Πολιτική

Με τον Κάρολο Παπούλια η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής

Ευρωπαϊκό «μπλόκο» στον Δημ. Αβραμόπουλο

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 28ης και 29ης Ιουνίου θα είναι τελικώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Η νομική υπηρεσία της ΕΕ ενημέρωσε την Αθήνα ότι η συνάντηση της προσεχούς Πέμπτης είναι σύνοδος αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων και η Ελλάδα δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί από άλλον, παρά μόνο από τον πρωθυπουργό ή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με δεδομένο ότι ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες, λόγω της σοβαρότητας του χειρουργείου στο οποίο υποβλήθηκε, οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αξίωσαν να εκπροσωπηθεί η Ελλάδα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου: “Στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 – 29 Ιουνίου 2012 στις Βρυξέλλες, της Ελληνικής Αντιπροσωπείας θα ηγηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου θα έχει τηλεφωνικές επαφές με ομολόγους του”.

Αρχικώς η κυβέρνηση, με ανακοίνωση που εκδόθηκε το πρωί της Κυριακής από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, είχε πει ότι λόγω της ασθένειας του κ. Αντώνη Σαμαρά η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό των Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και μέλη τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το