Photo Gallery, Αθλητισμός

Με «όπλα» την ψυχολογία και τον κόσμο

Η Νίκη υποδέχεται στις 16.45 στο Πανθεσσαλικό τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 2η ημέρα της Β’ Εθνικής 

Έτοιμη να πανηγυρίσει τη δεύτερη επιτυχία της σε ισάριθμες αγωνιστικές της Football League είναι η Νίκη, που σήμερα το απόγευμα θα τεθεί αντιμέτωπη του Απόλλωνα Σμύρνης στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 16.45 και οι «κυανόλευκοι» του Βόλου θα αγωνιστούν με «όπλα» την άριστη ψυχολογία, απόρροια του «διπλού» της πρεμιέρας στα Ψαχνά και με τη συμπαράσταση χιλιάδων φιλάθλων τους που αναμένεται να δώσουν βροντερό «παρών».

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Ο φετινός «μαραθώνιος» της Β’ Εθνικής κατηγορίας περιλαμβάνει αρκετές εμβόλιμες αγωνιστικές και μία από αυτές είναι η 2η που θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα η Νίκη θα υποδεχθεί στο Πανθεσσαλικό στάδιο τον Απόλλωνα Σμύρνης, έχοντας ως στόχο να κάνει το «δύο στα δύο».

Οι «κυανόλευκοι» του Βόλου τα πήγαν περίφημα στην πρεμιέρα της Κυριακής κερδίζοντας εκτός έδρας τον Ηρακλή Ψαχνών με 3-1. Μάλιστα, η εμφάνισή τους ήταν εξαιρετική και ουσιαστικά απέδειξαν ότι έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Όπως είναι λογικό το ηθικό τους βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, ενώ πλεονέκτημα γι’ αυτούς, όσον αφορά το σημερινό ματς, αποτελεί και η παρουσία χιλιάδων φιλάθλων της Νίκης, που θα βρεθούν σήμερα στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού.

Πάντως, το παιχνίδι με τον Απόλλωνα δεν θα είναι εύκολο. Η αθηναϊκή ομάδα διαθέτει καλό έμψυχο υλικό και το γεγονός ότι κέρδισε δύσκολα τον Θρασύβουλο -που την ύστατη ώρα κατέβηκε να αγωνιστεί- δεν θα πρέπει να ξεγελά κανέναν στο στρατόπεδο της Νίκης.

Αυτό το γνωρίζει καλά ο τεχνικός της βολιώτικης ομάδας Περικλής Αμανατίδης, που συνεχάρη μεν τους παίκτες του για την επιτυχία στα Ψαχνά, τους ζήτησε δε να παραμείνουν προσγειωμένοι και να προσηλωθούν στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης. 

Όσον αφορά την ενδεκάδα που θα παρατάξει είναι πιθανό να μην υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Κυριακής. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καρακούτσης. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα τοποθετηθεί ο Ψιάνος και στο αριστερό ο Μήτσης, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Βέρτζο και Καρατζά. Στο χώρο του κέντρου οι Ριζογιάννης και Κυριάκος θα είναι τα αμυντικά χαφ και ο Πουρτουλίδης θα τοποθετηθεί μπροστά τους στον άξονα έχοντας περισσότερο οργανωτικά καθήκοντα. Στα δεξιά του θα βρίσκεται ο Σκούφαλης και αριστερά ο Τάντιτς, που θα συνεπικουρούν τον Φλίγκο που θα χρησιμοποιηθεί στη θέση του σέντερ φορ.  

Ο κ. Αμανατίδης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ανδρέα Μκρτσιαν που θα εκτίσει τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική που «κουβαλά» από πέρσι και τον Αλέξανδρο Σούφλας, που είναι τραυματίας. Από κει και πέρα, κάλεσε όλους τους υπόλοιπους παίκτες να βρίσκονται στο Πανθεσσαλικό, ενώ την 18άδα θα την ανακοινώσει λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Ο Απόλλων

Με μοναδικό σέντερ φορ τον σκόρερ του αγώνα με τον Θρασύβουλο Μιχάλη Μανιά ήλθε στο Βόλο ο Απόλλων Σμύρνης, διότι ο τραυματισμός του Στάθη Καραμαλίκη αποδείχθηκε πιο σοβαρός από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Ο έμπειρος επιθετικός, που υποφέρει από τενοντίτιδα από το ματς της πρεμιέρας, δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημά του και αποκλείστηκε από την αποστολή της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

Οι 19 παίκτες που ο προπονητής Αλέκος Βοσνιάδης έχει στη διάθεσή του είναι οι: Κοτταράς, Μένιος, Διαμαντίδης, Αντωνόπουλος, Δεληζήσης, Ιασωνίδης, Δημογιάννης, Καραχάλιος, Κατσίκης, Κωνσταντίνου, Κύργιας, Κρουσταλέλης, Μανιάς, Ντουτσαρίδης, Τσεμπερίδης, Τσιλιγκίρης, Καμαρά, Χατζηζήσης και Χιντζίδης.

Ανακοίνωση της

Ερασιτεχνικής Νίκης

Με ανακοίνωσή της η Ερασιτεχνική Νίκη αναφέρει τα εξής:

«Το Δ.Σ. του Γ.Σ. Βόλου «Η Νίκη» συγχαίρει την ποδοσφαιρική ομάδα για το θριαμβευτικό ξεκίνημα στο φετινό μαραθώνιο της Football League. Είμαστε βέβαιοι ότι η συνέχεια θα είναι ανάλογη, δεδομένης της μεγαλειώδους δυναμικής του συλλόγου μας, καθώς και των δυνατοτήτων της διοίκησης, του τεχνικού επιτελείου, των ποδοσφαιριστών και των χιλιάδων φιλάθλων μας. Σήμερα στο Πανθεσσαλικό στάδιο, καλούμαστε όλοι να δώσουμε βροντερό και ενθουσιώδες «παρών» στην αναμέτρηση ενάντια στον Απόλλωνα Σμύρνης. Η Ερασιτεχνική Νίκη Βόλου, τα μέλη της και οι αθλητές της θα είναι βεβαίως εκεί. Καλή επιτυχία στην ομάδα μας».

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ

Ώρα 16.45

ΝΙΚΗ

21. Καρακούτσης

6. Ψιάνος

11. Μήτσης

5. Βέρτζος

4. Καρατζάς

14. Ριζογιάννης

7. Κυριάκος

20. Σκούφαλης

1. Τάντιτς

23. Πουρτουλίδης

46. Φλίγκος

Προπονητής:

Π. Αμανατίδης

ΑΠΟΛΛΩΝ

1. Κοτταράς

6. Κωνσταντίνου

23. Χιντζίδης

21. Ιασωνίδης

5. Δεληζήσης

44. Τσεμπερίδης

25. Καμαρά

7. Κατσίκης

11. Διαμάντης

85. Διαμαντίδης

33. Μανιάς

Προπονητής:

Α. Βοσνιάδης

 

Διαιτητής: Κάμπαξης (Εύβοιας)

Βοηθοί: Λιανός (Βοιωτίας), Κουρέντας (Τρικάλων)

4ος διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων)

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το