Photo Gallery, Τοπικά

«Μονόδρομος η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία»

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ήταν ο ομιλητής της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της ΝΔ που έγινε στο Βόλο

 

Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό και η ΝΔ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση αυτή» τόνισε με έμφαση ο υπεύθυνος τομέα Παιδείας της ΝΔ κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος χθες το βράδυ στο Βόλο. Επανέλαβε πως το διακύβευμα των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής είναι διαφορετικό από εκείνο της 6ης Μαΐου. «Τώρα παίζεται το μέλλον της χώρας. Αν θα παραμείνει στο ευρώ ή θα επιστρέψει στην εποχή της «Ψωροκώσταινας» είπε, προσθέτοντας ότι στην ουσία συγκρούονται δύο κόσμοι: Της επιχειρηματικότητας και της εργασίας που επιθυμεί την ανάπτυξη και του κρατικοδίαιτου κράτους, του πισωγυρίσματος. Ο πρώην υπουργός τόνισε πως πρόκειται για την κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση γιατί πάνω από τα κόμματα είναι η Ελλάδα.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ήταν ο ομιλητής της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της ΝΔ που έγινε στο Βόλο, στην οδό Ιωλκού με Ιάσονος, κάτω από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας.

Της ομιλίας του κ. Σπηλιωτόπουλου προηγήθηκε συνέντευξη Τύπου όπου υπογράμμισε πως οι προτάσεις της ΝΔ είναι κοστολογημένες, ανακουφίζουν το λαό και πάνω από όλα διατηρούν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Απαντώντας στα σενάρια συγκρότησης κυβέρνησης με πρώτο κόμμα τη ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως αν η ΝΔ έρθει πρώτο κόμμα θα προχωρήσει στη συγκρότηση κυβέρνησης με όσους επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ σε μία προγραμματική συμφωνία. Αντίθετα αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα τότε ενδεχομένως η χώρα να βρεθεί σε ακυβερνησία, με δεδομένο ότι οι άλλες αριστερές δυνάμεις δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον να συμμετέχουν σε κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος υπενθύμισε πως και μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, παρότι δόθηκε η ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει σε κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα και πάλι σε εκλογές με τις δυσμενείς συνέπειες. Σε αυτές σημείωσε τη μειωμένη κατά ένα δισ. δόση που είχε ως αποτέλεσμα να στερηθεί η χώρα βασικά αγαθά (όπως τα φάρμακα για τους καρκινοπαθείς), το πλήγμα στον τουρισμό με τις καθημερινές ακυρώσεις και την ακινησία του κράτους. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρεσβεύει το παλιό, το γερασμένο, αν και εμφανίζεται με νεανικό προφίλ» είπε και πρόσθεσε πως είναι ένα κόμμα οπισθοδρόμησης.

Σχολιάζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως το πρόγραμμά του δεν είναι κοστολογημένο, αφού συντάχθηκε μέσα σε τρεις εβδομάδες, λέγοντας μάλιστα πως «μοιάζει με ζαχαρωτό» και πρόσθεσε πως περιλαμβάνει μόνο φόρους. «Από την εποχή του Τσοβόλα δώστα όλα, είπε φτάσαμε στην εποχή του Αλέξη δώστα όλα».

Αναφερόμενος στα μέτρα της ΝΔ για τη λαθρομετανάστευση, τα χαρακτήρισε ρεαλιστικά κι εφαρμόσιμα επισημαίνοντας ότι η εγκληματικότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λαθρομετανάστευση και με τον ευνουχισμό της Αστυνομίας. Άλλωστε, όπως είπε, είναι περίεργη η αντιμετώπιση της Αστυνομίας από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τη ΝΔ στις εκλογές της Κυριακής, τονίζοντας ότι είναι «μονόδρομος η ψήφος προς τη ΝΔ για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Η ψήφος σε οποιοδήποτε άλλο μικρότερο κόμμα ανοίγει την πόρτα στο ΣΥΡΙΖΑ». Αναφερόμενος στα άλλα κόμματα της δεξιάς παράταξης υπογράμμισε πως «όσοι έχουν στήσει άλλα μαγαζιά στο χώρο είναι δικαίωμά τους να το κάνουν, όχι όμως να παίζουν με την τύχη της χώρας…».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το