Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Μηνύσεις σε βάρος του Δημάρχου Σκιάθου


Από τη μείζονα μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Ξεκίνησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου οι καταθέσεις δημοτικών συμβούλων για τις δυο μηνύσεις που κατατέθηκαν

 

 

 

 

Μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του Δημάρχου Σκιάθου κ. Νικ. Πλωμαρίτη για «φωτογραφική» δημοπράτηση εκμίσθωσης οικοπέδου και παράνομη παροχή δωρεάν ρεύματος στα επαγγελματικά σκάφη που ελλιμενίζονται στη μαρίνα, κατέθεσε προ μηνός περίπου η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Από χθες, με εντολή της Εισαγγελίας Βόλου, ξεκίνησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου οι καταθέσεις δημοτικών συμβούλων για τις δυο υποθέσεις. «Λυπάμαι πραγματικά για την αντιπολιτευτική στάση της μείζονος μειοψηφίας. Προσπαθούν να μη φτάσω στις επόμενες δημοτικές εκλογές, γιατί γνωρίζουν πως και πάλι θα ηττηθούν» απαντά από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σκιάθου.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΝΟΣ,

xinos@e-thessalia.gr

 

Όπως προαναφέρθηκε, η πρώτη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Δημάρχου Σκιάθου κ. Νικ. Πλωμαρίτη αφορά δημοπράτηση για την εκμίσθωση οικοπέδου. Τα μέλη της μείζονος μειοψηφίας υποστηρίζουν στη μηνυτήρια αναφορά τους πως «η δημοπράτηση που είχε κάνει ο Δήμος Σκιάθου για την εκμίσθωση οικοπέδου προκειμένου σε αυτό να στεγαστούν τα αυτοκίνητα του Δήμου, ήταν «φωτογραφική», αφού ζητούνταν όπως το ακίνητο βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από τα Σφαγεία και 35 μέτρων από το δρόμο».

«Πρόκειται σίγουρα για σκάνδαλο αφού το οικόπεδο νοικιάστηκε με μηνιαίο μίσθωμα 1.850 ευρώ, τη στιγμή που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ και εντός αυτού υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή», ανέφερε χαρακτηριστικά η δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Μαρία Κανταράκια.

Η δεύτερη μηνυτήρια αναφορά κατά του Δημάρχου Σκιάθου κ. Νικ. Πλωμαρίτη αφορά την παροχή δωρεάν ρεύματος στα επαγγελματικά σκάφη που ελλιμενίζονται στη μαρίνα.

Σύμφωνα με την κ. Κανταράκια, «μετά την αποχώρηση του ιδιώτη που εκμεταλλεύονταν τη μαρίνα, τα επαγγελματικά σκάφη των εταιρειών που κάνουν εκδρομές και μονοήμερες κρουαζιέρες στο Σκιάθο και τα γύρω νησιά, ηλεκτροδοτούνται δωρεάν, καθώς ουδείς από το Δήμο ενδιαφέρθηκε να ασχοληθεί με το θέμα. Τα σκάφη αυτά ανήκουν σε επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν στο Δήμο το ρεύμα που καταναλώνουν, το οποίο ουσιαστικά το πληρώνουν οι πολίτες της Σκιάθου. Δεν είναι δυνατόν σε περίοδο οικονομικής κρίσης ο Δήμος Σκιάθου να αδιαφορεί για την είσπραξη αυτών των ποσών», προσέθεσε η ίδια.

Από χθες, με εντολή της Εισαγγελίας Βόλου ξεκίνησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου οι καταθέσεις δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας σχετικά με τις δυο υποθέσεις. Όπως ανέφερε η κ. Κανταράκια, έχει ήδη καταθέσει η ίδια και δυο ακόμη συνάδελφοί της, ενώ τις επόμενες ημέρες έχουν κληθεί για να καταθέσουν ο επικεφαλής της παράταξης κ. Δημ. Πρεβεζάνος, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Για τα θέματα που έχουν προκύψει μετά και την κατάθεση των δύο μηνυτήριων  αναφορών σε βάρος του ρωτήθηκε ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικ. Πλωμαρίτης, ο οποίος εξαπέλυσε «πυρά» κατά της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Πραγματικά λυπάμαι για την αντιπολιτευτική στάση της μείζονος μειοψηφίας, τα μέλη της οποία προσπαθούν με διάφορα τερτίπια και μηνύσεις να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία τους. Διαρκώς μοιρολατρούν χωρίς ούτε μια στιγμή να καταφέρουν να κάνουν εποικοδομητική αντιπολίτευση. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να με πλήξουν προσωπικά, έχοντας ως στόχο να μη φτάσω στις επόμενες δημοτικές εκλογές, γιατί γνωρίζουν ότι και πάλι θα ηττηθούν. Θα αποδειχτεί στη Δικαιοσύνη ότι και πάλι κάνουν λάθος. Προσωπικά, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια έκανα, θα συνεχίζω να εργάζομαι για το καλό της Σκιάθου, την οποία καταφέραμε να την κάνουμε πρώτο τουριστικό προορισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σκιάθου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Διαδηλωτής επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί μπροστά από τον Λευκό Οίκο

Άνδρας επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί έξω από τον Λευκό Οίκο. Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο σε…

6 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΕ ΑΕΚ: “Δεν θα επιτρέψουμε να επιστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε εποχές… Παράγκας”

Τα παράπονα της ΑΕΚ για τη διαιτησία του Πουλικίδη, αλλά και του VARίστα Τσακαλίδη για…

6 Οκτωβρίου 2024

Mariah Carey: Απαντάει με βίντεο σε όσους βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα

Με ένα χιουμοριστικό βίντεο στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η «βασίλισσα των Χριστουγέννων» Μαράια…

6 Οκτωβρίου 2024

Al Pacino: Αποκάλυψε ότι παραλίγο να πεθάνει από κορονοϊό

Ο Αλ Πατσίνο (Al Pacino) αποκάλυψε πόσο ταλαιπωρήθηκε, όταν διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο διάσημος…

6 Οκτωβρίου 2024

Η 2η αγωνιστική της Β’ ΕΠΣΘ και η 1η της Γ’ ΕΠΣΘ

Πέντε αγώνες διεξήχθησαν σήμερα Κυριακή για την 2η ημέρα της Β’ τοπικής κατηγορίας. Ξεχώρισε η…

6 Οκτωβρίου 2024

Σάμι Μπάσο: Πέθανε ο μακροβιότερος ασθενής με προγηρία

Πέθανε σε ηλικία 28 ετών ο Σάμι Μπάσο, ο άνδρας ο οποίος έζησε περισσότερο από…

6 Οκτωβρίου 2024