Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Μια εβδομάδα χωρίς νερό το Πολυκλαδικό

Χωρίς νερό από την προηγούμενη Τρίτη παραμένει το σχολικό συγκρότημα του Πολυκλαδικού στο Φυτόκο, πιθανότατα λόγω προβλήματος στο εσωτερικό δίκτυο

Χωρίς νερό από την προηγούμενη Τρίτη παραμένει το σχολικό συγκρότημα του Πολυκλαδικού στο Φυτόκο, πιθανότατα λόγω προβλήματος στο εσωτερικό δίκτυο. Συνεργείο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, μετά από τη σχετική όχληση του διδακτικού προσωπικού μετέβη προχθές στο Πολυκλαδικό, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εντοπίσει τη ζημιά και να προχωρήσει στην αποκατάστασή της. Στο σχολικό συγκρότημα φοιτούν καθημερινά 1.000 περίπου μαθητές και πλέον τίθεται ζήτημα δημόσιας υγιεινής, καθώς για τις τουαλέτες χρησιμοποιούνται κουβάδες με νερό που μαζεύεται, ενώ δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για να πλύνουν έστω τα χέρια τους.

Τα προβλήματα στην υδροδότηση του σχολικού συγκροτήματος του Πολυκλαδικού παρουσιάστηκαν στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα την Τρίτη, όταν συνεργείο του Δήμου Βόλου μετέβη εκεί με σκοπό την επισκευή ορισμένων προβλημάτων στο δίκτυο ύδρευσης (καζανάκια και βρύσες που έτρεχαν). Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς του σχολείου, μετά την ολοκλήρωση των επισκευών, από τις βρύσες του σχολείου το νερό έτρεχε κατά διαστήματα κανονικά, ενώ στις περισσότερες ώρες της ημέρας δεν έπεφτε σταγόνα. Για το πρόβλημα οι καθηγητές του σχολικού συγκροτήματος ενημέρωσαν τους αρμοδίους της ΔΕΥΑΜΒ, οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν με τη σειρά τους πως το δίκτυο ύδρευσης μέχρι τον υδρομετρητή του σχολείου δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Μετά την προαναφερόμενη εξέλιξη, προχθές μετέβη εκ νέου στο Πολυκλαδικό συνεργείο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, χωρίς ωστόσο, όπως ανέφεραν καθηγητές του σχολικού συγκροτήματος, να καταφέρουν να εντοπίσουν τη βλάβη και να την επιδιορθώσουν.

Όπως προαναφέρθηκε, στο σχολικό συγκρότημα του Πολυκλαδικού στο Φυτόκο φοιτούν περίπου 1.000 μαθητές και συγκεκριμένα στο 2ο Γενικό Λύκειο 300 μαθητές, στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας 420 μαθητές, στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής 80 μαθητές, ενώ στα εργαστήρια του 1ου ΣΕΚ εξυπηρετούνται καθημερινά σχεδόν 1.000 άτομα.

Οι μαθητές, αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολικού συγκροτήματος, δηλώνουν αγανακτισμένοι από την προαναφερόμενη κατάσταση και τονίζουν πως «δεν είναι δυνατόν να παραμένει επί μια εβδομάδα το Πολυκλαδικό χωρίς νερό. Πλέον τίθεται θέμα δημόσιας υγιεινής. Μαζεύουμε σταγόνα- σταγόνα το νερό σε κουβάδες για να πάμε στην τουαλέτα και αυτό σίγουρα δεν μπορεί να συνεχιστεί, καθώς φοβόμαστε για την υγεία μας. Δεν υπάρχει νερό να πλύνουμε έστω τα χέρια μας μετά τα εργαστήρια και αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε μαντηλάκια και χαρτί κουζίνας. Θα πρέπει οι αρμόδιοι του Δήμου Βόλου και της ΔΕΥΑΜΒ να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα» ανέφεραν χαρακτηριστικά μαθητές που φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα του Πολυκλαδικού.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κ. Σωκρ. Σαβελίδης, ερωτηθείς σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, επισήμανε πως «το σχολικό συγκρότημα δεν έχει νερό από την προηγούμενη Τρίτη. Εμείς ως διεύθυνση του σχολείου θα ενημερώσουμε όλες τις αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και ενδεχομένως να απευθυνθούμε και στον Εισαγγελέα, καθώς πρόκειται για σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγιεινής» προσέθεσε ο ίδιος.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Προφυλακιστέος ο 33χρονος που συνελήφθη στην Σκιάθο με ναρκωτικά

  Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 33χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της περασμένης Παρασκευής στο…

22 Δεκεμβρίου 2023

Βόλος: Της τράβηξε την κουβέρτα που τίναζε στο μπαλκόνι με κίνδυνο να πέσει στο κενό

  Λίγο έλειψε να βρεθεί στο κενό μία 69χρονη, από το μπαλκόνι της στον 4ο…

22 Δεκεμβρίου 2023

Αράχωβα: Δεν «βλέπει» ανθρώπινο παράγοντα η νέα πραγματογνωμοσύνη για το χάσκι

Αύριο το πρωί αναμένεται να υποβληθεί στον εισαγγελέα η δικογραφία για τον θάνατο του χάσκι…

21 Δεκεμβρίου 2023

Χρεοκόπησε ο Ρούντι Τζουλιάνι – Καλείται να πληρώσει 150 εκατ. δολάρια σε αποζημίωση

Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές του κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης και στενός φίλος…

21 Δεκεμβρίου 2023

Λύγισε από τις ελλείψεις ο Βόλος 2004 χάνοντας 2-3 από τον ΟΦΗ

Ο ελλιπής Α.Σ. Βόλος 2004 πάλεψε με όλες τους τις δυνάμεις απέναντι στον δυνατό ΟΦΗ…

21 Δεκεμβρίου 2023

Στις 18 Ιανουαρίου η ρεβάνς της Νίκης με τον Λεβαδειακό στο Κύπελλο

Ορίστηκε από την ΕΠΟ η ημερομηνία του επαναληπτικού αγώνα Νίκη-Λεβαδειακός για το Κύπελλο Ελλάδος. Το…

21 Δεκεμβρίου 2023