Photo Gallery, Οικονομία

Μικρή ανάκαμψη στο Χρηματιστήριο

Κατέγραψε άνοδο 0,71%, με τους επενδυτές να επιστρέφουν στις τραπεζικές μετοχές

 


 

Αντιστροφή κλίματος και εντυπωσιακή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

 

Το θετικό κλίμα που επικρατεί στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές εν μέσω φημών για νέο σχέδιο στήριξης των ευρωπαϊκών τραπεζών και δεδομένης της προθυμίας του ΔΝΤ να προσφέρει βοήθεια φαίνεται ότι επηρέασε και την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με άνοδο 0,71%, στις 735,51 μονάδες με τους επενδυτές να επιστρέφουν στις τραπεζικές μετοχές.

«Τα κέρδη στην ευρωζώνη οδήγησαν ανοδικά και την εγχώρια αγορά, η οποία βρίσκεται σε φάση αναμονής καθώς έχει μπροστά της την εξέλιξη του PSI και το θέμα της έκτης δόσης», είπε στο Reuters αναλυτής που ζήτησε να μην ονομαστεί.

«Οι επενδυτές περιμένουν να δουν εάν θα υπάρξει μεγαλύτερο κούρεμα στο χρέος, κάτι που θα επηρεάσει άμεσα τον τραπεζικό κλάδο. Δεν επιθυμούν κάποιο ατύχημα αναφορικά με την έκτη δόση», πρόσθεσε ο αναλυτής.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 43,66 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, πτώση παρουσίασαν οι εταιρείες Ταξιδίων και Αναψυχής (-4,32%), Πρώτων Υλών (-1,17%) και Χημικών (-0,89%).

Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες Υγείας (+9,66%), Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+4,85%) και Πετρελαίου και Αερίου (+3,98%), ενώ κατά 1,07% ενισχύθηκε ο τραπεζικός δείκτης.

 

Αντιστροφή κλίματος

στην Ευρώπη

Αντιστροφή κλίματος στην Ευρώπη έφεραν οι πληροφορίες για τη στήριξη των τραπεζών.

Εντυπωσιακή ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έφεραν οι φήμες για νέο σχέδιο για τη στήριξη των τραπεζών μία ημέρα μετά την βουτιά που προκάλεσε η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Στο Λονδίνο ο FTSE100 ενισχύθηκε 3,19% στις 5.102,17 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, παρά τη φάρσα για βόμβα που οδήγησε στην εκκένωση του Χρηματιστηρίου αλλά όχι στη διακοπή των συναλλαγών, ο δείκτης DAX έκλεισε στις 5.473,03 μονάδες με άνοδο 4,91%.

Σημαντικά ενισχυμένος στο Παρίσι ο DAX που διαμορφώθηκε στις 2.973,90 μονάδες με άνοδο 4,33%. Μικρότερη η άνοδος στη Ζυρίχη με το SMI να κερδίζει 1,11% και να κλείνει στις 5.504,99 μονάδες.

Τέλος σε θετικό έδαφος άνοιξε και η Γουόλ Στριτ αν στη συνέχεια επικράτησαν πτωτικές τάσεις που έφεραν τον Dow Jones λίγο μετά τις 19:30 οριακά πάνω από το άνοιγμα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το