Αθλητισμός

Με στόχο το «τρίποντο»

Η Νίκη αντιμετωπίζει σήμερα στην Κρανούλα την τοπική Δόξα για τη Γ’ Εθνική


Το πρώτο από τα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια δίνει σήμερα η Νίκη. Αντίπαλος θα είναι η Δόξα σήμερα στις 15.00 στο δημοτικό γήπεδο της Κρανούλας, με τους «κυανόλευκους» να θέλουν να πάρουν το «διπλό» που ίσως τους ανεβάσει στις τρεις πρώτες θέσεις του βορείου ομίλου της Γ’ Εθνικής (Football League 2). Με αρκετό κόσμο στο πλευρό της θα αγωνιστεί η βολιώτικη ομάδα.

Να δώσει συνέχεια στην επιτυχία της περασμένης Κυριακής θα επιδιώξει σήμερα η Νίκη. Στις 15.00 αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Δόξα Κρανούλας στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής στον βόρειο όμιλο της Football League 2 και σε περίπτωση που κατακτήσει τους τρεις βαθμούς θα αναρριχηθεί πιο ψηλά στον πίνακα.

Στην παρούσα φάση η Νίκη βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 30 βαθμούς και απέχει έξι βαθμούς από την πρωτοπόρο Καλλονή, πέντε από τη δεύτερη Αναγέννηση Επανομής και δύο από τον τρίτο Φωκικό, ο οποίος όμως έχει έναν αγώνα λιγότερο. Επομένως χρειάζεται νίκες για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Ο σημερινός αγώνας αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρίας για κάτι τέτοιο. Η Δόξα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Την περασμένη Κυριακή έχασε μέσα στην έδρα της με 2-0 από τη Ζάκυνθο και αυτή η ήττα ήταν η τρίτη συνεχόμενη. Έτσι από κει που είχε βρεθεί ψηλά στη βαθμολογία, τώρα υποχώρησε στην έβδομη θέση.

Η Νίκη θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την κακή ψυχολογική κατάσταση του αντιπάλου και να πάρει τους τρεις βαθμούς έχοντας μάλιστα σημαντική βοήθεια και από τον κόσμο της. Πιο συγκεκριμένα τόσο το Blue Club «Παναγιώτης Ντοκούζης», όσο και οι Blue Angels διοργανώνουν εκδρομή και σήμερα το γήπεδο της Κρανούλας μάλλον θα θυμίζει …κλούβα.

Βέβαια η βολιώτικη ομάδα δεν πέρασε και την πιο ήρεμη εβδομάδα. Αρχικά υπήρξε το θέμα του Απόστολου Χαραλαμπίδη, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση να παραιτηθεί αν δεν υπάρξει ενίσχυση στον επιθετικό τομέα. Τελικά, μετά και από συνάντηση με μέλη του διοικητικού συμβουλίου, το θέμα διευθετήθηκε και ο κ. Χαραλαμπίδης παραμένει προπονητής στη Νίκη. Ακολούθησε η ανακοίνωση της διοίκησης της ΠΑΕ με την οποία τα ντόπια μέλη της τόνιζαν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να συνδράμουν μόνα τους στον οικονομικό τομέα και χρειάζονται άμεση βοήθεια.

Όλα αυτά όμως τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές τα άφησαν πίσω, καθώς στην παρούσα φάση προέχει ο αγωνιστικός τομέας και δη η αναμέτρηση με τη Δόξα Κρανούλας. Και σε αυτό το ματς θα υπάρχουν απουσίες.

Δεδομένη θεωρείται η απουσία του Στέλιου Μαϊστρέλλη, που συμπλήρωσε το όριο των επτά κίτρινων καρτών, του Ματίας Όλιβερ, που τραυματίστηκε στο πόδι, του Περικλή Μπουσινάκη, που υπέστη τράβηγμα, ενώ και ο Αντώνης Σωτρίνης ακόμη δεν έχει αποθεραπευτεί από τον λαβωμένο του ώμο. Φυσικά υπάρχει πάντα και η έλλειψη επιθετικών, καθώς ο Πεντρίνιο αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στην πόλη μας.

