Αθλητισμός

Μπάσκετ: Οριστική διακοπή του αγώνα Ολυμπιακού – ΠΑΟ – Στους πράσινους το πρωτάθλημα

ΜΠΑΣΚΕΤ-ΤΕΛΙΚΟΣ

Στο πιο επεισοδιακό και… μακρύ παιχνίδι της σειράς των τελικών της Α1 που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ο Παναθηναϊκός μέσω της οριστική διακοπής που αποφάσισαν οι διαιτητές, κατάφερε να νικήσει 76-72 τον Ολυμπιακό για δεύτερη φορά μέσα στο ΣΕΦ και να επιστρέψει στον «θρόνο» του Πρωταθλητή Ελλάδας για 33η φορά στην Ιστορία του, «σκουπίζοντας» τον «αιώνιο» αντίπαλο με 3-0 νίκες.

Ωστόσο, ο τελικός εκτός από εξέλιξη «θρίλερ» (καλάθι-καλάθι σε όλη τη διάρκεια), σημαδεύτηκε από επεισόδια, τόσο πριν από την έναρξη, αλλά κυρίως λίγο πριν από το τέλος (1.27”), όταν η αποστολή του «τριφυλλιού» αποχώρησε από το παρκέ δεχόμενη επίθεση από οπαδούς του Ολυμπιακού που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο.

Τελικά η επανέναρξη δεν κατέστη δυνατή ούτε μετά διακοπή μιας ώρας, αφού περίπου 100 φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν εκκένωσαν το γήπεδο, όπως είχαν ζητήσει οι διαιτητές.

Στο 1,27” πριν από το τέλος οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στο γήπεδο και κυνήγησαν τους παίκτες του Παναθηναϊκού την ώρα που το ματς βρισκόταν σε τάιμ άουτ. Στο παρκέ έπεσαν φωτοβολίδες και πολλά αντικείμενα και οι παίκτες του «τριφυλλιού» έτρεξαν προς τα αποδυτήρια. Οι πράσινοι κατήγγειλαν τραυματισμό του Βασίλη Ξανθόπουλου και των μελών της αποστολής τους Κονίδη και Μαντζουρίδη.

Το παιχνίδι διακόπηκε λίγο πριν τις 23:00, ενώ μετά από δέκα περίπου λεπτά ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα πώς θα συνεχιστεί από την στιγμή που θα αδειάσει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ωστόσο, το γήπεδο δεν άδειασε ποτέ και τελικά στις 12:15, έπειτα από κάτι παραπάνω από μία ώρα ανακοινώθηκε ότι το ματς κατοχυρώνετε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος μετά από έναν χρόνο στέφθηκε και πάλι πρωταθλητής Ελλάδας.

Λίγο νωρίτερα, όταν υπήρχε και αγωνιστικός χρόνος, το παιχνίδι είχε την πιο όμορφη εξέλιξη, με τις δύο ομάδες να βαδίζουν χέρι-χέρι στο σκορ.

Στο 35′ Άντιτς και Διαμαντίδης (τέταρτο για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού) χρεώθηκαν από μία τεχνική ποινή για λογομαχία. Ο Πρίντεζης έκανε το 71-70, ο Μπράμος έκανε λάθος και ο Κάιλ Χάινς με 1/2 βολές πετυχε το 72-70 στο 37′ για το τελευταίο προβάδισμα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι. Ο Στεφάν Λάσμε ισοφάρισε σε 72-72, με τον Διαμαντίδη να δίνει το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 74-72. και έπειτα από διαδοχικά λάθη, ο Λάσμε σημείωσε το 76-72.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 39-35, 61-60, 72-76 διακοπή

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το