Τοπικά

Μόλις τρεις αστυνομικοί μετατίθενται στη Μαγνησία

Τα κενά των οργανικών θέσεων στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ανέρχονται σε 60

 

Οι ανάγκες αστυνόμευσης συνεχώς αυξάνονται, ενώ η αστυνομική δύναμη είναι η ίδια και με σημαντικές ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή. Τα κενά των οργανικών θέσεων στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ανέρχονται σε 60, ενώ αρκετοί αστυνομικοί αναμένεται να αποχωρήσουν από την υπηρεσία τους με πρόωρη συνταξιοδότηση. Στις τακτικές, ωστόσο, μεταθέσεις του 2013 η τοπική Αστυνομία ενισχύεται με μόλις τρεις αστυνομικούς.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας εκφράζει τη διαμαρτυρία της προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επισημαίνοντας ότι «είναι αδιανόητο άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις με αντικειμενικά λιγότερα προβλήματα, λόγω γεωγραφικής θέσης να ενισχύονται με επιπλέον άτομα».

Η επιστολή διαμαρτυρίας της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών προς το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχει τον τίτλο «Επιτέλους Έλεος», εκφράζεται η απογοήτευση και αγανάκτηση – όπως τονίζεται – σημειώνοντας ότι το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου – Νέας Ιωνίας ως ενιαία πόλη είναι από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, οι δε περιφερειακοί Δήμοι και τα νησιά έχουν μεγάλη εδαφική περιφέρεια.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται πως «οι ανάγκες αστυνόμευσης του Νομού συνεχώς αυξάνονται, ενώ η αστυνομική δύναμη, η υλικοτεχνική υποδομή και η διάρθρωση των υπηρεσιών παραμένει η ίδια, με ελάχιστες αποκλίσεις από το 1972. Η οργανική δύναμη ανέρχεται σε 515 άτομα, ενώ η παρούσα δύναμη μόλις φτάνει στα 454 άτομα με συνεχόμενη καθοδική τάση, λόγω συνταξιοδότησης αρκετών συναδέλφων, παρόλο που ανταποκρίνονται στις τότε ανάγκες όντας ανεπαρκείς για τις σημερινές. Σημειωτέον ότι στα 454 άτομα της παρούσας δύναμης υπολογίζονται οι απασχολούμενοι στις γραμματειακές υπηρεσίες και οι απασχολούμενοι με ξένα προς την αστυνομική φύση έργα (πάρεργα) που ανέρχονται σε σημαντικό αριθμό της παρούσας δύναμης».

Ακόμη στην επιστολή τονίζεται ότι «δίνουμε μεγάλο βάρος στη διαφοροποίηση των παραγόντων (πληθυσμός, τουρισμός, εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, εγκληματικότητα, ανάπτυξη, αεροδρόμια και λιμάνια, αθλητικές διοργανώσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με κίνδυνο επεισοδίων κ.λπ.) στην πορεία του χρόνου, γιατί αυτή πιστοποιεί ότι η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη δεν επαρκεί για τις ανάγκες της αστυνόμευσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σχεδόν καθημερινά να υπάρχουν συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, ενώ αυτό το διάστημα υπάρχει «αιμορραγία» αστυνομικής δύναμης στα αγροτικά μπλόκα».

Και η τοπική Ένωση καταλήγει με έμφαση: «Επειδή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και μαθηματικά η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας οδηγείται σε παρακμή και στη διάλυση των υπηρεσιών της, κάνει επιτακτική την ανάγκη για την κάλυψη των οργανικών θέσεων. Δυστυχώς, με τις ενέργειες αυτές το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι δεν λαμβάνει τα σωστά μηνύματα και παραμένει αποκομμένο από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιφέρεια, έχοντας αντίκτυπο στις υποχρεώσεις μας απέναντι σε μία δοκιμαζόμενη κοινωνία. Παρόλα αυτά, παραμένει πρώτο ζητούμενο για εμάς η προσφορά όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας υπηρεσιών στον απλό πολίτη. Αν δεν δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημά μας, είμαστε υποχρεωμένοι μαζί με την Ομοσπονδία, που αντέδρασε ακαριαία για το ζήτημα αυτό και με τις υπόλοιπες θιγόμενες πρωτοβάθμιες οργανώσεις, να αναδείξουμε και να καταγγείλουμε την παραπάνω κατάφωρη αδικία προγραμματίζοντας διάφορες μορφές διαμαρτυρίας».

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και υλικοτεχνική υποδομή προκαλούν καθημερινά προβλήματα στις υπηρεσίες. Ενδεικτικά αναφέρεται πως όλα σχεδόν τα αστυνομικά τμήματα έχουν λιγότερο από το προβλεπόμενο προσωπικό, ενώ και τα περιπολικά έχουν γράψει «πολλά χιλιόμετρα» και συχνά παρουσιάζουν βλάβες. Χαρακτηριστικά επίσης αναφέρεται ότι το τμήμα Τροχαίας Βόλου διαθέτει ένα περιπολικό αυτοκίνητο με τους τροχονόμους να αναγκάζονται να βάζουν λάδι στη μηχανή… Το Τμήμα Βόλου να απασχολεί δύο ή τρεις αστυνομικούς καθημερινά (όπως και της Νέας Ιωνίας) για την επίδοση εγγράφων…

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το