Κατηγορίες: Πολιτική

Μυστήριο με τρεις νεκρούς

Πληροφορίες μιλούν για ξεκαθάρισμα λογαριασμών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 27. Το πτώμα ενός ακόμη 46χρονου βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην οδό Εμπεδοκλέους, στην περιοχή της Τούμπας Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα, το πτώμα ενός 43χρονου -ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα αυτοκτόνησε- είχε βρεθεί σε αλσύλλιο στην περιοχή Ευαγγελιστρίας. Ο 43χρονος θεωρείται είναι ο δράστης της δολοφονίας ενός άλλου 46χρονου, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί στην οδό Βηθυνίας στην Τούμπα. Η αστυνομία εξετάζει την πιθανότητα οι δύο δολοφονίες να συνδέονται μεταξύ τους.

Το πτώμα στην οδό Εμπεδοκλέους βρήκε συγγενικό του πρόσωπο που ειδοποίησε την αστυνομία. Ο 46χρονος ημεδαπός έφερε τραύμα στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο. Πλησίον του βρέθηκε ένας κάλυκας.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι ο 43χρονος που βρέθηκε νεκρός σε αλσύλλιο στην περιοχή της Ευαγγελίστριας ήταν ο δράστης της δολοφονίας 46χρονου, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί τις πρωινές ώρες στην οδό Βηθυνίας στην Τούμπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, άγνωστος δράστης πυροβόλησε δύο φορές τον 46χρονο -πιθανόν ημεδαπό-, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Γύρω στις 09:40 το πρωί εντοπίστηκε άνδρας, ο οποίος έφερε πυροβόλο όπλο και στη θέα των αστυνομικών προσέτρεξε σε αλσύλλιο, όπου βρέθηκε νεκρός και δίπλα του ένα πιστόλι.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η αστυνομία εξετάζει την πιθανότητα οι δύο δολοφονίες να συνδέονται μεταξύ τους. Ενεργείται προανάκριση.

Ληστεία

Ληστεία σημειώθηκε προχθές το βράδυ στη Λάρισα. Άγνωστος προφασιζόμενος ότι χρειάζεται βοήθεια σταμάτησε ΙΧ αυτοκίνητο στην οδό Σαπφούς. Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατέβηκε για τον βοηθήσει και τότε εκείνος και άλλα δύο άτομα προσπάθησαν να τον ληστέψουν. Στη συνέχεια τον γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο και στο σώμα και του απέσπασαν ένα κινητό τηλέφωνο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της Λάρισας ενώ οι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία.

Νεκρή 70χρονη

Νεκρή, από άγνωστη μέχρι στιγμή αιτία, βρέθηκε μία 70χρονη προχθές το απόγευμα στο διαμέρισμά της στην οδό Μπουμπουλίνας 5, στη Δραπετσώνα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο θάνατός της προκλήθηκε πιθανότατα από ασφυξία, καθώς δίπλα της οι αστυνομικοί βρήκαν ένα μαξιλάρι. Φως στα αίτια του θανάτου της αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή.

Θανατηφόρο

Θανατηφόρο τροχαίο, με νεκρό έναν 31χρονο αλλοδαπό, σημειώθηκε τα ξημερώματα σήμερα, στο 43ο χλμ της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου. Το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 31χρονος, ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο. Για τον απεγκλωβισμένο του χρειάσθηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Τα αίτια του δυστυχήματος ανέλαβε να εξακριβώσει το τμήμα τροχαίας Ρεθύμνου.

