Photo Gallery, Αθλητισμός

Με την ίδια συνταγή ο Ρήγας

Θα λάβει μέρος στη Δ’ Εθνική έχοντας στο ρόστερ του κυρίως νεαρούς παίκτες από το Βελεστίνο 

Μετά από διάλειμμα ενός έτους ο Ρήγας Φεραίος θα λάβει μέρος ξανά στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, έχοντας τη φιλοδοξία να διαγράψει μία αξιόλογη πορεία, αντάξια της ιστορίας του. Πέρυσι παρουσίασε ένα εξαιρετικό νεανικό σύνολο και κατέκτησε δίκαια το νταμπλ στην ΕΠΣΘ, ενώ πήρε και την 1η θέση στα μπαράζ ανόδου. Για φέτος η συνταγή θα παραμείνει η ίδια, αφού το ρόστερ απαρτίζεται ως επί το πλείστον από νεαρούς παίκτες που κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου, ενώ στη θέση του προπονητή παρέμεινε ο Λάκης Μπακάλης. Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον φετινό Ρήγα στις δηλώσεις που έκανε στη «Θ».

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Την ερχόμενη Κυριακή ξεκινά το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής με τον Ρήγα Φεραίο να δοκιμάζεται στην έδρα του Α.Ο. Καρδίτσας, Οι δύο ομάδες έχουν τοποθετηθεί στον 4ο όμιλο μαζί με άλλες εννέα, που είναι οι: Λαμία, Ανδρούτσος Γραβιάς, Αχιλλέας Δομοκού, Ελασσόνα, Δωτιέας Αγιάς, Πυργετός, Αμπελωνιακός, Α.Ε. Λεονταρίου και Αίολος Προφήτη Ηλία Καρπενησίου.

Αρχικός στόχος του Ρήγα είναι η εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία και από κει και πέρα η κατάληψη μίας όσο το δυνατόν υψηλότερης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα. Το πρωτάθλημα προμηνύεται αρκετά δύσκολο  διότι είναι μικρό σε διάρκεια και το παραμικρό λάθος μπορεί να κοστίσει σε μία ομάδα.

Πάντως, οι Βελεστινιώτες δεν παρασύρθηκαν από την άνοδο που πανηγύρισαν την περσινή σεζόν και αποφάσισαν να μη χαλάσουν την πετυχημένη συνταγή. Έτσι και φέτος η ομάδα θα έχει χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και θα στηριχθεί σε ντόπιο υλικό. Μόνο ένας παίκτης είναι άνω των 30 ετών και αυτός δεν είναι άλλος από τον Παναγιώτη Κουντούρη, που αποτελεί σύμβολο για τον Ρήγα Φεραίο.

Από κει και πέρα οι μεταγραφικές κινήσεις ήταν λίγες και προσεγμένες. Νέα πρόσωπα είναι οι αμυντικοί Βαλάντης Κόκκας και Φίλιππος Ρουκάς, που έπαιζαν σε Πύρασο και Εθνικό, καθώς και οι επιθετικοί Μιχάλης Τσουκάλης και Μάριος Γκουντόλος που προέρχονται από τις ομάδες του Μαγνησιακού και του Διαγόρα Στεφανοβικείου.

Σημαντικό είναι πως διατηρήθηκε ο περσινός κορμός του Ρήγα με τους Σπαθή, Βουραζέρη, Γούτσο, Χατζή, Σ. Μπακάλη, Μιχολίτση κ.α. να έχουν και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα, ενώ στους Πάσχο, Κλώθο και Ρέβη, που από πέρυσι ανήκαν στην πρώτη ομάδα προστέθηκαν φέτος άλλοι πέντε «πιτσιρικάδες» που προέρχονται από την Ακαδημία του συλλόγου. Ο λόγος για τους Γκουγιάνο, Χατζηγεωργίου, Τάχο, Καραγιάννη και Μπομπότη. Συνολικά το ρόστερ του Ρήγα αριθμεί 32 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι 15 λογίζονται ως «μικροί», δηλαδή είναι 20 ετών και κάτω.

