Αθλητισμός

Μποτσιβάλης: Δεν θέλουμε υποσχέσεις, αλλά έργα

Δύο δικαστικές μάχες είχε να δώσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, ωστόσο, καμία υπόθεση απ’ αυτές δεν εκδικάστηκε. Μετά τη μη εκδίκαση της προσφυγής στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, αναβλήθηκε και η χθεσινή υπόθεση της βολιώτικης ΠΑΕ στο Διοικητικό Εφετείο. Από την πλευράς τους οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου συνεχίζουν τις συζητήσεις για την αποκατάσταση της ομάδας, ενώ εξακολουθεί να φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να εξεταστεί ο φάκελος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, από τη στιγμή που δεν ασκείται η ανάλογη πίεση από τους υποψήφιους βουλευτές του νομού.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Χθες, στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας επρόκειτο να συζητηθεί η αίτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατά του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, ως εποπτεύοντος την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υπουργού και κατά της ΕΕΑ για την ακύρωση της από 15-9-2011 απόφασης της Επιτροπής, με την οποία απέρριψε το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου περί χορήγησης πιστοποιητικού.

Η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 14 Ιουνίου και το πιθανότερο είναι να μην συζητηθεί καν, στην περίπτωση που η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξετάσει τον φάκελο της ΠΑΕ, ο οποίος κατατέθηκε στις 23 Απριλίου. Εφόσον ο Ολυμπιακός Βόλου πάρει πιστοποιητικό από την ΕΕΑ, η εκδίκαση της υπόθεσης στο Διοικητικό Εφετείο είναι άνευ αντικειμένου. Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Αθλητικό Περισκόπιο» στον Sport-Fm Μαγνησίας ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης:

«Δεν είχε νόημα να εξεταστεί η υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, από τη στιγμή που καταθέσαμε φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και περιμένουμε να τον εξετάσει. Ωστόσο, ζητήσαμε αναβολή, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτή η υπόθεση, στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με την ΕΕΑ».

Ο κ. Μποτσιβάλης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου ο φάκελος του Ολυμπιακού Βόλου να εξεταστεί από την ΕΕΑ πριν τις εκλογές, ζητώντας από όλους όσοι αγαπούν την ομάδα και επιθυμούν να βοηθήσουν να το κάνουν έμπρακτα: «Στις 15 Μαΐου  υπάρχει προκαθορισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Εμείς επιθυμούμε να υπάρξει μία εμβόλιμη συνεδρίαση της Επιτροπής, πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Όσοι αγαπούν τον Ολυμπιακό Βόλου θα πρέπει να βοηθήσουν στην παρούσα φάση την ομάδα. Δεν θέλουμε υποσχέσεις και λόγια. Θέλουμε έργα.

Το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου έχει γίνει με την κατάθεση του φακέλου στην ΕΕΑ. Βάσει του νέου αθλητικού νόμου, ακόμη και αν θα χρειαστεί να διορθώσουμε – με υπόδειξη της Επιτροπής  – τυχόν ατέλειες που μπορεί να έχει ο φάκελος, μπορούμε να το κάνουμε, ζητώντας στη συνέχεια εκ νέου πιστοποιητικό».

«Πλήρης ο φάκελος»

Σε ερώτηση αν ο φάκελος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου πληροί τις προϋποθέσεις, προκειμένου η ΕΕΑ να χορηγήσει το πιστοποιητικό, ο κ. Μποτσιβάλης υποστήριξε πως ο φάκελος είναι πλήρης: «Δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, καθώς καταθέσαμε έναν πλήρη φάκελο. Οι νομικοί, τους οποίους συμβουλεύομαι, με διαβεβαίωσαν πως ο φάκελος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου πληροί τις προϋποθέσεις για να πάρει η ομάδα πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την ΕΕΑ».

