Photo Gallery, Τοπικά

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φορέων σήμερα το μεσημέρι έξω από το Νοσοκομείο Βόλου

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί σήμερα η χώρα, με διάφορους κλάδους εργαζομένων να προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ. Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από σήμερα Πέμπτη οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί.

 

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ Ε. ΦΩΚΙΔΗΣ

 

Προαναγγέλλουν, επίσης, επανέναρξη των κινητοποιήσεων, πιθανότατα στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που «το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ δεν τιμήσουν τις επανειλημμένες υποσχέσεις τους και δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών».

Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 σήμερα το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτό. Τόσο το Νοσοκομείο Βόλου, όσο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού και τα ιατρεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ διαμαρτύρονται και την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, την υποχρηματοδότησή του, καθώς και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων για την εξόφληση εφημεριών και υπερωριών. Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Βόλου διοργανώνει σήμερα Πέμπτη (12.30 μ.μ.) το ΠΑΜΕ Μαγνησίας για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας.

Στη σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα, μεταξύ άλλων, αναφέρονται:

«Τώρα να δώσουμε απάντηση στην κυβέρνηση, στο κεφάλαιο, στην ΕΕ και το ΔΝΤ, να κλιμακώσουμε τους αγώνες, διεκδικώντας:

-Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας για όλους, που θα χρηματοδοτείται από το κράτος και το κεφάλαιο, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον τομέα αυτό.

-Να καταργηθεί κάθε πληρωμή στα δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Πλήρης παροχή δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών, με ή χωρίς βιβλιάριο υγείας.

-Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για παροχές υγείας, όπως και της συμμετοχής στις εργαστηριακές και λοιπές εξετάσεις και τα φάρμακα, για όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, μικροΕΒΕ και μικρούς αγρότες.

-Να καλυφθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ευθύνη του κράτους, για τους ανασφάλιστους, τους άνεργους και όσους δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για ανανέωση βιβλιαρίων υγείας, όπως και των οικογενειών τους.

-Άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού στο Νοσοκομείο, στα ΚΥ της Μαγνησίας και γενικότερα, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.

-Να λειτουργήσουν άμεσα όσες κλινικές είναι κλειστές ή υπολειτουργούν στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο. Να αποπερατωθεί άμεσα η παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου. Να δημιουργηθεί άμεσα δημόσιο κέντρο αποκατάστασης.

-Να δημιουργηθεί σύγχρονη μεγάλη δημόσια ψυχιατρική κλινική στο Βόλο, όπως επίσης και κέντρα ψυχικής υγείας ή κινητή μονάδα ψυχικής υγείας, με βάρος στην παιδική-εφηβική ηλικία. Να δημιουργηθούν δημόσιοι-δωρεάν ξενώνες, οικοτροφεία, προστατευόμενα διαμερίσματα που να καλύπτουν τις ανάγκες για παρόμοιες δομές, με άτομα με ψυχικά-νοητικά προβλήματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταλαιπωρία για τους ασθενείς αναμένεται να ενταθεί, αφού οι φορείς της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (γιατροί, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα) αποφάσισαν από 1η Φεβρουαρίου να μπλοκάρουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ επειδή η κυβέρνηση προχωρεί σε κούρεμα των παλαιών οφειλών τους.

Το αποτέλεσμα θα είναι τα 10.000.000 ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ να αναγκαστούν να πληρώνουν από την τσέπη τους για γιατρούς και εξετάσεις και στη συνέχεια να διεκδικούν από τον ΕΟΠΥΥ τα χρήματά τους.

Επίσης 24ωρη απεργία για σήμερα έχει κηρύξει και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, διαμαρτυρόμενη για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο μετρό και σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς.

Ρότα για κινητοποιήσεις έχει χαράξει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αρχής γενομένης από την 48ωρη απεργία, που έχει κηρύξει από τις 6 σήμερα το πρωί, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και με προοπτική κλιμάκωσης.

Επίσης τα τρένα και τα λεωφορεία του ΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Το Συνδικάτο Μετάλλου

Με ομόφωνη απόφασή του το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, η ημερομηνία της οποίας θα καθοριστεί σε συντονισμό με Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει την κυβέρνηση για την επιστράτευση των εργαζομένων στα ΜΜΜ της Αθήνας, ενώ καλεί τους μεταλλεργάτες να συμμετάσχουν σήμερα Πέμπτη, στις 12.30 το μεσημέρι σε συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Βόλου, για να απαιτήσουν δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.

Τα Συνδικάτο Μετάλλου καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Βόλου και το δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη για την πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη, όπως αναφέρει, του συνδικαλιστή Θεόδ. Τσαλούχα.

Τέλος, το Συνδικάτο εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των αγροτών και καταδικάζει τα επεισόδια και τη σύλληψη δεκάδων μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας.

 

Ο Σύλλογος «Ρήγας Βελεστινλής»

Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Μαγνησίας καταγγέλλει και καταδικάζει την κυβέρνηση που παράλληλα με το σάρωμα των μισθών, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ξεχαρβαλώνει το δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας με δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και αύξηση της εμπορευματοποίησής του και καλεί όλους τους συναδέλφους, αλλά και όλο το λαό της Μαγνησίας να πάρει μέρος στην αγωνιστική κινητοποίηση σήμερα Πέμπτη 31 Γενάρη στις 12:30 έξω από το Νοσοκομείο του Βόλου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το