Κατηγορίες: Αθλητισμός

Μπόμπιρες εν δράσει

Επιτυχία σημειώνει το 8ο εορταστικό τουρνουά μπάσκετ του Γ.Σ. Βόλου

y

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το 8ο Εορταστικό Τουρνουά  Μπάσκετ των μικρών καλαθοσφαιριστών του Γ. Σ. Βόλου, ενώ τέσσερα τμήματα (Παμπαίδες , Μίνι , Προμίνι, Ακαδημία), την Δευτέρα 27/12/2010 έδωσαν φιλικούς αγώνες με τα αντίστοιχα τμήματα της Α.Ε.Σ. Ανάληψης Βόλου, στο ΕΑΚ Βόλου. Εξάλλου, το Β’ παιδικό αναμετρήθηκε με το Προπαιδικό με τους πρώτους να επικρατούν τελικά μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι με σκορ 58-61.

Ανάλογη ήταν και η συνέχεια, όπου την σκυτάλη πήραν οι μικροί αθλητές του συλλόγου, χωρισμένοι σε δυο κατηγορίες. Στην κατηγορία «Σμολ» (γεννημένοι  2001-2005) και στην κατηγορία «Λαρτζ» (γεννημένοι 1997-2000).

Η έναρξη του εορταστικού τουρνουά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27/12 στο κλειστό γυμναστήριο «Βάκης Παρασκευόπουλος» το οποίο ευγενικά παραχώρησε ο Δήμος Βόλου στον σύλλογο. Οι άνθρωποι του Γ.Σ. Βόλου φρόντισαν να το στολίσουν γιορτινά, κάνοντας έτσι ακόμη πιο ευχάριστη την παραμονή των παιδιών στον συγκεκριμένο αθλητικό χώρο.

Συνολικά για την μικρή κατηγορία (Σμολ) έχουν πραγματοποιηθεί οι κάτωθι αγώνες με τα εξής αποτελέσματα: Αετοί- Γεράκια 11-15, Τίγρης- Λιοντάρια 13-18, Αετοί – Τίγρης 14-22, Γεράκια – Λιοντάρια 11-23, ενώ για την μεγάλη κατηγορία ( Λαρτζ) τα αποτελέσματα είναι τα ακόλουθα: Δίας – Άρης 27-60, Ήφαιστος – Ερμής 36-41, Δίας – Ήφαιστος 33-30, Άρης – Ερμής 45-38.

Κύρια χαρακτηριστικά των αγώνων είναι ο ενθουσιασμός, η χαρά,

η ευχαρίστηση, η διασκέδαση αλλά ταυτόχρονα και η προσπάθεια,

η μαχητικότητα και ο συναγωνισμός. Επίσης, η προσέλευση των παιδιών ήταν και διατηρείται πολύ μεγάλη, ενώ το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο μέχρι και την λήξη του τουρνουά.

Σήμερα Τρίτη 4/1 συνεχίζεται το τουρνουά με την διεξαγωγή των τελευταίων αγώνων ανά κατηγορία ( Αετοί – Λιοντάρια, Γεράκια – Τίγρης, Άρης – Ήφαιστος, Δίας- Ερμής), ενώ αύριο Τετάρτη 5/1/2011 ολοκληρώνεται με την διεξαγωγή των μεγάλων και μικρών τελικών. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι απονομές στους νικητές.

Επίσης θα γίνουν και βραβεύσεις σε άλλη μια κατηγορία. Είναι αυτή της καλύτερης παρουσίας στο τουρνουά αλλά και σε όλη την διάρκεια των προπονήσεων.

Οι προπονητές θα διαλέξουν μετά από πολύ σκέψη και θα τιμήσουν με έπαινο ήθους τους αθλητές που θα ξεχωρίσουν καθώς αυτή η κατηγορία είναι ξεχωριστή και ταυτόχρονα πολύ σημαντική μιας και κύριο μέλημα των ανθρώπων του συλλόγου είναι να δημιουργηθούν σωστοί αθλητές.

Επίσης, τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους και τα φιλικά παιχνίδια καθώς συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ, όπου το εφηβικό μέχρι στιγμής έχει απολογισμό τέσσερις νίκες και μόλις μία ήττα, το παιδικό εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του αφού έχει πετύχει μόνο νίκες (4 στα 4) και με μεγάλα σκορ διαφορά, ενώ το προπαιδικό έχει πετύχει μία νίκη και έχει ηττηθεί τρεις φορές.

Την οργάνωση του τουρνουά έχουν αναλάβει με επιτυχία οι προπονητές του συλλόγου κ.κ. Καπουρνιώτης Μιχάλης, Τσιριγωτάκης Ανδρέας, Μπέτας Σωτήρης, Ντάκης Γιώργος και Κοσμάτος Γιώργος οι οποίοι δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι με την μέχρι τώρα συμμετοχή των παιδιών. Μέσα από το τουρνουά, 150  μικροί αθλητές του συλλόγου έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τις μπασκετικές τους αρετές και να κάνουν ένα «τάϊμ  άουτ»  από τα μαθήματά τους, γνωρίζοντας τη χαρά που μπορεί να τους προσφέρει ο αθλητισμός και ιδιαίτερα το μπάσκετ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δεκάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων για την παγκόσμια ημέρα – Ζωγράφισαν με ποιήματα τα όνειρά τους

Μικροί ποιητές στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαγνησίας έγιναν δεκάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων…

29 Μαρτίου 2024

Δωρεά υπερσύγχρονου ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού

  Ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο παραδόθηκε χθες στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, το οποίο αποτελεί δωρεά της…

29 Μαρτίου 2024

Έργα τέχνης κοσμούν τις στάσεις των λεωφορείων

Σαράντα δύο έργα τέχνης κοσμούν από σήμερα τις στάσεις αστικών λεωφορείων στην πόλη της Φλώρινας.…

29 Μαρτίου 2024

Ανακοινώθηκαν τα πρώτα 151 ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι Θεσσαλοί μετέχουν

Τους πρώτους του υποψηφίους για τη διαδικασία των εσωκομματικών προκριματικών εκλογών, εν όψει των Ευρωεκλογών…

29 Μαρτίου 2024

Νέα Επιτροπή Διαχείρισης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ρήγα Φεραίου

  Νέα Επιτροπή Διαχείρισης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ρήγα Φεραίου ορίστηκε με ομόφωνη απόφαση του…

29 Μαρτίου 2024

Sin Boy: Δέχθηκε επίθεση σε live μετάδοση – Το βίντεο

Επίθεση -από δύο αγνώστους με κουκούλες- φαίνεται να δέχθηκε ο Sin Boy σε κομμωτήριο, την…

29 Μαρτίου 2024