Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Μυρίζει… άνοιξη από αύριο

Τσουχτερό κρύο, βροχόπτωση και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα

Για μία ακόμη μέρα, τη σημερινή, θα επιμείνουν τα καιρικά φαινόμενα στη Μαγνησία, ενώ από αύριο Τετάρτη αρχίζει σταδιακή βελτίωση. Από την Πέμπτη αρχίζει και η άνοδος της θερμοκρασίας και μέχρι την Κυριακή – που θεωρείται ασφαλής η πρόβλεψη το θερμόμετρο θα φτάσει στους 17 βαθμούς, ενώ θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Ο καλός καιρός, όπως όλα δείχνουν, θα διατηρηθεί και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, για σήμερα το κρύο θα είναι τσουχτερό και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 2-3 βαθμούς στις αστικές περιοχές, γύρω στο 0 στις ορεινές. Ελαφρά χιονόπτωση αναμένεται σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα, χωρίς όμως να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα. Η βροχή θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τις απογευματινές ώρες. Σήμερα θα επικρατήσουν Β.Α. άνεμοι εντάσεως έως και 8 μποφόρ. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου συστήνεται στους ιδιοκτήτες των μικρών σκαφών να μην αποπλεύσουν για κανένα λόγο, αλλά και να λάβουν μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και ελλιμενισμού των σκαφών τους.

Από την Τετάρτη ο καιρός βελτιώνεται αισθητά. Θα σταματήσουν τα φαινόμενα, ενώ σιγά-σιγά θα ανεβαίνει και η θερμοκρασία. Το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένεται να φτάσει στους 11-12 βαθμούς, ενώ τα ξημερώματα θα κυμανθεί λίγο πάνω από το μηδέν. Από την Πέμπτη ο υδράργυρος παίρνει την… ανηφόρα. Σταδιακά, έως την Κυριακή, θα φτάσει στους 17-18 βαθμούς, ενώ όλο το τετραήμερο θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Οι ίδιες συνθήκες αναμένονται και στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας.

Πάντως το νέο κύμα κακοκαιρίας, άρχισε να πλήττει τη Μαγνησία από την Κυριακή με κύρια χαρακτηριστικά τη συνεχή βροχή, το υψηλό ποσοστό υγρασίας και την πτώση της θερμοκρασίας. Χιόνια έπεσαν και πάλι στις ορεινές, αλλά και ημιορεινές περιοχές. Μικροπροβλήματα δημιουργήθηκαν, χωρίς όμως το χιόνι να διακόψει την κίνηση στους δρόμους.

Η Μαγνησία πάντως βιώνει αρκετά βαρύ χειμώνα, με αλλεπάλληλα κύματα κακοκαιρίας, που έχουν διάρκεια. Το ύψος του νέου χιονιού που έπεσε στο Πήλιο ανέρχεται σε 30 εκατοστά. Για τον αποχιονισμό των δρόμων εργάστηκαν χθες δέκα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αργ. Κοπάνας, το πρόβλημα εντοπίζεται και πάλι – όπως σε κάθε χιονόπτωση – στον άξονα Πορταριά-Καράβωμα κυρίως, για να αντιμετωπιστεί ο πάγος κι όχι το χιόνι.

Χιόνισε επίσης στην Ανάβρα και στο Κεραμίδι, όπου κι εκεί μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας εργάζονταν για τον καθαρισμό των δρόμων. Οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί, ενώ κανονικά γίνονται και τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Ο κ. Κοπάνας απάντησε και σε καταγγελίες εκπαιδευτικών που δεν μπόρεσαν το πρωί να φθάσουν τη Ζαγορά λέγοντας ότι ο δρόμος ήταν ανοιχτός όμως τα οχήματα έπρεπε να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες. «Δίνουμε μάχη για να μην υπάρξουν αποκλεισμοί χωριών κι η κίνηση των οχημάτων να γίνεται με ασφάλεια σε όλο το οδικό δίκτυο» τόνισε.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το τέταρτο συνεχές κύμα κακοκαιρίας από την αρχή του έτους, που έχει κουράσει όλους τους πολίτες, ενώ τους έχει εξουθενώσει και οικονομικά. Αυξημένο είναι και το κόστος αποχιονισμού για τη Μαγνησία, που θα αγγίξει τα δύο εκατομμύρια ευρώ, όπως ανέφερε χθες ο Περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός.

Οι πρώτες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στις 12 Νοεμβρίου στη Μαγνησία και έκτοτε ο Νομός δεν βγήκε από το «μάτι του χιονιά…».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Diddy: Υπό επιτήρηση στη φυλακή – Υπάρχουν φόβοι για αυτοκτονικές τάσεις

Ο Sean «Diddy» Combs φέρεται να έχει τεθεί σε επιτήρηση, αφού του αρνήθηκαν την καταβολή…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Φυτεία στον Αλμυρό με 2.000 δενδρύλλια

Φυτεία χασίς, εντοπίστηκε σήμερα σε δασώδη περιοχή στη Γαύριανη. Σύμφωνα με πληροφορίες η περιοχή έχει…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Η Κύπρος σφράγισε κανονικά το διαβατήριο του Αταμάν και γι’ αυτό υπήρξε ο εκνευρισμός του

Το τουρκικό διαβατήριο του Τούρκου προπονητή του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν σφραγίστηκε κανονικά από τις αρχές…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Πολάκης εναντίον Καρανίκα που μίλησε για πραξικόπημα – «Νίκο κούρασες, ως τι μιλάς, ως περαστικός;»

Διαδικτυακή κόντρα μεταξύ του Νίκου Καρανίκα και του Παύλου Πολάκη, ξέσπασε με αφορμή ανάρτηση του…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Μαρινάκης για τα χαλιά στο υπουργείο Τουρισμού: Να προσέχουμε ακόμα και το 1 ευρώ, όλοι είμαστε περαστικοί από τα υπουργεία

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την αγορά χαλιών στο υπουργείο Τουρισμού για το γραφείο της υπουργού…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Ποδοσφαιριστής της Νίκης ο Εντ Κάρλος

Ο Εντ Κάρλος ανήκει και επίσημα στην "οικογένεια" της Νίκης, με τους "κυανόλευκους" να ανακοινώνουν…

20 Σεπτεμβρίου 2024