Photo Gallery, Τοπικά

Μοιραία βόλτα για 25χρονο δικυκλιστή

Η κόκκινη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου, μερικά λουλούδια και κεριά, μαρτυρούσαν χθες το μεσημέρι στην οδό Αγ. Δημητρίου, την τραγωδία που είχε εκτυλιχτεί με το θανάσιμο τραυματισμό του 25χρονου δικυκλιστή Θωμά (Μάκη) Σπανιά

 

Μια κόκκινη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, μερικά λουλούδια και κεριά, μαρτυρούσαν χθες το μεσημέρι στην οδό Αγ. Δημητρίου, την τραγωδία που είχε εκτυλιχτεί εκεί στις 13.15 με το θανάσιμο τραυματισμό του 25χρονου δικυκλιστή Θωμά (Μάκη) Σπανιά σε τροχαίο.

Η είδηση του θανάτου του Μάκη, που υπέκυψε στο Νοσοκομείο Βόλου όπου διακομίστηκε με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, βύθισε σε πένθος την οικογένειά του, φίλους και γνωστούς του στη μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου. Σήμερα, όλοι μαζί, στις 5 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θα τον αποχαιρετίσουν στο στερνό ταξίδι του, που τόσο βιαστικά και αιφνίδια προέκυψε στη ζωή του.

Μια ζωή που τη χαιρόταν στην κάθε της στιγμή, όπως αναφέρουν φίλοι και γνωστοί του Μάκη, που μοιράστηκαν μαζί του αγωνίες, έντονες συγκινήσεις και αξέχαστες στιγμές με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Το τροχαίο που συγκλόνισε με την κατάληξή του χθες το Βόλο, σημειώθηκε στις 13.15 το μεσημέρι στην οδό Αγ. Δημητρίου, σχεδόν απέναντι από το πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται στη διασταύρωση με την οδό Πελίου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άτυχος 25χρονος βρίσκονταν σε internet café της περιοχής και κάποια στιγμή πήρε τη δίκυκλη μοτοσικλέτα του προκειμένου να πάει στα γραφεία των Austrian Boys, που βρίσκονται δύο τετράγωνα πιο κάτω (Αγ. Δημητρίου με Ευρυτίωνος).

Μπροστά από τη δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 25χρονος, κινούνταν 60χρονος με τη βέσπα του και σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο οχήματα ήρθαν σε επαφή, με τον 25χρονο να βρίσκεται τελικά στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρούεται με άλλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 45χρονος με κατεύθυνση το ΕΑΚ.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο άτυχος Σπανιάς να πέσει με το κεφάλι στο οδόστρωμα, δίπλα στο πεζοδρόμιο και να υποστεί βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση καθώς δεν φορούσε προστατευτικό κράνος. Ο οδηγός της άλλης μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρύτερα ενώ από την Τροχαία αναζητείται ο 60χρονος οδηγός της βέσπας, χρώματος γκρι, παλιού μοντέλου με στρογγυλεμένα φανάρια ως εμπλεκόμενος σε τροχαίο με τραυματισμό.

Ανακοινώσεις του Ολυμπιακού

Ανακοίνωση για το θάνατο του άτυχου Μάκη Σπανιά, εξέδωσαν η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός.

Σύμφωνα με την ΠΑΕ «ημέρα οδύνης η σημερινή για τη μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου. Ένα νεαρό παλικάρι, γεμάτο ζωή, ο Μάκης Σπάνιας μάς άφησε τελείως ξαφνικά, πρόωρα και άδικα, μετά από το σοβαρό τροχαίο που είχε, λίγα μέτρα από το club των Austrian Boys. Η θέση του στο πέταλο και στις καρδιές μας θα είναι πάντα δική του και θα φέρει το όνομά του».

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια τού Μάκη Σπάνια και στους οργανωμένους φίλαθλους της ομάδας μας.

«Το σημερινό φιλικό της ομάδας στα Χάνια με το Διμήνι, παίρνει τη μορφή της απλής προπόνησης, ενώ αύριο θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί, διοίκηση, αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών και τεχνικής ηγεσίας καθώς και όλη η ερυθρόλευκη φίλαθλη οικογένεια.

Γιατί για όλους εμάς, ο Μάκης θα βρίσκεται πάντα κοντά μας… σε κάθε πέταλο, σε κάθε γήπεδο, στα εντός και τα εκτός παιχνίδια του Ολυμπιακού Βόλου», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Επίσης, ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, συμμετέχει συλλυπούμενος, στο βαρύ πένθος της οικογένειας Σπάνια, για το χαμό του λατρευτού της παιδιού. «Ο Θωμάς, ο δικός Μάκης, μας άφησε το χαμόγελό του, τη δροσιά της νιότης του κι έφυγε χωρίς να μας ρωτήσει. Άφησε πίσω του την αγάπη του για το Βόλο και την ομάδα του, τον Ολυμπιακό Βόλου. Μια αγάπη παροιμιώδη, την έκφραση της οποίας, όλοι ζούσαμε και θαυμάζαμε. Η παρέα του στις τάξεις των φιλάθλων μας ορφάνεψε, μα θα ζούμε όλοι με την ανάμνησή του. Η ζωντάνια του και το σκίρτημά του στις αγωνίες και τις χαρές του Ολυμπιακού μας, η αφοσίωσή του και τα χαρισματικά του αισθήματα για τη γενέτειρά πόλη, τον κατέστησαν μορφή αγαπημένη στην οικογένεια τού Ολυμπιακού. Η θέση του θα είναι πάντα κενή ανάμεσά μας και η μνήμη του αιώνια», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ομοφώνως, σε έκτακτο Δ.Σ., ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, αποφάσισε να παραστεί σύσσωμος στη νεκρώσιμη Ακολουθία και να καταθέσει στεφάνι.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το