Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων στη Μαγνησία

Προσπάθησαν να «σηκώσουν» μεταλλικά αντικείμενα από λατομείο
Προσπάθησαν να «σηκώσουν» μεταλλικά αντικείμενα από λατομείο

Μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων το Σαββατοκύριακο και χθες το πρωί στη Μαγνησία. Δύο ημεδαποί αποπειράθηκαν να κλέψουν μεταλλικά αντικείμενα από παλιό λατομείο και συνελήφθησαν, ενώ ένας επίσης Έλληνας, μπήκε χθες το πρωί οπλισμένος με στιλέτο σε δύο σπίτια στη Ν. Ιωνία, προσπαθώντας να κλέψει.

Πλούσιο το δελτίο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας το τριήμερο.

Το Σάββατο συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για απόπειρα κλοπής μεταλλικών αντικειμένων από παλιό λατομείο στο Βόλο. Η σύλληψή τους έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Δύο ημεδαποί, ένας 36χρονος  άνδρας και μία 28χρονη γυναίκα, μετέβησαν με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο  σε παλιό λατομείο εργοστασίου τσιμέντων, όπου με τη χρήση συσκευής  οξυγόνου για κοπή μετάλλων, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν μεταλλικά τμήματα από μηχάνημα αδρανών υλικών «σπαστήρα», βάρους άνω των 500 κιλών, όμως έγιναν αντιληπτοί από τους περιπολούντες αστυνομικούς, οι οποίοι και τους συνέλαβαν επʼ αυτοφώρω. Κατασχέθηκε το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο των συλληφθέντων, καθώς και η  συσκευή οξυγόνου κοπής σιδήρων και τα σκαπτικά εργαλεία (2 φτυάρια, 1 κασμάς), που είχαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

 

Δύο απόπειρες

σε σπίτια

 

Συνελήφθη χθες το πρωί στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, ένας 34χρονος Έλληνας, για δύο απόπειρες κλοπής από σπίτια και παραβίαση της νομοθεσίας «περί όπλων».

Ειδικότερα, ο 34χρονος διέρρηξε οικία 52χρονης Ελληνίδας και αποπειράθηκε να αφαιρέσει αντικείμενα, ενώ στην προσπάθειά του να παραβιάσει την πόρτα και το παράθυρο της οικίας, προκάλεσε φθορές αξίας 6.000 ευρώ. Ο 34χρονος κατελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους προστρέξαντες αστυνομικούς και συνελήφθη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς λίγο νωρίτερα είχε επιχειρήσει να διαρρήξει άλλη μία οικία 78χρονης Ελληνίδας, προκαλώντας και σε αυτήν την περίπτωση φθορές αξίας 500 ευρώ.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αναδιπλούμενο στιλέτο με λάμα μήκους 9 εκατοστών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, όπου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου. Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Απόπειρα κλοπής

σε αρτοποιείο

 

Συνελήφθη, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι αποπειράθηκε να διαρρήξει αρτοποιείο 48χρονου ημεδαπού. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (πένσα, κατσαβίδι και κόφτης).

 Κλοπή αιγοπροβάτων

και εργαλείων           

Τo χρονικό διάστημα από Πέμπτη μέχρι Παρασκευή στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν κτηνοτροφική μονάδα 42χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν 65 συνολικά αιγοπρόβατα, μία ηλεκτροκόλληση, μία  τσιμπίδα και μία κουρευτική μηχανή.

 

Συνελήφθησαν

για κλοπή

μοτοποδήλατου

και διάθεση ναρκωτικών

 

Συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Βόλο, από αστυνομικούς  της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 42  ετών, για κλοπή μοτοποδηλάτου και διάθεση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, οι δύο ημεδαποί κατελήφθησαν να επιβαίνουν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 46χρονου ημεδαπού, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, είχαν αφαιρέσει λίγες ώρες νωρίτερα από την πόλη του Βόλου. Το δίκυκλο μοτοποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Επιπλέον, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια χάρτινη συσκευασία με κάνναβη βάρους 2,4 γραμμαρίων και 130 ναρκωτικά χάπια. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες κατείχαν τις προαναφερόμενες ναρκωτικές ουσίες με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Σύλληψη στο αεροδρόμιο

Συνελήφθη αλλοδαπός, υπήκοος Γκάνας, ο οποίος επιχείρησε να εξέλθει από τη χώρα με τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. Η σύλληψη έγινε το πρωί της Κυριακής στον Κρατικό Αερολιμένα της Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος  Αλμυρού. Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου στον

Κρατικό Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου, επέδειξε πλαστό διαβατήριο, στο  οποίο ήταν ενσωματωμένη και άδεια διαμονής με στοιχεία άλλου ατόμου, προκειμένου να εξέλθει παράνομα από τη χώρα και να ταξιδέψει για το  Μπέργκαμο – Μιλάνο Ιταλίας. Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το