Αθλητισμός

Με Τζιμπούρ στο Βόλο

Ο νεοαποκτηθείς άσος αναμένεται να κάνει ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό Π.

Με τον Ράφικ Τζιμπούρ για πρώτη φορά στην αποστολή θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Βόλου ο «Θρύλος». Αναποφάσιστος για τον ποιον παίκτη θα χρησιμοποιήσει ως «αιχμή» της επιθετικής γραμμής του Ολυμπιακού είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Μικρότερο το δίλημμα για τη θέση του δεξιού μέσου με τον Μιραλάς να παρουσιάζεται ως φαβορί έναντι στους Ζαϊρί και Φετφατζίδη.

Η περίοδος «ξηρασίας» που περνάει ο Κέβιν Μιραλάς έχει προβληματίσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε, όσον αφορά την γραμμή κρούσης που θα παρατάξει κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Ισπανός, αν δεν αλλάξει τα πλάνα του σε σχέση με τον αγώνα στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, θα διατηρήσει τον Μάρκο Πάντελιτς στην κορυφή, περνώντας τον Κέβιν Μιραλάς στα δεξιά, ενώ ίσως αφήσει κι έναν από τους δύο εκτός ενδεκάδας. Αν γίνει κάτι τέτοιο τότε το πιθανότερο σενάριο είναι υπέρ του Βέλγου, ο οποίος ταιριάζει περισσότερο στη φυσιογνωμία του ματς, αφού ο Βόλος δεν παίζει «ταμπουρωμένα» και θα υπάρξουν κενοί χώροι για αντεπιθέσεις, τους οποίους μπορεί να εκμεταλλευτεί με την ταχύτητά του.
Από την άλλη πλευρά, η καλή κατάσταση του Ζαουάντ Ζαϊρί τον θέτει υποψήφιο για τη θέση στα δεξιά (αν δεν προτιμηθεί ο Μιραλάς), έναντι του Γιάννη Φετφατζίδη. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες θέσεις μοιάζουν «καπαρωμένες», με τον Πάρντο στην εστία, Τοροσίδη, Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ, Μπράβο μπροστά του, Ιμπαγάσα, Μοντέστο κεντρικά χαφ και τους Ριέρα αριστερά και Φουστέρ στον άξονα.

Μέσα στην αποστολή και πανέτοιμος για ντεμπούτο -ως αλλαγή- βρίσκεται ο Ράφικ Τζιμπούρ για το παιχνίδι του Βόλου. Ανέτοιμος ο Ντουντού, έμεινε εκτός, όπως επίσης και ο Μοϊσές Ουρτάδο.

Στην αποστολή επιλέχθηκαν οι: Νικοπολίδης, Πάρντο, Τοροσίδης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ρ. Μπράβο, Ρόμενταλ, Μανιάτης, Φουστέρ, Μοντέστο, Φετφατζίδης, Τζιμπούρ, Πάντελιτς, Ζαϊρί, Ριέρα, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Χολέμπας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προσοχή των παικτών στο θέμα των κίτρινων καρτών έστρεψε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αρκετούς παίκτες στο όριο και επειδή έρχονται δύσκολα ματς και πολλά ντέρμπι, ο Ισπανός προπονητής δεν θέλει να έχει απώλειες στους ερχόμενους αγώνες. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι ο πιο επικίνδυνος με 6 κίτρινες και στην επόμενη θα πρέπει να εκτίσει ποινή δύο αγωνιστικών. Στο όριο για μία αγωνιστική βρίσκονται οι Μιραλάς, Ριέρα και Ραούλ Μπράβο.

Κυνηγά το απόλυτο ρεκόρ
Στο ματς του Βόλου ο Ολυμπιακός κυνηγάει ένα από τα πολλά ρεκόρ που μπορεί να σπάσει μέχρι το τέλος της σεζόν. Αυτό του απόλυτου στα παιχνίδια της επαρχίας. Ένα ρεκόρ το οποίο κρατάει από την περίοδο 1973-74, όταν ο Ολυμπιακός είχε κάνει το «έξι στα έξι» με μηδέν παθητικό. Με Ολυμπιακό Βόλου (2-0), Λάρισα (3-0), Καβάλα (2-0), Πανσερραϊκό (2-0), Παναχαϊκή (3-0) και ΑΠΟΕΛ (1-0). Ήδη η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει νικήσει τον Πανσερραϊκό (1-0), την Ξάνθη (3-0), τον Εργοτέλη (2-0), την Καβάλα (1-0), τη Λάρισα (1-0), την Κέρκυρα (2-0) και τον Αστέρα Τρίπολης (1-0).

Ξεχωριστό ματς

για τον Ιμπαγάσα

Το παιχνίδι στον Βόλο θα είναι ξεχωριστό στην «ερυθρόλευκη» καριέρα του Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Αργεντινός άσος συμπληρώνει τις 20 συμμετοχές και σύμφωνα με όρο που υπάρχει στο συμβόλαιο που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι, ενεργοποιείται η επέκταση της συμφωνίας των δύο πλευρών μέχρι το 2012. Και εκείνος το θέλει, αφού έχει δεθεί με την ομάδα και το δείχνει με το πάθος που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και ο σύλλογος του Πειραιά επιθυμεί να κρατήσει στον ρόστερ της έναν παίκτη με τεράστια εμπειρία, εξαιρετική ποιότητα και αστείρευτο ποδοσφαιρικό μυαλό.

Ο Αργεντινός είναι δίχως αμφιβολία ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της φετινής πορείας του Ολυμπιακού προς τον τίτλο και μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις μένει στον πάγκο. Άλλωστε είναι ο «μαέστρος» της ομάδας και χωρίς αυτό υπάρχουν αρκετά …φάλτσα. Μην ξεχνάμε πως όποτε απουσίαζε λόγω τραυματισμών ή καρτών, οι Πειραιώτες είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη και το κενό του ήταν φανερό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το