Photo Gallery, Αθλητισμός

Με 11 «λιοντάρια» στο «Arena» η Νίκη

ΝΙΚΗ

Εμβόλιμη αγωνιστική έχουμε σήμερα στη Football League και το παιχνίδι που ξεχωρίζει δεν είναι άλλο από το θεσσαλικό ντέρμπι ανάμεσα στη Λάρισα και τη Νίκη στο «AEL FC Arena». Με ακμαίο το ηθικό μετά τις τελευταίες τους επιτυχίες, οι «κυανόλευκοι» του Βόλου είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για το θετικό αποτέλεσμα. Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 19.00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον OTE SPORT 3.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη στον πάγκο της η Νίκη μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο. Πανηγύρισε δύο σερί νίκες επί του Βύζαντα και του Φωκικού και κυρίως έδειξε τα στοιχεία εκείνα που την κατέταξαν σαν μία από τις θεαματικότερες ομάδες της Football League στην προ Χατζάρα εποχή. 

Όπως είναι λογικό στο σημερινό εκτός έδρας ντέρμπι με τη Λάρισα η Νίκη θα αγωνιστεί με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Οι «κυανόλευκοι» πιστεύουν ξανά στις δυνατότητές τους και δείχνουν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για την κατάκτηση του «τριπόντου» ή έστω της ισοπαλίας, που και αυτή θεωρείται θετικό αποτέλεσμα. Δεν θα ήταν υπερβολή να σημειώσουμε ότι οι ποδοσφαιριστές της Νίκης θα θυμίζουν …λιοντάρια στο «AEL FC Arena». Εξάλλου μόνο αν παίξουν δυνατά και με πάθος θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στο μεγάλο βαθμό δυσκολίας που παρουσιάζει το σημερινό ματς και σε μία έδρα που αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως εχθρική.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη φορά δεν θα έχουν κοντά τους τον κόσμο της ομάδας, αφού η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού απαγόρεψε την οργανωμένη μετακίνηση των οπαδών της Νίκης στην πόλη της Λάρισας, κάτι που ήταν και το αναμενόμενο υπό το φόβο επεισοδίων.

Πάντως, η καλή Νίκη δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ούτε τη δυναμικότητα της ΑΕΛ, ούτε την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί. Αν οι «κυανόλευκοι» μπορέσουν να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό τότε θα έχουν πολλές πιθανότητες να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

Όσον αφορά το σύστημα με τον οποίο θα παραταχθεί σήμερα η ομάδα του Βόλου, αναμένεται να είναι το 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βούρας. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Ψιάνος και στο αριστερό ο Κοντοδήμος, ενώ το δίδυμο των στόπερ θα συνθέσουν ο Σαμαράς με τον Βέρτζο (ο τελευταίος επιστρέφει στο αρχικό σχήμα, καθώς εξέτισε την ποινή του). Οι Ριζογιάννης και Πουρτουλίδης θα είναι τα αμυντικά χαφ, με τον Κυριάκο να αγωνίζεται μπροστά τους στον άξονα. Από τα δεξιά θα κινείται ο Σκούφαλης και από τα αριστερά ο Παππάς. Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης θα χρησιμοποιηθεί ο Φλίγκος.

Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Καρατζάς (αντί του Σαμαρά). Εκτός των παραπάνω, στην 18άδα συμπεριελήφθησαν και οι: Καρακούτσης, Λαλίν, Παπαδόπουλος, Ουέλινγκτον, Τζιώρας και Χατζής. Εκτός αποστολής έμεινε τελικά ο Μπόζινταρ Τάντιτς που δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του.

Η Λάρισα

H προετοιμασία της Λάρισας για το σημερινό ματς με τη Νίκη ολοκληρώθηκε χθες με μία πρωινή προπόνηση. Οι «βυσσινί» θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και πάρουν το «τρίποντο».

Στη διάθεση του τεχνικού Τίμου Καβακά δεν βρίσκονται οι Ραπτάκης, Πόνσε, Φρανκού, που διανύουν το στάδιο της αποκατάστασης και οι τραυματίες Χασομέρης και Λιαπάκης. Στον αντίποδα επιστρέφουν οι  Νεμπεγλέρας και Παγώνης που εξέτισαν την ποινή τους.
Οι 19 ποδοσφαιριστές που είναι διαθέσιμοι για το σημερινό παιχνίδι είναι οι: Σέρεμετ, Φιρινίδης, Σκόνδρας, Καρακώστας, Καρανίκας, Γιώτας, Παπαγεωργίου, Παγώνης, Δημόπουλος, Τσιάρας, Νεμπεγλέρας, Πότσι, Μπλέντι, Ζεκίνια, Δεινόπαπας, Τ. Κρητικός, Τσίγκας, Αλεξάντροβιτς, Σ. Κρητικός.

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

AEL FC Arena

Ώρα 19.00

 

ΛΑΡΙΣΑ

1. Σέρεμετ

33. Παπαγεωργίου

7. Παγώνης

4. Καρακώστας

44. Σκόνδρας

6. Νεμπεγλέρας

88. Τσιάρας

24. Ζεκίνια

18. Μπλέντι

10. Δεινόπαπας

11. Τσίγκας

Προπονητής:

Τ. Καβακάς

 

ΝΙΚΗ

12. Βούρας

6. Ψιάνος

18. Κοντοδήμος

5. Βέρτζος

55. Σαμαράς

14. Ριζογιάννης

23. Πουρτουλίδης

7. Κυριάκος

20. Σκούφαλης

17. Παππάς

46. Φλίγκος

Προπονητής:

Απ. Χαραλαμπίδης

 

Διαιτητής: Κορδολαίμης (Πειραιά)

Βοηθοί: Ζησιμόπουλος (Πειραιά), Πολυχρονιάδης (Ανατ. Αττικής)

4ος διαιτητής: Μιχαηλίδης (Βοιωτίας) 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το