Photo Gallery, Αθλητισμός

Μονομαχία στο «Ελ Πάσο»

Η Νίκη κοντράρεται με την Καλλιθέα για την 10η αγωνιστική της Football League

Το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων στη Football League συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη με τη Νίκη να δοκιμάζεται στην Καλλιθέα κόντρα στην ομώνυμη ομάδα. Στο δημοτικό γήπεδο «Γρηγόρης Λαμπράκης», το γνωστό σε όλους «Ελ Πάσο» οι «κυανόλευκοι» του Βόλου θα επιδιώξουν να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους και να πανηγυρίσουν την κατάκτηση των τριών βαθμών. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 4.30 το απόγευμα, ενώ θα καλυφθεί ζωντανά από το OTE SPORT 1.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα θέλει η Νίκη που αντιμετωπίζει στο «Ελ Πάσο» την Καλλιθέα σε ένα από τα σημαντικότερα ματς της σημερινής εμβόλιμης αγωνιστικής της FootballLeague.

Οι «κυανόλευκοι» προέρχονται από την «λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι με την ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να βρεθούν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας. Όμως το πρωτάθλημα έχει μακρύ δρόμο. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια και οι ομάδες που θα ξεχωρίσουν θα είναι εκείνες που θα έχουν τη μεγαλύτερη σταθερότητα στην απόδοσή τους και φυσικά αυτές που δεν θα αντιμετωπίσουν διοικητικά προβλήματα.

Οι προϋποθέσεις για να βρεθεί η Νίκη σε αυτό το γκρουπ υπάρχουν. Η ΠΑΕ διαθέτει διοικητική σταθερότητα, ενώ το ρόστερ της ομάδας χαρακτηρίζεται ως αξιόλογο για τα δεδομένα της κατηγορίας. Οι περισσότεροι παίκτες είναι εγνωσμένης αξίας και έμπειροι. Σαφώς και είναι ικανοί να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες οποιασδήποτε αναμέτρησης, όπως η σημερινή με την Καλλιθέα που βρίσκεται χαμηλότερα από τη Νίκη στην βαθμολογία.

Τις δύο ομάδες χωρίζουν τέσσερις πόντοι με τη Νίκη να έχει 14 και να μοιράζεται την 6η θέση με τον συμπολίτη Ολυμπιακό, έχοντας όμως την μικρότερη δυνατή διαφορά από την κορυφή μια και οι πέντε ομάδες που συγκατοικούν σε αυτή (Εθνικός Γαζώρου, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Απόλλων Σμύρνης, Εργοτέλης και ΑΕΛ) έχουν συγκεντρώσει 15 βαθμούς.  Η Καλλιθέα με 10 πόντους στο ενεργητικό της βρίσκεται στην 14η θέση.

Η Νίκη θα επιδιώξει να πανηγυρίσει το τρίτο της φετινό «διπλό» (τα άλλα δύο ήταν επί του Ηρακλή Ψαχνών και της Καλλονής) ελέγχοντας τον χώρο του κέντρου, ώστε να φέρει το ματς στα μέτρα της. Σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΛ δεν αναμένονται αλλαγές στην ομάδα από τον τεχνικό Στέλιο Μανωλά, πλην μίας αναγκαστικής. Συγκεκριμένα ο Βίκτορας Γιάκομπ αισθάνθηκε ενόχληση στον αστράγαλο από ένα αιμάτωμα που «κληρονόμησε» στο προηγούμενο ματς. Έτσι, έμεινε εκτός αποστολής και τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης λογικά θα πάρει ο Κώστας Φλίγκος.

Από κει και πέρα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ηλίας Βούρας, στα άκρα της άμυνας θα τοποθετηθούν οι Στέργιος Ψιάνος δεξιά και Χρήστος Μήτσης αριστερά, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα συνθέσουν οι Άγγελος Βέρτζος και Δημήτρης Σαμαράς. Ο Παντελής Ριζογιάννης με τον Ιβάν Τάσιτς αναμένεται να είναι τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ μπροστά τους θα βρίσκονται οι Τάσος Κυριάκος (άξονας), Ουέλινγκτον Γκονσάλβες (αριστερά) και Μανώλης Σκούφαλης (δεξιά).

