Photo Gallery, Τοπικά

Μικροβιακά φορτία στο νερό της Πορταριάς

Η ΔΕΥΑΜΒ ξεκίνησε χλωρίωση του νερού εδώ και 15 ημέρες, που έγινε αντιληπτή από κατοίκους

 


 

Τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων αλλά και επισκεπτών της Πορταριάς προκαλεί η χλωρίωση  εδώ και μερικές ημέρες του νερού της ορεινής περιοχής. Από την πλευρά της ΔΕΥΑΜΒ, όπως έγινε γνωστό, τονίζεται ότι η χλωρίωση γίνεται, καθώς ανιχνεύθηκαν μικροβιακά φορτία στο νερό…

Ερωτηθείς σχετικά ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ-στη δικαιοδοσία της οποία ανήκει πλέον η εκμετάλλευση του νερού της Πορταριάς – κ. Λ. Μαυρογιάννης, δήλωσε ότι «ανιχνεύθηκαν μικροβιακά φορτία και ήταν επιβεβλημένη η ανάγκη να γίνει χλωρίωση του νερού».

Ο κ. Μαυρογιάννης πρόσθεσε ότι «η χλωρίωση είναι κανονική και φυσικό είναι η έντονη η οσμή του, καθώς μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν γινόταν».

Η χλωρίωση ξεκίνησε εδώ και ένα δεκαπενθήμερο και κρίθηκε υποχρεωτική από τους υγειονομικούς κανονισμούς, για να αντιμετωπιστούν μικροβιακά φορτία. Πάντως ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο στο θέμα, αρνούμενος «να κάνει ζημιά στον τουρισμό της περιοχής».

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρογιάννη «γίνεται έρευνα για να βρεθεί από πού προέρχονται τα μικροβιακά φορτία, ενώ μελλοντικά διερευνάται η δυνατότητα εξεύρεσης άλλων τρόπων απολύμανσης, χωρίς δηλαδή τη χρήση χλωρίου, για να αποφεύγεται η δυσοσμία.

Επισκέπτης της Πορταριάς σε επιστολή του επισημαίνει ότι «δυστυχώς βρεθήκαμε προ εκπλήξεως, όταν πήγαμε να πιούμε λίγο νεράκι από την Πορταριά, όπως τόσα χρόνια τώρα. Το νερό βρωμούσε χλώριο σε τρελή ποσότητα, τρίς χειρότερα από το νερό του Βόλου, στις πιο άθλιες περιόδους του. Μετά από επικοινωνία που είχαμε με κατοίκους της Πορταριάς, πληροφορηθήκαμε πως δεν υπήρξε καμιά δικαιολογία ή προειδοποίηση γι’ αυτό, κάποιοι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν αυτή την παρωχημένη μέθοδο με δικαιολογία ποιά; Ποιός είχε την άθλια ιδέα να καταστρέψουν με χλώριο τα νερά της Πορταριάς; Με ποιά δικαιολογία; Εν κρυπτώ και  χωρίς προειδοποίηση, χωρίς να δημοσιευτεί ούτε μια μελέτη, κάτι; Πού σκοπεύουν αυτοί οι κύριοι; Έχουν κάποιοι  στο νου τους ν’ απαξιώσουν και αυτό το νερό, ώστε να μην ασχολείται κανείς με το ξεπούλημα των υδάτινων πόρων, που σχεδιάζεται;»

Εξάλλου απαντώντας σε ερώτηση για τα τέλη αποχέτευσης που χρεώνει η ΔΕΥΑΜΒ σε ιδιοκτήτες χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, ο αντιπρόεδρος της Επιχείρησης δήλωσε ότι «θα καταργηθούν με το νέο Κανονισμό Αποχέτευσης, καθώς είναι παράλογα».  Η επιβολή τελών αποχέτευσης σε πάρκιν αποκαλύφθηκε με τη διερεύνηση παλαιών οφειλών προς τη ΔΕΥΑΜΒ.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το