Photo Gallery, Πολιτισμός

Μουσείο Τσαλαπάτα: Εργαστήρι κεραμικής

Για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

 

 

 

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.&Σ. Τσαλαπάτα συνδυάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τον εορτασμό της Βραδιάς του Ερευνητή. Σας καλεί σε ένα ταξίδι ονείρου και γνώσης στη μαγεία του σύμπαντος, με όχημα τον πηλό! Οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι κεραμικής την Παρασκευή, 23/9, θα δημιουργήσουν και θα διακοσμήσουν εικόνες και σύμβολα από πηλό (σελήνη, ήλιο, αστέρια, κομήτες, διαστημόπλοια, κ.λπ.), καθώς και χάρτινες κατασκευές. Στη συνέχεια, θα εντάξουν τις δημιουργίες τους σε επιτοίχιες και τρισδιάστατες συνθέσεις από το διάστημα με τη χρήση βιντεοπροτζέκτορα, υπό την εμψύχωση της εικαστικού Αντιγόνης Πασίδη.

Η είσοδος στο Μουσείο και η συμμετοχή στο εργαστήρι κεραμικής είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για τις σχολικές ομάδες, επιθυμητή για μεμονωμένους συμμετέχοντες.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.&Σ. Τσαλαπάτα

Τηλ.: 24210 31160, 24210 29844, 210 3256927.

Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (24-25/9) η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης – Δημητσάνα, Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού – Σπάρτη, Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου – Αγία Παρασκευή Λέσβου, Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.&Σ. Τσαλαπάτα – Βόλος, Μουσείο Μαρμαροτεχνίας – Πύργος Τήνου, Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας), τα οποία θα είναι ανοικτά από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το