Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Μοιραία πτώση 68χρονης από μπαλκόνι την ώρα που κρέμαγε την σημαία

Λίγο μετά τις 9 χθες το πρωί στην οδό Κύπρου 36, στο Βόλο

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το πρωί η 68χρονη Μαρία Βαλή όταν έπεσε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου του σπιτιού της, στην οδό Κύπρου, κατά την προσπάθειά της να τοποθετήσει στο κάγκελο την ελληνική σημαία ενόψει της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος, καθώς η πτώση έγινε με κεφάλι στο οδόστρωμα.

Η 68χρονη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της προανάκρισης, βγήκε λίγο μετά τις εννέα χθες το πρωί στον μπαλκόνι του σπιτιού της για να κρεμάσει την ελληνική σημαία. Την ώρα που την έδενε στο κοντάρι, έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο κενό. Η πτώση της στο πεζοδρόμιο, αν και το ύψος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, στάθηκε θανατηφόρα. Αξίζει να σημειωθεί μέρος από τα κάγκελα του μπαλκονιού έχουν χαλάσει και στην θέση τους έχει τοποθετηθεί πρόχειρα σκοινί μέχρι την επιδιόρθωση. Η γυναίκα δεν είχε πλησιάσει σε εκείνο το σημείο, αφού γνώριζε πως δεν είχε προστασία. Η τοποθέτηση της σημαίας γίνονταν στην άλλη άκρη του μπαλκονιού όπου τα κάγκελα είναι κανονικά. Αξίζει επίσης να σημειωθεί και το ύψος από τα κάγκελα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Εκτός από το ενδεχόμενο πιθανής ζάλης της άτυχης γυναίκας με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να βρεθεί στο κενό, ένα ακόμη ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι να της έπεσε η σημαία στην προσπάθειά της να την δέσει, να έσκυψε για να την πιάσει και το βάρος του σώματός της να την παρέσυρε στο κενό.

Η σημαία πάντως μετά την πτώση της βρέθηκε στο πεζοδρόμιο, δίπλα από το άψυχο κορμί της.

Την γυναίκα αντελήφθησαν μέσα σε λίγα λεπτά από την πτώση της περίοικοι οι οποίοι έσπευσαν σε βοήθεια και ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, την Αστυνομία και μέλη της οικογένειάς της. Η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη και την ώρα του δυστυχήματος υπήρχε ήδη αυξημένη κίνηση. Δυστυχώς κανείς δεν μπόρεσε να την βοηθήσει, αφού ο θάνατός της ήταν ακαριαίος. Γείτονες παρακολουθούσαν συγκλονισμένη την εικόνα της άτυχης γυναίκας να κείτεται νεκρή και μέσα σε λίμνη αίματος στο πεζοδρόμιο της οδού Κύπρου.

Η άτυχη γυναίκα έχει συγγενική σχέση με τον πρώην βουλευτή του ΚΚΕ Μαγνησίας κ. Νικ. Γκατζή, αφού τα παιδιά τους – ο γιος της άτυχης γυναίκας και η κόρη του κ. Γκατζή, Δροσούλα – είναι σύζυγοι. Η είδηση συγκλόνισε την οικογένεια, αλλά και όσους τους γνώριζαν, αφού ο θάνατος της 68χρονης ήταν απρόσμενος.

Όπως έγινε γνωστό η γυναίκα ήταν υγιέστατη. Ως προφανή αιτία της πτώσης της, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, θεωρείται ίσως μία ζάλη που την έκανε να χάσει την ισορροπία της και να βρεθεί στο κενό. Η σορός της μεταφέρθηκε το μεσημέρι στην ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας για την διενέργεια νεκροψίας προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου. Το Αστυνομικό τμήμα Βόλου διενεργεί την προανάκριση για το δυστύχημα.

Η Μαρία Βαλή διέμενε στον πρώτο όροφο ιδιόκτητης διπλοκατοικίας, στην οδό Κύπρου, με τον σύζυγό της. Την ώρα του δυστυχήματος ο σύζυγός της απουσίαζε από το σπίτι. Στο ισόγειο του κτιρίου λειτουργεί γυμναστήριο ιδιοκτησίας του γιου της, ο οποίος είναι γυμναστής. Το ύψος του μπαλκονιού από το πεζοδρόμιο δεν φέρεται να είναι πάνω από πέντε μέτρα. Δυστυχώς όμως ο τρόπος της πτώσης αποδείχθηκε θανατηφόρος για την άτυχη γυναίκα.

Η Μαρία Βαλή ήταν μητέρα τριών αγοριών. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού. Λόγω του πένθους της οικογένειας, δεν λειτουργεί και το γυμναστήριο, όπου στην προθήκη έχει τοποθετηθεί ενημερωτικό σημείωμα. Αντί στεφάνων η οικογένεια επιθυμεί τα χρήματα να δοθούν στη «Φλόγα».

Τ. Κ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Καταδικάστηκε 55χρονος που παρίστανε τον επιστήμονα με πλαστά πτυχία

Διοργάνωνε διαλέξεις και σεμινάρια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπου μιλούσε για την ευεξία των…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Σχολεία: Έτσι θα είναι τα lockers που θα αφήνουν τα κινητά τους οι μαθητές

Σε lockers, δηλαδή ειδικά ντουλαπάκια, θα αφήνουν τα κινητά τους τηλέφωνα οι μαθητές όπως ανακοίνωσε…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Γαλλία: Ένας από τους βιαστές ζήτησε συγγνώμη στη Ζιζέλ – «Έκανα ότι μου είπε ο Πελικό»

Ένας από τους άνδρες που κατηγορούνται ότι βίασαν τη Ζιζέλ Πελικό στην πολύκροτη υπόθεση που…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία

Με ψήφισμα που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Δολοφονία Κατσουρή: Αντιμέτωποι με κακούργημα οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ για την είσοδο των Κροατών οπαδών

Τον ποινικό έλεγχο των πέντε αξιωματικών της ΕΛΑΣ που είχαν κρίσιμο ρόλο στις αποφάσεις για…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Με 90 συμμετοχές θα διεξαχθεί η 43η Seajets Ανάβαση Πορταριάς

Με 90 αξιόλογες συμμετοχές θα διεξαχθεί η 43η  Seajets Ανάβαση Πορταριάς το Σαββατοκύριακο 21 και…

19 Σεπτεμβρίου 2024