Διακινητές λαθρομεταναστών

Δύο αλλοδαποί, ένας 28χρονος και ένας 26χρονος, συνελήφθησαν ανήμερα των Χριστουγέννων στην Αλεξανδρούπολη να μεταφέρουν τρεις λαθρομετανάστες. Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, οι λαθρομετανάστες είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα λίγο νωρίτερα μέσω του ποταμού Έβρου. Οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Ένας 45χρονος αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της αστυνομίας Θεσσαλονίκης γιατί προήγαγε στην πορνεία μια 18χρονη ομοεθνή του.
Ο 45χρονος εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη οικονομική κατάσταση της 18χρονης, παρακράτησε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και με τη χρήση βίας την κρατούσε σε οίκημα στην πόλη της Πάτρας από τις αρχές Νοεμβρίου. Εκεί την προήγαγε στην πορνεία εισπράττοντας ο ίδιος τα χρηματικά ποσά.
Πριν από λίγες μέρες η 18χρονη κατάφερε να διαφύγει και να μεταβεί σε πόλη του νομού Σερρών. Εκεί την εντόπισε και πάλι ο 45χρονος και με τη χρήση βίας τη μετέφερε σε διαμέρισμα στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Οι περίοικοι αντιλήφθηκαν ύποπτες κινήσεις και ενημέρωσαν την αστυνομία που τελικά οδηγήθηκε στη σύλληψη του 45χρονου το πρωί της περασμένης Παρασκευής.
Λίγη μάλιστα ώρα πριν να συλληφθεί ο 45χρονος χτύπησε τη 18χρονη στο πρόσωπο με ψαλίδι προκαλώντας της πολλαπλά τραύματα.

Έκλεβαν δίκυκλα

«Οικογενειακή επιχείρηση» κλοπής δικύκλων εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Μετά από έρευνα που έγινε σε υπαίθριο χώρο, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών, ηλικίας 18, 19, 23 και 35 ετών, οι οποίοι έκλεβαν τα δίκυκλα, τα αποσυναρμολογούσαν και πουλούσαν τα διάφορα εξαρτήματα. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
Στο μεταξύ, εξιχνιάστηκε υπόθεση σωρείας κλοπών που έγιναν σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Καλαμαριά, τις Συκιές και τη Νεάπολη. Δράστης των κλοπών ήταν ένας 24χρονος ομογενής ο οποίος αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ, ηλεκτρικά είδη και πλήθος κοσμημάτων. Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις των ιδιοκτητών, η λεία των κλοπιμαίων υπερβαίνει τις 88.500 ευρώ.-

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η τελευταία συνεδρία του Φρόιντ 

    Της  Μαρίας Αλμπανίδου, νομικός MSc Ποινικών και Εγκληματολογικών Σπουδών αρθρογράφος, συγγραφέας  Καλημέρα, καλημέρα…

30 Ιουνίου 2024

Φυτεία με 500 γιγάντια χασισόδεντρα, ηρωίνη και κοκαΐνη – Οι δράστες θα έβαζαν στην τσέπη 450.000 ευρώ

Ως και 450.000 ευρώ θα έβαζαν στην τσέπη τους από την πώληση οκτώ κιλών κάνναβης…

30 Ιουνίου 2024

Καθαρισμός οικοπέδων: Γιατί αποφασίστηκε παράταση της προθεσμίας για τη δήλωση έως τις 15 Ιουλίου

Η παράταση της προθεσμίας για τους καθαρισμούς οικοπέδων –και την υποβολή των σχετικών δηλώσεων στην…

30 Ιουνίου 2024

«Δύο Ξένοι στην ίδια Συμμαχία» το νέο βιβλίο του Ανδρέα Στεργίου

  Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπαζήση το νέο βιβλίο του Βολιώτη καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και…

30 Ιουνίου 2024

«Καμπανάκι» για αύξηση των τιμών στον καφέ

Την αντίδραση των επαγγελματιών εστίασης έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τον ΦΠΑ…

30 Ιουνίου 2024

«Αέρας» δημιουργίας στις ΗΠΑ από τα «talodia»

  Με τις «αποσκεύες» της γεμάτες εμπειρίες, εικόνες και συναισθήματα επέστρεψε από τις ΗΠΑ το…

30 Ιουνίου 2024