Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Μιχάλης Μιτζικός: Στηρίζουμε την αγορά

Ο κ. Μιτζικός πλαισιώθηκε στη συνέντευξη Τύπου από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Χαρ. Ζάχο, Ν. Νομικό και Αντ. Ακτσιαλή, τον τοπικό σύμβουλο κ. Απ. Νάσιο και την κ. Κέρσα Σπανομήτρου, πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Βόλου της ΝΔ
Ο κ. Μιτζικός πλαισιώθηκε στη συνέντευξη Τύπου από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Χαρ. Ζάχο, Ν. Νομικό και Αντ. Ακτσιαλή, τον τοπικό σύμβουλο κ. Απ. Νάσιο και την κ. Κέρσα Σπανομήτρου, πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Βόλου της ΝΔ

Σε στήριξη της αγοράς, αλλά και στην υπό προϋποθέσεις παραχώρηση της διαχείρισης του νερού στις τοπικές κοινωνίες (Τοπικά Συμβούλια) του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Μιχάλης Μιτζικός.
Ο κ. Μιτζικός αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που έβγαλε από τις περιοδείες και συναντήσεις που είχε στα δημοτικά διαμερίσματα, τονίζοντας ότι «η Δημοτική Αρχή πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τις επιθυμίες των τοπικών κοινωνιών».
Ασκώντας κριτική στον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι Καλλικρατικοί Δήμοι, ο κ. Μιτζικός ανέφερε πως «οδηγηθήκαμε σε μια νύχτα στη συνένωση των καποδιστριακών Δήμων. Δεν είναι θετικός ο απολογισμός της παρούσας Δημοτικής Αρχής, είτε αφορά στην καθαριότητα, είτε στο νερό, είτε στη συντήρηση των υποδομών».
Ο 39χρονος υποψήφιος δήμαρχος Βόλου ζήτησε την ενδυνάμωση του ρόλου των τοπικών κοινωνιών.
Αναλυτικότερα για το νερό ο κ. Μιτζικός και με αφορμή την περιοδεία που έκανε στην Πορταριά, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ο νόμος δεν επιβάλλει την καθολική χλωρίωση του νερού σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων», διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι «πρέπει να έχουμε ένα μηχανισμό παρακολούθησης της δημόσιας υγείας, που θα επεμβαίνει όταν πρέπει». «Οι κάτοικοι δεν μεγαλώσανε με τη χλωρίωση του νερού» ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πάντως ότι σε καμία περίπτωση δε θα γίνουν εκπτώσεις στη δημόσια υγεία και θα γίνονται μετρήσεις όλων των παραμέτρων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας.
Επίσης τόνισε ότι πρέπει να διαχωριστεί η άρδευση-ύδρευση από την αποχέτευση στα χωριά και πρότεινε η διαχείριση των υδάτινων πόρων να αποδοθεί στις τοπικές κοινωνίες υπό προϋποθέσεις. Ωστόσο ο 39χρονος υποψήφιος δήμαρχος διευκρίνισε πως «δεν θα υπάρξει ανοχή σε καμιά σπατάλη, κακοδιαχείριση», ενώ πρόσθεσε ότι «σε κανένα Νόμο δεν αντίκειται η παραχώρηση της διαχείρισης αν βρεθεί σωστή ισορροπία. Αυτή τη στιγμή η ισορροπία δεν είναι σε σωστό επίπεδο. Βεβαίως θα υπάρχει κι ευθύνη πράξεων και θα το διασφαλίσουμε».
Ακολούθως άσκησε κριτική στη ΔΕΥΑΜΒ και στη Δημοτική Αρχή, για το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο αποχέτευσης σε Αγριά και Διμήνι.
Ερωτηθείς για το ότι νοικοκυριά σε Μακρινίτσα και Πορταριά δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης, ο κ. Μιτζικός δήλωσε: «Μιλάμε για καθολική εφαρμογή του νόμου, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη τη γεωγραφική ιδιομορφία κάθε περιοχής, να δούμε γιατί δεν συνδέονται. Να ξαναδούμε το κόστος σύνδεσης». Επίσης πρότεινε να επανεξεταστεί και η δομή της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς κι όλες οι δυνατότητες για φθηνό και ποιοτικό νερό.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου δήλωσε ότι η παράταξή του δεν θα ανεχτεί το παρεμπόριο στην πόλη, τονίζοντας ότι «πρέπει να συσταθεί ειδική υπηρεσία στο Δήμο και να αξιοποιηθεί το προσωπικό μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας». «Το Λιμενικό Σώμα κάνει υπέρμετρες προσπάθειες» τόνισε και πρόσθεσε: «Πρέπει ο Δήμος να συμβάλλει κι εμείς δεσμευόμαστε να το κάνουμε».
Ακόμη αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΟΛΒ κ. Ι. Πρίγκο, καθώς και με το Σύνδεσμο Λιμενεργατών για θέματα του λιμανιού, τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθούν εφαρμοστέες λύσεις, όπως γύρω από την κεντρική προβλήτα για την προσέλκυση της κρουαζιέρας και να τεθεί άμεσα σε λειτουργία το «τέρμιναλ». Όπως δήλωσε, «το λιμάνι είναι ζωτικό για την πόλη μας. Το λιμάνι σημαίνει ανάπτυξη. Κεντρική μας θέση η παραμονή του λιμανιού, αλλά και η εφαρμογή της σχετικής ΚΥΑ για την προστασία του περιβάλλοντος και της συνοικίας του Π. Λιμεναρχείου», προτείνοντας την κατασκευή της μαρίνας τουριστικών σκαφών στο Κορδόνι (λιμενοβραχίονας) στην παραλία.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου δήλωσε ότι είναι κοντά στους ανθρώπους του μόχθου, της παραγωγής και της τοπικής αγοράς, με αφορμή επίσκεψή του στις λαϊκές αγορές, ωστόσο τόνισε ότι «ο νόμος θα τηρείται, δεν θα γίνονται ρουσφέτια και θα συμβάλει στη φιλοσοφία και στο πλαίσιο ανάπτυξης της αγοράς». Επισήμανε την ανάγκη στήριξης των τοπικών συνεταιρισμών, με αφορμή τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Ν. Αγχιάλου κι αξιοποίησης των αρχαιολογικών χώρων, όπως της Ν. Αγχιάλου και του Σέσκλου. Όπως είπε «θα συνεργαστούμε και με αρχαιολογικές εφορείες για να είναι επισκέψιμοι οι αρχαιολογικοί χώροι. Δεν μιλάμε για φθηνή εμπορευματοποίησή τους, αλλά για αξιοποίηση με τις δικές μας δυνάμεις και πόρους».
Όσον αφορά στη μεταφορά του Αστυνομικού Μεγάρου πρότεινε να κρατηθεί ένας αστυνομικός σταθμός στο κέντρο του Βόλου και να επαναλειτουργήσει ο αστυνομικός σταθμός Ν. Αγχιάλου. Ακόμη τόνισε ότι πρέπει να μετακινηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου κοντά στον Περιφερειακό για ευέλικτη και γρήγορη μετακίνηση των οχημάτων, αλλά να μείνει και ένα πυροσβεστικό όχημα στο κέντρο της πόλης.
Ο κ. Μιτζικός πλαισιώθηκε στη συνέντευξη Τύπου από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Χαρ. Ζάχο, Ν. Νομικό και Αντ. Ακτσιαλή, τον τοπικό σύμβουλο κ. Απ. Νάσιο και την κ. Κέρσα Σπανομήτρου, πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Βόλου της ΝΔ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το