Photo Gallery, Τοπικά

Μουσικό Σχολείο: 184 υποψήφιοι για 96 θέσεις στην Α’ Γυμνασίου

Στους 96 θα ανέλθουν οι μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α’ Τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βόλου, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας

 

Στους 96 θα ανέλθουν οι μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α’ Τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βόλου, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, ενώ θα δημιουργηθούν και τέσσερα τμήματα. Οι αιτήσεις των αποφοίτων Δημοτικού που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο Μουσικό Σχολείο, ανήλθαν στις 184 και ήταν αυξημένες από πέρυσι κατά 17. Οι εξετάσεις για την επιλογή των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 25-26 Ιουνίου.

Ιδιαίτερη δυναμική εμφανίζει το Μουσικό Σχολείο Βόλου, το οποίο διατηρεί το μαθητικό δυναμικό του, αυξάνει τα τμήματα, ενώ προσελκύει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων παιδιών.

Σύμφωνα με την απόφαση, την οποία υπέγραψε ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Μιχάλης Κοντογιάννης και αφορά στον αριθμό των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων, για το Μουσικό Σχολείο Βόλου εγκρίθηκαν για την ερχόμενη σχολική χρονιά 2012-2013 96 θέσεις για τους μαθητές της Α’ Τάξης Γυμνασίου καθώς και τέσσερα Τμήματα.

Το Μουσικό Βόλου έλαβε το μεγαλύτερο αριθμό θέσεων μαζί με το αντίστοιχο Μουσικό της Παλλήνης.

Η διευθύντρια του σχολείου κ. Αρετή Τζανετοπούλου εμφανίστηκε ικανοποιημένη λέγοντας πως το υπουργείο Παιδείας μας ενέκρινε τον αριθμό που ζητήσαμε. Ουσιαστικά το αίτημά μας αφορούσε για 96 θέσεις και τέσσερα τμήματα και το οποίο έγινε δεκτό. Λόγω έλλειψης θέσεων δεν μπορούσαμε να ζητήσουμε περισσότερες θέσεις. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως φέτος για πρώτη φορά η Α’ Τάξη Λυκείου θα έχει τέσσερα τμήματα και όχι τρία τμήματα, που σημαίνει ότι οι μαθητές εμπιστεύονται το σχολείο.

Το ενθαρρυντικό είναι πως παρά τις αντιξοότητες που υπήρξαν φέτος με τη μετακίνηση του μαθητικού πληθυσμού, το ενδιαφέρον των παιδιών για φοίτηση στο Μουσικό παραμένει αμείωτο, που αποτυπώνει και μια τάση του κόσμου για συνειδητοποιημένη στάση απέναντι στη μουσική παιδεία.

Έτσι αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων μαθητών άγγιζε τις 167 και φέτος ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στις 184 θέσεις.

Οι εξετάσεις, γραπτές και προφορικές, θα πραγματοποιηθούν στις 25 και 26 Ιουνίου. Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου θα διεξαχθούν όλες οι γραπτές εξετάσεις των υποψηφίων, ενώ την ίδια ημέρα θα αρχίσουν και οι προφορικές, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την επομένη Τρίτη 26 Ιουνίου. Μάλιστα τα αποτελέσματα με τις βαθμολογίες και ποιοι μαθητές θα φοιτήσουν στην Α’ Τάξη Γυμνασίου, θα ανακοινωθούν την Τρίτη το απόγευμα από τις αρμόδιες επιτροπές που θα προέρχονται από τη Λάρισα.

Από τη διεύθυνση του σχολείου πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες ενημερωτική εκδήλωση παρουσία των μαθητών που θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις, καθώς και των γονέων τους.

Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το