Αθλητισμός

Μπατζιάκας: ” Ως τις 30/6 θα δώσουμε τη μάχη μας”

  
Σε μία σαρανταπεντάλεπτη συνέντευξη ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Μπατζιάκας τόνισε πως δεν θα σταματήσει την προσπάθεια να επαναφέρει την ΕΠΣΘ ως μέλος της ΕΠΟ τονίζοντας πώς η απόφαση αυτή είναι διάτρητη αφού πρέπει να περάσει από την ΓΣ της ομοσπονδίας, ξεκαθαρίζοντας πως ο δήμαρχος δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τα πρόσωπα που εναντιώθηκαν προς αυτόν.

Οι κ.κ. Τασιόπουλος και Θεοδώρου βρέθηκαν στο πλευρό του προέδρου στηρίζοντάς τον. Ο αντιπρόεδρος έκανε τον πρόλογο λέγοντας πως ο κ. Μπατζιάκας δεν κρύφτηκε ποτέ, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και αμέσως μετά ο κ. Μπατζιάκας πήρε τον λόγο. Έκανε μία αναδρομή στα χρόνια που βρίσκεται στην προεδρία. Αρχικά ανέφερε πως πριν δέκα έτη όπου και ανέλαβε, η Ένωση είχε 350.000 ευρώ χρέη. Ίδρυσε τις μεικτές ομάδες εκ΄ νέου και διαδραματίστηκαν σπουδαία ποδοσφαιρικά γεγονότα στην πόλη του Βόλου. Ενώ πλέον η Ένωση είναι πεντακάθαρη και δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ.

Συνέχισε, λέγοντας πως η ΕΠΣΘ συμβάλλει στους κανονισμούς και στις μεταβολές της ΕΠΟ επομένως έχει υπεύθυνη θέση και έπρεπε να πράξει για το καλό του ποδοσφαίρου, μετά τα τελευταία γεγονότα που έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινό.

Έτσι, πήρε απόφαση το ΔΣ με 10-0 να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για έκπτωση των μελών της ΕΠΟ, χωρίς να υποκινηθεί από κανέναν. Ενώ είπε πως η απόφαση να πάρουν πίσω την μήνυση ήταν κίνηση τακτικής που αποφάσισαν με 10 θετικές προς 0 αρνητικές ψήφους επίσης. ”Χάσαμε μία μάχη αλλά όχι και τον πόλεμο” ανέφερε.

Το κανονικό δικαστήριο θα γινόταν στις 18/11. Αν πηγαίναμε σε αυτό το δικαστήριο στις 18 Νοέμβρη, η ΕΠΟ θα έπαιρνε μία αναβολή τριών μηνών, η απόφαση θα έβγαινε Απρίλιο και αμέσως μετά θα είχαμε εκλογές στην ΕΠΟ. Οπότε θα ήταν δώρο άδωρο.

Ωστόσο, αναφερόμενος στην ποινή που αποφάσισε η επιτροπή εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΟ(της οποίας δεν γνώριζαν την ύπαρξη) είπε πως δεν είναι μόνιμη αφού μία τέτοια απόφαση θα πρέπει να επικυρωθεί από την ΓΣ της ΕΠΟ που θα πρέπει να αποτελείται τουλάχιστον από τα 3/5 των ενώσεων που ανήκουν στην δυναμική της ομοσπονδίας και από αυτά τα ¾ πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής της ΕΠΣΘ. Ενώ, είπε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ποδόσφαιρο επομένως δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τα σωματεία.

Αναφέρθηκε στα έξοδα που έχει η Ένωση μηνιαίως τα οποία ανέρχονται στις 6 με 7 χιλιάδες. Είπε πως η ΕΠΟ έστειλε 5 χιλιάδες στην Ένωση δέκα ημέρες πριν κινηθούν εναντίον της μετά από δέκα μήνες ενώ τα υπόλοιπα έξοδα καλύπτονται από κρατήσεις στους διαιτητές και από τα παράβολα που πληρώνουν τα σωματεία για να συμμετάσχουν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Όσο για τις ομάδες που συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα είπε πως: ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει κάποιες κυρώσεις από την συγκεκριμένη απόφαση αφού ανήκει στην ένωση των ομάδων της Β΄ Εθνικής. Στην Γ΄ Εθνική η συμμετοχή του Ρήγα δεν είναι σίγουρη, ο πρόεδρος του Πύρασου κάνει σοβαρή προσπάθεια για να στηρίξει την ομάδα ενώ η Νίκη δεν γνωρίζουμε ακόμη που θα συμμετάσχει.

Είπε πως έως τις 30/06 θα κάνει την προσπάθειά του για να επαναφέρει την Ένωση και από κει και πέρα θα πάρει θα πάρει την καλύτερη απόφαση για το τοπικό ποδόσφαιρο.

Αναφερόμενος στα επτά άτομα που ζήτησαν να διεξαχθεί άμεσα ΔΣ με σκοπό την αναδιάρθρωσή του πιστεύει πως είτε φοβήθηκαν είτε το κάνουν με σκοπό να πάρουν εξουσία.

Στην συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που μέσω των απαντήσεών του τόνισε εν΄ολίγοις πως:

Ο δήμαρχος έχει άλλα θέματα να ασχοληθεί εκτός του ποδοσφαίρου παρόλο που γνωρίζει πολλά, λέγοντας παράλληλα πως αν ο κ. Μπέος ήταν στον Ολυμπιακό η ομάδα αυτή τη στιγμή δεν θα περνούσε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Όσο για την συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο με παράγοντες πέντε ομάδων είπε πως δεν πίεσε κανέναν να κάνει κάτι που δεν θέλει ενώ δεν κάλεσε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία. Είπε πως η ένωση με αυτήν της την κίνηση ήθελε οι υπόλοιπες ενώσεις να απεμπλακούν από την σημερινή ΕΠΟ, να αντιμετωπίζονται ως ίσα μέλη και να υπάρχουν γεμάτα γήπεδα δηλαδή να εμπιστευθεί εκ΄νέου το ποδόσφαιρο ο κόσμος.

Τόνισε πως μαζί με την ένωσή μας θα σύμπλεαν άλλες πέντε ενώσεις αλλά πιέστηκαν και έκαναν πίσω στο τέλος.

Έκλεισε λέγοντας, πως την μήνυση απέσυρε η επιτροπή εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΣΘ με 10-0 πριν δύο μέρες και σήμερα απέστειλε το έγγραφο για να το γνωστοποιήσει στην ΕΠΟ.

Πηγή: goalpost.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το