Μπακάλης: Πλεονέκτημά μας

ο ενθουσιασμός

Φυσικά, ο πλέον αρμόδιος να μιλήσει για τον φετινό Ρήγα Φεραίο είναι ο προπονητής του Λάκης Μπακάλης, που πιστεύει ότι η ομάδα είναι ικανή να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της Δ’ Εθνικής:

«Η προετοιμασία μας ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί και μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που έχουμε κάνει. Στην παρούσα φάση βρισκόμαστε σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση, όπως δείξαμε και στα φιλικά μας παιχνίδια. Βέβαια, το πρωτάθλημα δεν έχει σχέση με τα φιλικά. Όμως, αν έχουμε το ίδιο καλό πρόσωπο στις επίσημες υποχρεώσεις μας τότε μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία που θα διαγράψουμε στη φετινή Δ’ Εθνική».

Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ο Ρήγας θα δώσει δύο εκτός έδρας ματς με τον Α.Ο. Καρδίτσας και τον Αμπελωνιακό, κάτι που φυσικά δυσκολεύει την κατάσταση: «Ούτως οι άλλως θα παίξουμε με όλες τις ομάδες, αλλά είναι γεγονός πως η αρχή θα είναι δύσκολη για μας. Ξεκινάμε στην έδρα του Α.Ο. Καρδίτσας, μίας έμπειρης και ποιοτικής ομάδας που αποτελεί σταθερή αξία για την κατηγορία, ενώ θα συνεχίσουμε πάλι με εκτός έδρας ματς κόντρα στον Αμπελωνιακό, που έχει βελτιωθεί αρκετά σε σχέση με το μεταξύ μας φιλικό στο οποίο τον κερδίσαμε. Βέβαια, αν μπορέσουμε να αποσπάσουμε θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα, τότε αυτό δεν θα είναι καλό μόνο από βαθμολογικής πλευράς, αλλά κυρίως από ψυχολογικής εν όψει των επόμενων αγώνων».

Μία ομάδα νεοφώτιστη και νεανική όπως ο Ρήγας έχει διάφορα πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα, όπως παραδέχεται ο κ. Μπακάλης: «Η ομάδα έχει μικρό μέσο όρο ηλικίας και όπως είναι λογικό το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της είναι ο ενθουσιασμός. Παράλληλα, επειδή ο βασικός κορμός είναι ο ίδιος με πέρυσι θα έλεγα ότι υπάρχει υποδομή σε «τρεξίματα». Και φέτος θα διακριθούμε για την καλή μας φυσική κατάσταση. Επίσης, μας έχει βοηθήσει στον τομέα της ψυχολογίας η παρουσία μας στα μπαράζ ανόδου. Κόντρα σε πολύ δυνατές ομάδες πήραμε την πρώτη θέση και ανεβήκαμε με την αξία μας στη Δ’ Εθνική και όχι από το …παράθυρο.

Στον αντίποδα, η δεδομένη απειρία ορισμένων ποδοσφαιριστών ίσως μας δημιουργήσει πρόβλημα σε ορισμένα ματς που δεν θα πάνε καλά από την αρχή. Φοβάμαι ότι μπορεί να «κολλήσουμε» και γι’ αυτό οι πιο έμπειροι θα πρέπει να σηκώσουν το βάρος σε αυτή την περίπτωση».

Ολοκληρώνοντας ο Βελεστινιώτης τεχνικός αναφέρθηκε στη βοήθεια της διοίκησης και των φιλάθλων στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ενώ έχρισε τη Λαμία ως το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο: «Η διοίκηση του Ρήγα Φεραίου είναι πολύ κοντά μας και φροντίζει για την επίλυση και του παραμικρού προβλήματος. Το ίδιο κοντά είναι και ο κόσμος, που τον θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να μας ενισχύει με τις εκδηλώσεις του. Όσον αφορά το ποια ομάδα θεωρώ φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου θα πως ανεπιφύλακτα πως είναι η Λαμία. Έχει δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό ρόστερ για τα δεδομένα της κατηγορίας με παίκτες από τη Β’ και τη Γ’ Εθνική. Ενδεχομένως να απειληθεί από τον Α.Ο. Καρδίτσας, ενώ ενισχυμένος παρουσιάζεται και ο Δωτιέας Αγιάς. Πάντως, πλην της Λαμίας οι περισσότερες ομάδες βρίσκονται στο ίδιο περίπου επίπεδο και γι’ αυτό περιμένω ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα όπου τα παιχνίδια θα κρίνονται στις λεπτομέρειες».

