Κατηγορίες: Αθλητισμός

Μπορεί να παίξει Σούπερ Λιγκ ο Ολυμπιακός Β. χωρίς αναδιάρθρωση

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Σούπερ Λιγκ, αποτελούμενη από τους κ.κ. Μποροβήλο, Παπουτσάκη, Κωστούλα και Οικονομάκη είχε χθες ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, πριν από την έκτακτη γενική συνέλευση της Λίγκας, η οποία πραγματοποιήθηκε αργότερα. Για το θέμα της αναδιάρθρωσης – δηλαδή να γίνει το νέο πρωτάθλημα με 19 ομάδες όπως πρότεινε ο κ. Παπουτσάκης με την συμμετοχή του Εργοτέλη, του Παναιτωλικού και της Δόξας Δράμας, οι οποίες αγωνιστικά υποβιβάστηκαν – η ΕΠΟ εμφανίστηκε αρνητική λόγω του ότι η πρόταση προσκρούει στους κανονισμού του ποδοσφαίρου και στο νόμο.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αντιπρότεινε σε περίπτωση που γίνει αναδιάρθρωση στη Σούπερ Λιγκ αυτή να ισχύσει από τη σεζόν 2013-14.

Αργότερα, στην γενική συνέλευση της Σούπερ Λιγκ καταψηφίστηκε η πρόταση για την αύξηση των ομάδων. Στην ψηφοφορία επτά ΠΑΕ ψήφισαν υπέρ της πρότασης, τρεις λευκό και έξι κατά, αλλά απαιτείται το 51% των ψήφων για περάσει μια πρόταση, δηλαδή εννέα ψήφοι. Αναλυτικά, αρνητικές σε αυτό το ενδεχόμενο ήταν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Ατρόμητος και ΑΕΚ. Υπέρ ψήφισαν οι υπόλοιπες ΠΑΕ Εργοτέλης, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Δόξα Δράμας, Άρης, Παναθηναϊκός, Λεβαδειακός, ενώ λευκό οι Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα.

Η απόρριψη της πρότασης Παπουτσάκη για αναδιάρθρωση της κατηγορίας δεν έχει σχέση με την υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας και με την προσπάθεια που καταβάλουν οι παραπάνω ομάδες για να επιστρέψουν στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα δεν ζητούν να γίνει αναδιάρθρωση στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, προκειμένου να παίξουν σ’ αυτό. Ζητούν να ισχύσει η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ με την οποία είναι ομάδες της Σούπερ Λιγκ και κακώς δεν έπαιξαν πέρυσι στο πρωτάθλημα, λόγω της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (κρατικής επιτροπής) και όχι επειδή αυτό το αποφάσισε κάποιο δικαιοδοτικό όργανο του ποδοσφαίρου.

Η ΕΠΟ με τη Σούπερ Λιγκ καλούνται να βρουν το νομικό πλαίσιο για να επιστρέψουν οι δύο αυτές ομάδες στη μεγάλη κατηγορία. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατέθεσε, ως γνωστόν, υπόμνημα στη Σούπερ Λιγκ με τις νομικές της θέσεις, υποστηρίζοντας πως το καταστατικό της ΕΠΟ επιβάλει την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου στη Σούπερ Λιγκ. Κι αυτό, καθώς η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων που δικαίωσε την βολιώτικη ΠΑΕ τον περασμένο Αύγουστο είναι ακόμη σε ισχύ, διότι είναι οριστική και αμετάκλητη και δεν έχει αντικατασταθεί από άλλη απόφαση αρμόδιας δικαιοδοτικής αρχής.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης και ο νομικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, έδωσαν το «παρών» στη χθεσινή γενική συνέλευση της Λίγκας.

Άμεσα πρέπει να

αποφασίσει η ΕΠΟ

Το θέμα είναι αν η ΕΠΟ επιθυμεί πραγματικά να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και να επαναφέρει τον Ολυμπιακό Βόλου στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ως υπερκείμενη αρχή του ποδοσφαίρου, μπορεί να έρθει σε συνεννόηση με τη Σούπερ Λιγκ, έτσι ώστε να αποκαταστήσει το δίκαιο στην περίπτωση της βολιώτικης ΠΑΕ.

Μπορεί χθες η ΕΠΟ να εισηγήθηκε αρνητικά στην πρόταση του Εργοτέλη για αύξηση των ομάδων της Σούπερ Λιγκ, ωστόσο, στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου, όπως προαναφέραμε, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Από τη στιγμή που η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει εγκρίνει την μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ και άνοιξε ο δρόμος για την επιστροφή της ομάδας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός Βόλου θα πρέπει να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ, στην κατηγορία, δηλαδή, όπου αγωνιζόταν πριν την άδικη απόφαση της ΕΕΑ.

Η ΕΠΟ οφείλει να πάρει άμεσα απόφαση για την αποκατάσταση της ομάδας του Βόλου στις επαγγελματικές κατηγορίες και αυτό θα πρέπει να γίνει στο αμέσως επόμενο διοικητικό συμβούλιο. Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αναμένεται να συνεδριάσει πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη και στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν την απόφαση για να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις τους.

Εφόσον η ΕΠΟ ανάψει το «πράσινο φως» για την επιστροφή του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λιγκ, στη συνέχεια η βολιώτικη ΠΑΕ θα ζητήσει από τη Λίγκα να δεχθεί την ομάδα στο πρωτάθλημα. Είναι πολύ πιθανό το θέμα να τεθεί σε ψηφοφορία, είτε στο Δ.Σ. της Λίγκας, είτε σε έκτακτη γενική συνέλευση. Στην πρώτη περίπτωση για να περάσει μια απόφαση απαιτείται να ψηφίσουν θετικά τα ¾ των μελών του συνεταιρισμού, ενώ στην δεύτερη απαιτείται απλή πλειοψηφία (δηλαδή να πουν «ναι» οι εννέα από τις 16 ομάδες).

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης και ο νομικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, είχαν χθες στην Αθήνα σειρά επαφών με διάφορους παράγοντες του ποδοσφαίρου, προκειμένου να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα χορήγησης μείωσης ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένες κατοικίες

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με τη χορήγηση μείωσης ΕΝΦΙΑ για…

2 Φεβρουαρίου 2024

Στον Βόλο ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Σταύρος Αυγουστίδης, μετά από πρόσκληση του διοικητικού…

2 Φεβρουαρίου 2024

Μητσοτάκης στον Economist: «Όσο η οικονομία είναι ισχυρή, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά»

Στα βαθιά αίτια του λαϊκισμού αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε άρθρο του στον…

2 Φεβρουαρίου 2024

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, με ψήφισμα που εξέδωσε, συμπαραστέκεται και στηρίζει τον αγώνα των πλημμυροπαθών…

2 Φεβρουαρίου 2024

Έκοψε τη βασιλόπιτα ο Διαγόρας Στεφανοβικείου

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στην ταβέρνα «Το Αρχοντικό του Καρδάση» στο Στεφανοβίκειο έκοψε την πρωτοχρονιάτικη…

2 Φεβρουαρίου 2024

Το πρόγραμμα των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας

Το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε γνωστό η ΕΠΟ. Τα δύο ματς…

2 Φεβρουαρίου 2024