Τοπικά

Μη επαρκής η πίεση νερού στα Πευκάκια

Περίπου δύο χρόνια ακόμη θα πρέπει να περιμένουν οι κάτοικοι της περιοχής των Πευκακίων για να λυθεί οριστικά από τη ΔΕΥΑΜΒ το πρόβλημα της ελλειμματικής παροχέτευσης νερού.

Η πίεση του νερού δεν είναι επαρκής και το έλλειμμα θα καλυφθεί μόνο όταν ολοκληρωθεί η αυτοματοποίηση του δικτύου, όπως σημειώνουν από τη ΔΕΥΑΜΒ.

Για το έργο αυτοματοποίησης του υπόλοιπου 50% του δικτύου ύδρευσης του Βόλου και της Νέας Ιωνίας αναμένεται η έγκριση του πρακτικού για την ανάδειξη του οριστικού μειοδότη του έργου το οποίο έχει προϋπολογισμό 3.575.000 ευρώ. Προσωρινός μειοδότης του έργου έχει αναδειχθεί η εταιρία ΟΘΡΥΣ που έχει προσφέρει ποσοστό έκπτωσης 10%. Το έργο έχει χρόνο περαίωσης τους 18 μήνες και εκτός των άλλων όταν ολοκληρωθεί θα επιφέρει ωφέλειες και στη μείωση των διαρροών στο δίκτυο που κυμαίνονται στο 12% στις περιοχές όπου είναι καινούργιο το δίκτυο των αγωγών, ενώ στο κέντρο του Βόλου όπου το δίκτυο είναι πεπαλαιωμένο (αμιαντοσωλήνες και σιδηροσωλήνες) και επομένως ευεπίφορο σε συχνές θραύσεις η διαφορά (διαρροές) ανάμεσα στο παραγόμενο και στο τιμολογούμενο νερό, φτάνει ακόμη και το 40%.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει προσπάθεια να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα της χαμηλής πίεσης του νερού.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το