Το έμψυχο υλικό

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΤΟΣ ΓΕΝ. ΘΕΣΗ

Βαγγέλης Σφυρής 1992 Τερματοφύλακας

Βασίλης Τσουμπέκος 1984 Τερματοφύλακας

Δημήτρης Μπουρίτας 1990 Τερματοφύλακας

Νίκος Βουραζέρης 1986 Αμυντικός

Παναγιώτης Γκουγιάνος 1997 Αμυντικός 

Κώστας Γουτούλης 1995 Αμυντικός

Παναγιώτης Γούτσος 1990 Αμυντικός

Αλέκος Κατσίκης 1986 Αμυντικός

Βαλάντης Κόκκας 1992 Αμυντικός

Φίλιππος Ρουκάς 1990 Αμυντικός

Χρήστος Σπαθής 1988 Αμυντικός

Δημήτρης Χατζηαθανασίου 1990 Αμυντικός

Ζαχαρίας Χατζηγεωργίου 1994 Αμυντικός

Φάνης Μπομπότης 1998 Αμυντικός

Δημήτρης Βογιατζής 1991 Μέσος

Μανώλης Κλώθος 1996 Μέσος

Παναγιώτης Κουντούρης 1973 Μέσος

Στέργιος Μπακάλης 1983 Μέσος

Χάρης Μπίκας 1992 Μέσος

Θανάσης Μπλέτσας 1989 Μέσος

Αιμίλιος Ρέβης 1996 Μέσος

Κώστας Τριχόπουλος 1990 Μέσος

Γιώργος Χατζής 1986 Μέσος

Θανάσης Τάχος 1998 Μέσος

Δημήτρης Γάρος 1993 Επιθετικός

Μάριος Γκουντόλος 1994 Επιθετικός

Γιώργος Μιχολίτσης 1991 Επιθετικός

Βαλάντης Ντόντος 1990 Επιθετικός

Μάνος Πάσχος 1995 Επιθετικός

Δημήτρης Ρηγίνος 1986 Επιθετικός

Μιχάλης Τσουκάλης 1992 Επιθετικός

Κώστας Καραγιάννης 1998 Επιθετικός

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Λάκης Μπακάλης 

Οι αγώνες του Ρήγα

Α’ ΓΥΡΟΣ

1η αγων. (21/10) Α.Ο. Καρδίτσας-Ρήγας

2η αγων. (28/10) Αμπελωνιακός-Ρήγας

3η  αγων. (4/11) Ρήγας-Α.Ε. Λεονταρίου

4η αγων. (11/11) Ρεπό

5η αγων. (18/11) Ρήγας-Ανδρούτσος Γρ.

6η αγων. (25/11) Πυργετός-Ρήγας

7η αγων. (2/12) Ρήγας-Αχιλλέας Δομ.

8η αγων. (9/12) Ρήγας-Ελασσόνα

9η αγων. (16/12) Αίολος Καρπ.-Ρήγας

10η αγων. (23/12) Ρήγας-Λαμία

11η αγων. (13/1) Δωτιέας Αγιάς-Ρήγας

Β’ ΓΥΡΟΣ

12η αγων. (20/1) Ρήγας-Α.Ο. Καρδίτσας

13η αγων. (27/1) Ρήγας-Αμπελωνιακός

14η αγων. (3/2) Α.Ε. Λεονταρίου-Ρήγας

15η αγων. (10/2) Ρεπό

16η αγων. 17/2) Ανδρούτσος Γρ.-Ρήγας

17η αγων. (24/2) Ρήγας-Πυργετός

18η αγων. (3/3) Αχιλλέας Δομ.-Ρήγας

19η αγων. (10/3) Ελασσόνα-Ρήγας

20η αγων. (16/3) Ρήγας-Αίολος Καρπ.

21η αγων. (24/3) Λαμία-Ρήγας

22η αγων. (31/3) Ρήγας-Δωτιέας Αγιάς 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το