Έτσι ο Απόστολος Χαραλαμπίδης υποχρεωτικά θα τοποθετήσει πάλι τον Άντε Ντάνισιτς στην κορυφή της επίθεσης, ενώ επανέρχονται οι Ανέστης Νάστος και Κώστας Καρακώστας που εξέτισαν την ποινή τους. Δύο είναι οι υποψήφιοι για αντικαταστάτες του Μαϊστρέλλη στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Νίκο Παπαδήμα που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις και θα παίξει κανονικά. Ο πρώτος είναι ο Σταμάτης Καλαμιώτης, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά κόντρα στον Μ. Αλέξανδρο Ηράκλειας, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε στα στόπερ και τον Ηλία Μακράκη, ο οποίος επέστρεψε στη Νίκη μετά από 2,5 χρόνια.

Ο Καστοριανός τεχνικός δοκίμασε ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές. Πιο συγκεκριμένα τοποθέτησε στο δεξί άκρο της άμυνας τον Βαγγέλη Στουρνάρα και μπροστά του τον Παναγιώτη Πετρά, βάζοντας στον άξονα τον Νάστο και τον Μακράκη. Αν προτιμηθεί αυτό το σχήμα, τότε στον πάγκο θα καθίσει ο Καρακώστας.

Μια πιθανή ενδεκάδα της Νίκης (σύστημα 4-5-1) είναι η ακόλουθη: Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Φώτης Τάσσος έχοντας μπροστά του τους Βαγγέλη Στουρνάρα (δεξιά), Δημήτρη Τσερκέζο (αριστερά), Σταμάτη Καλαμιώτη και Νίκο Παπαδήμα (σέντερ μπακ). Στο χώρο του κέντρου θα παίξουν οι Ηλίας Μακράκης, Ανέστης Νάστος (στον άξονα), Παναγιώτης Πετράς, (δεξιά) και Κώστας Κιπτίου (αριστερά), με τον Γιάννη Τσάγγαρη σε ρόλο συνδετικού κρίκου τον Άντε Ντάνισιτς που θα είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Επίσης στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν και οι: Μπαϊμάκης, Τσικνίδης, Καρακώστας, Χρυσοχοΐδης, Βλάχος, Βλαχοκυριάκος, Ναβαρέτε και Αργύρης.

Νέα του τμήματος πόλο

Από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησαν οι προπονήσεις του τμήματος υδατοσφαίρισης της Νίκης στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας. Αυτές γίνονται κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από 8.45 μ.μ. έως τις 10.30 μ.μ., καθώς και τα πρωινά του Σαββάτου

Προπονητής των «κυανολεύκων» που θα αγωνιστούν φέτος στη Γ’ Εθνική ανδρών παραμένει ο Δημήτρης Μπλάνας, ενώ το τμήμα υποδομής ανέλαβε ο Βασίλης Κρίτος. Οι εγγραφές για παιδιά από εννέα ετών και πάνω γίνονται τις παραπάνω ώρες στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας, καθώς και στο τηλέφωνο του εξωδιοικητικού εφόρου κ. Πέτρου Μπλάνα που είναι το 6944275742.

Στο μεταξύ, σε μία ωραία εκδήλωση το τμήμα πόλο έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Τη διοίκηση εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της επιτροπής πόλο Κώστα Τσαρνά, ο εξωδιοικητικός έφορος Πέτρος Μπλάνας και το μέλος του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης και υπεύθυνος για την κολύμβηση κ. Νίκο Αδαμάσογλου.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ

Ώρα: 15.00

ΔΟΞΑ

1. Βασιλειάδης

3. Χήρας

14. Παπαβασιλείου

5. Γκόλιας

8. Μπιλιλής

9. Γιάκος

21. Γκαρόζης

13. Βάτσης

11. Τασιούλας

17. Κρολ

7. Δάσκαλος

Προπονητής:

Α. Ζώης

ΝΙΚΗ

88. Τάσσος

72. Στουρνάρας

77. Τσερκέζος

2. Καλαμιώτης

4. Παπαδήμας

16. Μακράκης

20. Νάστος

14. Πετράς

17. Κιπτίου

10. Τσάγγαρης

7. Ντάνισιτς

Προπονητής:

Α. Χαραλαμπίδης

Διαιτητής: Αποστολόπουλος (Ηλείας)

Βοηθοί: Σφυρής, Πίττας (Ηλείας)

4ος διαιτητής: Τσιρώνης (Αιτωλοακαρνανίας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το