Αθλητισμός

“Μονομαχεί” με Καλλιθέα στο “Ελ Πάσο” ο Ολυμπιακός Β.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2

Στο δημοτικό στάδιο Καλλιθέας «Γρηγόρης Λαμπράκης», το γνωστό για τους ποδοσφαιρόφιλους «Ελ Πάσο», δοκιμάζεται σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αναμετρηθούν με την Καλλιθέα για την 26η αγωνιστική της Football League και θα επιδιώξουν το νικηφόρο αποτέλεσμα με το οποίο θα βρεθούν ξανά μέσα στην πρώτη επτάδα του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 3 μ.μ.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

 

Η αναμέτρηση της Καλλιθέας με τον Ολυμπιακό παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού και οι δύο ομάδες είναι  διατεθειμένες να κυνηγήσουν το «τρίποντο» της νίκης με κάθε τρόπο.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 28 πόντους. Δεν κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό, αλλά και η απόσταση που τους χωρίζει από την 7η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ είναι σημαντική (10 βαθμοί). Ωστόσο, θέλουν να κάνουν την προσπάθεια για να καλύψουν αυτή τη διαφορά και γι’ αυτό αντιμετωπίζουν το σημερινό ματς ως την τελευταία τους ευκαιρία για να πετύχουν κάτι καλό φέτος.

Σε πολύ καλύτερη βαθμολογικά θέση είναι ο Ολυμπιακός. Όμως και αυτός βρίσκεται εκτός επτάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι όγδοοι, μαζί με τη συμπολίτισσα Νίκη και τον Παναιτωλικό με 37 βαθμούς στο ενεργητικό τους. Βέβαια η διαφορά που τους χωρίζει από τις θέσεις των πλέι οφ είναι η ελάχιστη δυνατή (ένας βαθμός), ενώ βρίσκονται σε απόσταση …βολής και από την 3η θέση που οδηγεί απ’ ευθείας στη Σούπερ Λιγκ (τρεις βαθμοί).

Η ομάδα του Βόλου αναμένεται να παραταχθεί με επιθετική φιλοσοφία θέλοντας να πάρει τη νίκη, μετά από δύο «λευκές» ισοπαλίες στο πρωτάθλημα με τις οποίες έχασε βαθμολογικό έδαφος. Ως φιλοξενούμενη παρουσιάζει ροπή προς τις ισοπαλίες, αφού στις προηγούμενες 11 εξόδους της έφερε επτά «Χ», ενώ νίκησε σε δύο ματς και έχασε σε άλλα δύο.

Η Καλλιθέα χρειάζεται προσοχή ως αντίπαλος (εξάλλου στο ματς του α’ γύρου στο Πανθεσσαλικό είχε κάνει τη …ζημιά, αποσπώντας ισοπαλία με 1-1), αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχει λόγο να τη φοβάται. Είναι μία ασταθής ομάδα που μέσα στην έδρα της έχει απολέσει 18 ολόκληρους βαθμούς, μετρώντας πέντε νίκες, έξι ισοπαλίες και δύο ήττες.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί για την Καλλιθέα ότι έμεινε «άσφαιρη» στις επτά από τις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Σκόραρε μόνο στο προηγούμενο παιχνίδι που έδωσε στην έδρα της, αν και εκεί κυριολεκτικά ξέσπασε πάνω στην ουραγό Επανομή, «φιλοδωρώντας» τη με πέντε γκολ. Στον αντίποδα, η δική της εστία παραβιάστηκε μόνο δύο φορές στα έξι τελευταία ματς.

Στο σημερινό παιχνίδι θα βρεθούν αντιμέτωποι οι δύο πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος της Football League και συγκεκριμένα ο Αλεξάντερ Ντακόλ της Καλλιθέας (έχει σημειώσει 12 γκολ και προηγείται στον σχετικό πίνακα) και ο Πάτρικ Ογκουνσότο, ο οποίος έχει πετύχει 10 τέρματα (πέντε με τον Ολυμπιακό Βόλου και πέντε με την Επανομή). Πάντως, οι αμυντικοί των «ερυθρολεύκων» δεν θα πρέπει να έχουν στραμμένη την προσοχή τους μόνο στον Ντακόλ, αλλά και στον Ματθαίο Μαρουκάκη, που επιστρέφει από τιμωρία και φέτος έχει σημειώσει έξι γκολ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Σάββας Παντελίδης δεν έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Τσιάτσιο (θα εκτίσει τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της ποινής που του είχε επιβληθεί) και τον τραυματία Ολίσε. Ο Νιγηριανός μέσος ακολουθεί θεραπευτική αγωγή και ουσιαστικά κάνει έναν αγώνα …δρόμου για να προλάβει το παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης με τον Πανσερραϊκό στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Επίσης, ο προερχόμενος από τραυματισμό Μπολάτι συμπεριελήφθη στην αποστολή, αλλά δεν είναι έτοιμος 100%. Έτσι, θα μείνει στον πάγκο και θα χρησιμοποιηθεί αν παραστεί ανάγκη.

Για την ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός «παίζονται» δύο θέσεις. Λογικά δεν θα υπάρχουν αλλαγές στην αμυντική γραμμή, αφού η ομάδα κράτησε το «μηδέν» στα μετόπισθεν για τρία συνεχή παιχνίδια στο πρωτάθλημα (με Βύζαντα, Φωκικό και Λάρισα).

Οπότε, κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Γκίτκος, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Πετκάκης και στο αριστερό ο Κατσιαρός, ενώ τις θέσεις των στόπερ θα καλύψουν οι Γόγολος και Κωστούλας. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Πινδώνης και Στογιάνοφ, ενώ ο Μπρέσκα θα έχει τον ρόλο του δεξιού μεσοεπιθετικού. Σίγουρος θεωρείται και ο Σολάκης για την κορυφή της επίθεσης, ενώ τις άλλες δύο θέσεις διεκδικούν τέσσερις παίκτες. Στα αριστερά θα χρησιμοποιηθεί ένας εκ των Ανιέτε, Γιενγκά ή Καπετάνου, ενώ κάποιος εκ των τριών παραπάνω ή ο Ογκουνσότο θα παίξει πίσω από τον Σολάκη. Μάλιστα αν είναι βασικός ο Ογκουνσότο, τότε δεν αποκλείεται να αγωνιστεί δίπλα στον Σολάκη.   

Επίσης στην αποστολή μετέχουν και οι: Σταυράκης, Μπολάτι, Ναντάγια, Παλαιολόγος, Καρράς, Χατζηπαντελίδης, Μπακαγιόκο.

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

«ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ»

Ώρα 15.00

 

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

1. Κατσούλης

20. Σταύρου

88. Κατσικογιάννης

40. Πίκολο

5. Αρβανίτης

14. Βιγιαρέχο

44. Φαγιέ

7. Ατματζίδης

8. Καλτσάς

9. Μαρουκάκης

10. Ντακόλ

Προπονητής:

Λ. Γεωργαμλής

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

1. Γκίτκος

31. Πετκάκης

14. Κατσιαρός

4. Γόγολος

5. Κωστούλας

8. Πινδώνης

34. Στογιάνοφ

33. Μπρέσκα

20. Ανιέτε

99. Ογκουνσότο

7. Σολάκης

Προπονητής:

Σ. Παντελίδης

 

Διαιτητής: Γκρανάς (Ξάνθης)

Βοηθοί: Χατζημωυσιάδης, Εμπλιούκ (Ξάνθης)

4ος διαιτητής: Χατζής (Δυτ. Αττικής)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το