Αθλητισμός

Με την ίδια συνταγή ο ΠΑΟ

Υποδέχεται σήμερα τον Άρη στο άδειο ΟΑΚΑ για τη  Σούπερ Λιγκ

Με δύο παιχνίδια ανοίγει σήμερα η «αυλαία» της 17ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λιγκ. Στο άδειο ΟΑΚΑ, λόγω τιμωρίας, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Άρη, ενώ στο «Ανθή Καραγιάννη» η Καβάλα θα αντιμετωπίσει τη Λάρισα, με το κλίμα στους «βυσσινί» να είναι βαρύ μετά τα όσα συνέβησαν ύστερα από την ήττα της ΑΕΛ από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Αύριο διεξάγονται τα υπόλοιπα έξι παιχνίδια, με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να ταξιδεύει στην Κέρκυρα, όπου και θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, ενώ ο ΠΑΟΚ φιλοδοξεί στην Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης.

Παναθηναϊκός-Άρης

Μετά τη νίκη επί της Ξάνθης ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα στις 19.30 τον Άρη με αποκλειστικό στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών, προκειμένου οι «πράσινοι» να διατηρηθούν στο κυνήγι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού.

Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει. Αυτό προφανώς σκέφτεται και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος προτίθεται να χρησιμοποιήσει το ίδιο σχήμα και την ίδια ενδεκάδα που είχε στην Ξάνθη, και στο σημερινό παιχνίδι με τον Άρη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός σκέφτεται να παρατάξει το 4-3-3 που εφάρμοσε και με την Ξάνθη. Αφενός επειδή η ομάδα κέρδισε και δεν κινδύνεψε, αφετέρου επειδή παρουσίασε αρκετά καλύτερη εικόνα από τα προηγούμενα παιχνίδια. Εκτός του ίδιου σχήματος, πιθανή είναι και η ίδια ενδεκάδα με μια ίσως αλλαγή. Ο Γκοβού με τον Χριστοδουλόπουλο παλεύουν για τη θέση αυτή, στα δεξιά της επίθεσης.

Πιο συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Αλέξανδρος Τζόρβας. Από τα δεξιά προς τα αριστερά, την αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού θα υπερασπιστούν οι Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι και Σπυρόπουλος. Μπροστά τους σε ρόλο κόφτη θα είναι ο Ζιλμπέρτο, ο οποίος θα έχει βοήθειες από τους Κατσουράνη και Νίνη που θα είναι οι εσωτερικοί χαφ της ομάδας, το συνδετικό κομμάτι της μεσαίας γραμμής με την επίθεση δηλαδή. Στην τριάδα της επίθεσης θα είναι ο Λέτο στα αριστερά, Γκοβού ή Χριστοδουλόπουλος δεξιά και ο Σισέ στην κορυφή.

Σε ευχάριστο κλίμα, ύστερα από τη νίκη της Τρίτης, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Άρη για το σημερινό, δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Εκτός αποστολής βρίσκονται δέκα ποδοσφαιριστές εξαιτίας ποινών και τραυματισμών.

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν μπορεί να υπολογίζει στους Κόκε και Μενδρινό, οι οποίοι τραυματιστήκαν στον προηγούμενο αγώνα κόντρα στην Καβάλα. Τραυματίες ακόμη είναι οι Τζέζαρεκ, Αγτζίδης και Αλβάρο Σουάρεθ Πορτίγια, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στη μέση.

Ανέτοιμοι και εκτός αποστολής είναι οι Χουάνμα, Ναφτί, Μπουγαΐδης και ο Κριστιάν Πορτίγια, του οποίου ακόμη δεν έχει εκδοθεί το δελτίο. Τη δεκάδα, στην οποία δεν μπορεί να υπολογίζει ο τεχνικός του Άρη, συμπληρώνουν οι Κουλουχέρης και Φατί, οι οποίοι εκτίουν την ποινή τους.

Οι Σηφάκης, Βελλίδης, Μίσελ, Οριόλ, Νέτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Παπαζαχαρίας, Πρίττας, Καζναφέρης, Χαβίτο, Τσεζνάουσκις, Αραβίδης, Τόχα, Ρουίζ, Οικονομόπουλος και Κατίδης, αποτελούν τους 17 «εκλεκτούς» του Κούπερ.

Καβάλα-Λάρισα

Την επιστροφή στις επιτυχίες θα επιδιώξουν Καβάλα και Λάρισα, οι οποίες αναμετρώνται σήμερα στις 17.15 στο «Ανθή Καραγιάννη». Η Καβάλα προέρχεται από ήττα με 1-0 από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, ενώ η ΑΕΛ έχασε με 3-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Με τα γνωστά προβλήματα αλλά και πολλές επιστροφές θα υποδεχθούν τη Λάρισα οι «Αργοναύτες», που θα έχουν για ακόμα μία φορά τον Χένρι Κάσπερτσακ στον πάγκο.

