Photo Gallery, Τοπικά

Με φωτοτυπίες και dvd θα διδάσκονται οι μαθητές


Λόγω της μη αποστολής σχολικών βιβλίων, οι μαθητές θα διδάσκονται τα μαθήματα με τις φωτοτυπίες και τα dvd

 

Τα βιβλία δεν θα έχουν σταλεί στα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου που αρχίζει η σχολική χρονιά

 

 

 

Με φωτοτυπίες και dvd που θα αναπαράγονται από τα ίδια τα σχολεία, θα διδάσκονται τα μαθήματα οι μαθητές στο Νομό Μαγνησίας, αφού μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου που αρχίζει  διδακτική χρονιά, δεν προβλέπεται να έχουν σταλεί στα σχολεία τα βιβλία. Στο μεταξύ σήμερα ανοίγουν τα σχολεία.

Με τους διευθυντές σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας συναντήθηκε χθες η διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Πράντζου, όπου τους ενημέρωσε για τα διάφορα διοικητικά θέματα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Ωστόσο το ενδιαφέρον στοιχείο ήταν πως λόγω της μη αποστολής σχολικών βιβλίων, από τις 12 Σεπτεμβρίου οι μαθητές θα διδάσκονται τα μαθήματα όχι με τα βιβλία αλλά με τις φωτοτυπίες και τα dvd.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε μεγάλο προβληματισμό και δυσαρέσκεια στους διευθυντές, καθώς δεν είναι σίγουρο ότι όλοι οι μαθητές έχουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο σπίτι τους για να διαβάζουν τα dvd.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης τόνισε πως «η περιφερειακή διευθύντρια μας ανακοίνωσε ότι για τα Γυμνάσια οι μαθητές θα διδάσκονται με τις φωτοτυπίες και οι μαθητές του Λυκείου με τα dvd. Στο θέμα αυτό γεννιούνται σοβαρά ζητήματα. Πρώτον, πόσο παιδαγωγικό είναι να γίνονται τα μαθήματα με φωτοτυπίες και άλλα ψηφιακά μέσα; Δεύτερον, ενδεχομένως να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα όλα τα σχολεία να εκτυπώνουν φωτοτυπίες σε μια πολύ δύσκολη περίοδο που και τα οικονομικά των σχολείων είναι περιορισμένα. Τρίτον, τη στιγμή που γονείς δεν έχουν εργασία, πώς θα βρουν τα παιδιά τους ηλεκτρονικό υπολογιστή για να βλέπουν τα dvd;»

Στη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σήμερα ο διευθυντής κ. Γιάννης Παπαϊωάννου θα συναντηθεί με τους σχολικούς συμβούλους, ώστε να διερευνήσουν τις δυνατότητες διαχείρισης της κατάστασης μετά την εξέλιξη να μη δοθούν σχολικά βιβλία.

Ο κ. Παπαϊωάννου σημείωσε πως το 40% των μαθητών Δημοτικών θα μπορούν να έχουν βιβλία λόγω των αποθεμάτων από πέρσι. Επίσης υπάρχουν ακόμη εννιά τόνοι βιβλίων προς διάθεση. Το πρόβλημα αφορά το υπόλοιπο 60% των μαθητών που δεν θα έχει όλα τα βιβλία, παρά μόνο περίπου έντεκα τεύχη. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πότε θα σταλούν τα σχολικά βιβλία. Παράλληλα περιμένουμε και οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας για να δούμε, πώς θα διαχειριστούν οι δάσκαλοι αυτή την κατάσταση με τις λιγότερες δυνατόν επιπτώσεις προς τους μαθητές.

Ο κ. Σαβελίδης πρόσθεσε πως η περιφερειακή διευθύντρια επέμεινε διαρκώς στο να κάνουν οικονομία τα σχολεία ως προς τις δαπάνες τους.

Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το