Photo Gallery, Τοπικά

Μηνυτήρια αναφορά για τον Περιφερειακό

Οι κάτοικοι των περιοχών Φυτόκου, Καλλιθέας, Αγίου Δημητρίου και Πανοράματος ζητούν να κλείσει ο Περιφερειακός

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και αίτημα να κλείσει ο Περιφερειακός στο σύνολό του θα καταθέσουν στην Εισαγγελία Βόλου, κάτοικοι των περιοχών Φυτόκου, Καλλιθέας, Αγίου Δημητρίου και Πανοράματος.

Σε χθεσινή συγκέντρωσή τους οι κάτοικοι κατήγγειλαν την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Βόλου και δήλωσαν πως οι αιρετοί είναι «πολύ μικροί και λίγοι για να σηκώσουν το βάρος των προβλημάτων της πόλης».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του 4ου Γυμνασίου και οι κάτοικοι επισήμαναν ότι δεν μπορούν να ζουν «αποκλεισμένοι στην ίδια τους την πόλη», ενώ νέα συνάντηση θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στον ίδιο χώρο.

Χθες αποφάσισαν να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά και να ζητήσουν τον αποκλεισμό του δρόμου στο σύνολό του καθώς πρόκειται, όπως σημείωσαν, για ένα έργο που δεν έχει παραδοθεί από κανέναν και δεν έχει παραλειφθεί από κανέναν.

«Το να κυκλοφορεί κανείς σε αυτό το δρόμο είναι παράνομο. Εμείς θα ζητήσουμε από την Εισαγγελία να εφαρμόσει το νόμο» επισημάνθηκε». Για τη συγκέντρωση της Παρασκευής θα γίνει ενημέρωση από την Συντονιστική Επιτροπή που συγκροτήθηκε «πόρτα – πόρτα», ενώ θα προετοιμαστεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Όταν δεν είναι ικανοί να επιβάλλουν τη σωστή λειτουργία ενός κόμβου, όπως είναι αυτός του Φυτόκου, δεν είναι ικανοί για τίποτα. Και τα φανάρια που υποτίθεται διορθώθηκαν δεν λειτουργούν. Εφόσον δεν κλείνουν οι εκκρεμότητες να κλείσει ο δρόμος οριστικά και στο σύνολό του» επισήμαναν οι διαμαρτυρόμενοι.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο του Βόλου 

Άρχισε η σταδιακή εφαρμογή των κυκλοφοριακών αλλαγών στην πόλη.

Από τις αρμόδιες υπηρεσίες τοποθετήθηκαν μεταλλικά κολονάκια στην οδό Γαλλίας από Κ. Καρτάλη μέχρι και Σπ. Σπυρίδη προκειμένου να μην παρκάρουν τα ΙΧ στο αριστερό ρεύμα, ενώ το ίδιο συνέβη και στα τμήματα των οδών Κ. Καρτάλη και Ιωλκού, στο τμήμα μεταξύ Αργοναυτών και Ιάσονος. Ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Νίκος Μόσχος σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα μεταλλικά κολονάκια είχαν θετική απήχηση από τους περιοίκους καταστηματάρχες και επαγγελματίες των παραπάνω οδών.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, συνεργεία του Δήμου Βόλου προτίθενται να προχωρήσουν στην τοποθέτηση σταθερών μεταλλικών εμποδίων, σε σχήμα Π, στις εισόδους της πλατείας του Αγίου Νικολάου, προκειμένου να σταματήσει η παράνομη στάθμευση στην πλατεία. Τα μεταλλικά εμπόδια θα πέφτουν όταν στην πλατεία πρόκειται να κινηθούν οχήματα προς την εκκλησία για την τέλεση των μυστηρίων.

Όπως είπε ο κ. Μόσχος ο Δήμος Βόλου οδηγείται στη λύση αυτή καθώς ξύλινες ζαρντινιέρες που τοποθετήθηκαν στις εισόδους της πλατείας δεν λειτούργησαν.  Διάφοροι επαγγελματίες είτε τις μετακινούσαν είτε τις κατέστρεφαν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το