Επιστρέφουν οι Ντιέ και Αμπντούν, που έλειψαν λόγω τιμωρίας από το ματς με τον Άρη και αναμένεται να ξεκινήσουν στο βασικό σχήμα.

Επίσης στην αποστολή για πρώτη φορά θα βρεθεί το μεταγραφικό απόκτημα του Ιανουαρίου Περεϊρίνια, ο οποίος παίζει στο κέντρο και είναι δανεικός από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Αναλυτικά η αποστολή: Γκαλίνοβιτς, Βαχεγο, Τόμασιτς, Ογκμπέτσε, Δρόδος, Βουτσίσεβιτς, Αυλωνήτης, Πετκάκης, Καπνόπουλος, Ναζλίδης, Καρντόσο, Θεοδωρέλης, Χργκοβιτς, Ντουγκλάο, Ντιέ, Ονουάτσι, Γιάννου, Περεϊρίνια, Ελευθεριάδης. Μπρατσιάνι, Αμπντουν. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Νταρσεβίλ και Σιόντης.

Να αφήσουν πίσω τους το άσχημο αποτέλεσμα κόντρα στον Ατρόμητο και όσα ακολούθησαν μετά από αυτό θέλουν όλοι στη Λάρισα. Η ΑΕΛ βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και η νίκη αποτελεί μονόδρομο.

Ο τεχνικός της Λάρισας, Γιεν Άντερσεν δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, ενώ οι 18 που πήρε μαζί του στην Καβάλα είναι οι εξής: Αμπάρης, Τσοντοφάλσκι, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Κολοβέτσιος, Κατσιαρός, Βενετίδης, Ταλ, Βελάσκο, Ιγκλέσιας, Πούρι, Μετίν, Σίμιτς, Μπλάζεκ, Τσιμπάμπα, Κουζέν, Σιατραβάνης, Μακίνουα.

Στο μεταξύ, δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό της Λάρισας έκανε, στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ομάδας, Κώστας Πηλαδάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε: «Δεν έχω σκοπό να παρατήσω το καράβι ότι και να γίνει. Έχω ρισκάρει πολλά πράγματα με το γήπεδο και την ομάδα. Έγινε λάθος προγραμματισμός στις μεταγραφές. Υπήρξαν αδιάφοροι παίκτες και όσοι ήταν δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα. όμως και παιδιά που τα δίνουν όλα για την ομάδα και αξίζουν τον σεβασμό όλων. Να είστε σίγουροι αυτοί που δεν ενδιαφέρονται θα φύγουν».

Στην Κέρκυρα αύριο

ο «Θρύλος»

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει πολύ για να μην έχει απώλειες στο αυριανό παιχνίδι της Κέρκυρας κόντρα στην τοπική ομάδα. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει μόνο τη νίκη για να διατηρήσει τη διαφορά από τους διώκτες της.
Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ, που προέρχεται από την κακή εμφάνιση στο ματς με την Κέρκυρα, θα παίξει στις Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκό και θα πρέπει ξεπεράσει τον κακό της εαυτό για να μπορέσει να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς. Σημαντικό είναι και το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης.
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ έχει ως εξής:
Σάββατο
Καβάλα-Λάρισα 17:15  NOVA

Παναθηναϊκός-Άρης 19.30 NOVA

Κυριακή
Εργοτέλης-Ολυμπιακός Β. 15.00 NOVA

Ηρακλής-Ατρόμητος Αθ. 15:00  NOVA

Πανιώνιος-Ξάνθη 15:00  NOVA

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρ. 17:15  NOVA
Πανσερραϊκός-ΑΕΚ 17:15  NOVA

Κέρκυρα-Ολυμπιακός 19:30  NOVA

Η βαθμολογία

(σε 16 αγώνες)
1. Ολυμπιακός  31-7   39
2. Παναθηναϊκός 25-11   34
3. ΠΑΟΚ 17-17   24
4. ΑΕΚ 23-16   24

5. Άρης 11-13   23
6. Ξάνθη 15-18   21
7. Καβάλα 15-14   21
8. Ολυμπιακός Β. 16-15   21
9. Εργοτέλης 16-22   20
10. Κέρκυρα 14-18   20
11. Ατρόμητος 17-18   19
12. Αστέρας Τρ. 13-14   19
13. Ηρακλής 13-15   19
14. Πανιώνιος 9-18   16
15. Πανσερραϊκός 13-21   16
16. Λάρισα 10-21   11

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το