Υποστήριξε επίσης, πως υπάρχει επικοινωνία με την ΕΠΟ και η αντιμετώπιση είναι πολύ καλύτερη για την ομάδα, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες:

«Οι συζητήσεις με την ΕΠΟ βρίσκονται σε καλό δρόμο. Οφείλουμε και πρέπει να έχουμε σύμμαχο την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Για τον λόγο αυτό και δεν είμαστε, πλέον, αντίδικοι με την ΕΠΟ, όσον αφορά την προσφυγή που είχαμε καταθέσει στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Παραιτηθήκαμε της προσφυγής, καθώς δεν έχει νόημα, πλέον, να εκδικαστεί αυτή η υπόθεση. Είχαμε καταθέσει προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο για να υπάρχει ο Ολυμπιακός Βόλου στο προσκήνιο και να μην μας αφανίσουν. Δεν περιμέναμε να δικαιωθούμε στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Δεν πιστεύω πως η ΕΕΑ δεν θα χορηγήσει πιστοποιητικό στον Ολυμπιακό Βόλου. Εφόσον ο φάκελος εξεταστεί και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα δικαιολογητικά, δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε κάτι. Ο δρόμος για την αποκατάσταση της ομάδας σίγουρα είναι δύσκολος. Βαδίζουμε βήμα-βήμα. Χρειαζόμαστε να πάρουμε τα χέρια μας το πιστοποιητικό και στη συνέχεια θα μπορούμε να διαπραγματευτούμε με την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λιγκ. Ο χρόνος  σαφώς και μας πιέζει, καθώς θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αποκατασταθεί ο Ολυμπιακός Βόλου».

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η ομάδα θα δικαιωθεί και θα παίξει ξανά στη Σούπερ Λιγκ: «Δεν διαπραγματεύομαι ούτε με την ΕΠΟ, ούτε με οποιαδήποτε αρχή, άλλη κατηγορία εκτός από την Σούπερ Λιγκ. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός Βόλου θα δικαιωθεί. Διαφορετικά δεν θα αγωνιζόμουν. Θα πρέπει όλοι να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη και στο τέλος θα έρθει η δικαίωση για την ομάδα».

 Ανακοίνωση

των Οργανωμένων

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου (ΣΦΟΒ, Austrian Boys Club, Vatos Locos, Athens Fans, Red Eagles, Αργοναύτες, Κόκκινη Ν. Ιωνία, Red Club Κασσαβέτη, Lady’s Club, Red Madness, Οικονομικός Όμιλος), στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Φίλοι του Ολυμπιακού,

Την προσεχή εβδομάδα, παραμονές των εκλογών, θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την τύχη και το μέλλον του Ολυμπιακού μας. Θα γνωρίζουμε αν σε εμβόλιμη ημερομηνία θα συνέλθει η ΕΕΑ για την αδειοδότηση της ομάδας μας. Θα ξέρουμε ποιοι βοήθησαν, ποιοι πίεσαν και ποιοι αρχηγοί κομμάτων θα κάνουν δηλώσεις για δεσμεύσεις για την αποκατάσταση του δίκαιου για την ομάδα μας.

Θα αναγνωρίσουμε τον αγώνα, την προσπάθεια και την επιτυχία οποιουδήποτε πολιτικού και θα την επιβραβεύσουμε, μέσω του Τύπου.

Θα διαμορφώσουμε τις γνώμες μας και τις αποφάσεις μας, για το ποιους θα στηρίξουμε στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Επίσης, θα μεθοδεύσουμε και θα δρομολογήσουμε όλες τις ενέργειές μας που έχουμε εξαγγείλει, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ορίζουμε τέλος, την Παρασκευή 4 Μαΐου στις 8 το βράδυ μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτω από τα γραφεία του Ερασιτέχνη και των τριών συστεγαζόμενων συνδέσμων στη Δημητριάδος-Εργ. Κέντρου. Θα υπάρξει ομιλία-ενημέρωση και μετά πορεία στους κεντρικούς δρόμους. Το σύνθημά μας θα είναι: «Δώστε πίσω τα όνειρά μας».

Όλα θα γίνουν ειρηνικά και ήρεμα, θα μοιράσουμε χιλιάδες φέιγ βολάν και αφίσες και θα στείλουμε το μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ, ότι την Κυριακή στο Βόλο χάνει την έδρα, αν δεν έχει τελειώσει το θέμα του Ολυμπιακού».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το