1-1, στερώντας τους έτσι από δύο πολύτιμους βαθμούς.

Λογικά οι Βελεστινιώτες θα κυνηγήσουν ένα γρήγορο τέρμα που θα τους «λύσει» τα πόδια για τη συνέχεια του αγώνα. Γενικότερα όμως πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι στην αποστολή τους χωρίς να τους απασχολεί τι γίνεται την ίδια ώρα στο παιχνίδι Λεοντάρι-Ελασσόνα.

Όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, εκτός αποστολής αναμένεται να μείνει ο Βογιατζής, που προέρχεται από τραυματισμό και δεν είναι 100% έτοιμος. Στη διάθεση του τεχνικού Λάκη Μπακάλη είναι οι: Τσουμπέκος, Κεφαλάς, Γουτούλης, Σπαθής, Κόκκας, Βουραζέρης, Γούτσιος, Χατζής, Μπλέτσας, Σ. Μπακάλης, Χατζηαθανασίου, Μπίκας, Ρηγίνος, Μιχολίτσης, Τσουκάλης, Γάρος, Πάσχος, Γκοντόλος, Κλώθος και Ρέβης.

Το σημερινό ματς θα διευθύνει  ο κ. Γεώργιος Σφέτσιας της ΕΠΣ Σάμου με βοηθούς τους κ.κ. Ευάγγελο Γιαννόπουλο και Ελευθέριο Βογιατζή της ΕΠΣ Καρδίτσας. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο κ. Ανδρέας Στάθης, που ανήκει στην ΕΠΣ Τρικάλων.

*Σήμερα βράδυ θα πραγματοποιηθεί ο αποκριάτικος χορός του Ρήγα Φεραίου στην ταβέρνα «Άλκηστις» στον πεζόδρομο του Βελεστίνου. Με ζωντανή μουσική και μπόλικο κέφι οι διοικούντες τον ιστορικό σύλλογο καλούν όλους τους φίλους της ομάδας να δώσουν το «παρών» και να διασκεδάσουν μέχρι πρωίας. Η τιμή εισόδου ορίστηκε στα 5 ευρώ.

 

 

Το πρόγραμμα

Για την 20η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Δ’ Εθνικής θα γίνουν σήμερα τα εξής παιχνίδια:

Α.Ε. Λεονταρίου-Ελασσόνα
Ρήγας Φεραίος-Αίολος

Αχιλλέας Δομ.-Λαμία
Α.Ο. Καρδίτσας-Ανδρούτσος Γρ.
Πυργετός-Δωτιέας Αγιάς
Ρεπό: Αμπελωνιακός

 

Η βαθμολογία

(19η αγωνιστική)

1. Λαμία 23-12 36

2. Α.Ο. Καρδίτσας 27-9 32

3. Πυργετός 22-11 31

4. Δωτιέας 19-11 31

5. Αχιλλέας Δομ. 19-19 28

6. Ρήγας 10-9 24

7. Αμπελωνιακός 12-12 24

8. Ελασσόνα 15-22 23

9. Ανδρούτσος 18-19 18

10. Α.Ε. Λεονταρίου 12-18 14

11. Αίολος 6-34 4

* Ο Αμπελωνιακός έχει ένα μηδενισμό.

** Ρεπό στο β’ γύρο δεν έκαναν οι Αμπελωνιακός, Α.Ε. Λεονταρίου και Ελασσόνα.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το