Εκτός των παραπάνω παικτών που ενδέχεται να βρίσκονται στην αρχική ενδεκάδα, στη διάθεση του κ. Μανωλά είναι και οι: Τάσος Καρακούτσης, Νίκος Πουρτουλίδης, Μπόζινταρ Τάντιτς, Βασίλης Καρατζάς, Θόδωρος Παπαδόπουλος, Γιώργος Λαζαρίδης και Ανδρέας Μκρτσιάν. 

Η Καλλιθέα

Χωρίς τον Βραζιλιάνο Φιλίπ Ροντρίγκεζ Ντα Σίλβα θα υποδεχθεί η Καλλιθέα τη Νίκη. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Θρασύβουλο στο γήπεδο της Φυλής, όταν εκνευρισμένος αποφάσισε να αποχωρήσει μόνος από το γήπεδο και όχι με την υπόλοιπη αποστολή.

Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον προπονητή του Νίκο Παντέλη που τον άφησε εκτός 18άδας από το σημερινό παιχνίδι με τη Νίκη, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η τιμωρία του και από τη διοίκηση του συλλόγου. Επίσης εκτός αποστολής έμεινε και ο Παύλος Μουσταφίδης που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες, ενώ σε αυτή συμπεριελήφθηκε τελικά ο Τάσος Χριστοφιλέας μια και ξεπέρασε το πρόβλημα του τραυματισμού του.

Στη διάθεσή του ο κ. Παντέλης έχει τους: Κατσούλη, Μιχελή, Αρβανίτη, Ατματσίδη, Ντακόλ, Καλτσά, Κατσικογιάννη, Μαρουκάκη, Ματσούκα, Πλάτανο, Ρουσάκη, Σεμπέκο, Σταύρου, Φαρινόλα, Πίκολο, Φουντουκίδη, Φραγκή και Χριστοφιλέα. Αν και γηπεδούχος η Καλλιθέα αποφασίστηκε να καταλύσει η αποστολή της από χθες βράδυ σε ξενοδοχείο της περιοχής, αφού η τεχνική ηγεσία θέλει τους παίκτες απόλυτα συγκεντρωμένους στο σημερινό ματς.

 

Τηλεοπτικό και το

Νίκη-Πανσερραϊκός

Για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Football League το παιχνίδι της Νίκης θα είναι τηλεοπτικό, κάτι που φυσικά αποδεικνύει πως οι «κυανόλευκοι» του Βόλου αποτελούν έναν από τους εμπορικότερους συλλόγους της κατηγορίας. Έτσι, μετά το θεσσαλικό ντέρμπι με την ΑΕΛ, αλλά και το σημερινό ματς με την Καλλιθέα, ζωντανά θα μεταδοθεί από τον ΟΤΕ TV και η αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό για την 11η αγωνιστική της Football League. Η συγκεκριμένη συνάντηση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό στάδιο την ερχόμενη Κυριακή με ώρα έναρξης τις 3.30 μ.μ. 

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Γηπ. Καλλιθέας

Ώρα 16.30

(ΟΤΕ Sport 1)

 

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

1. Κατσούλης

20. Σταύρου

40. Πίκολο

4. Χριστοφιλέας

5. Αρβανίτης

6. Ρουσάκης

7. Ατματσίδης

8. Καλτσάς

9. Μαρουκάκης

11. Φαρινόλα

99. Ντακόλ

Προπονητής:

Ν. Παντέλης

 

ΝΙΚΗ

12. Βούρας

6. Ψιάνος

11. Μήτσης

55. Σαμαράς

5. Βέρτζος

14. Ριζογιάννης

26. Τάσιτς

20. Σκούφαλης

10. Ουέλινγκτον

7. Κυριάκος

46. Φλίγκος

Προπονητής:

Σ. Μανωλάς

 

Διαιτητής: Κωνσταντάκης (ΕΠΣ Αχαΐας)

Βοηθοί: Μπετσόγλου (ΕΠΣ Κορινθίας), Κωνσταντόπουλος (ΕΠΣ Κορινθίας)

4ος διαιτητής: Κορδολαίμης (ΕΠΣ Πειραιά)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το