Αθλητισμός

Με στόχο το «διπλό» η Νίκη

Αντιμετωπίζει στην Κατερίνη την Α.Ε. Ποντίων για τη Football League 2

Εμβόλιμη αγωνιστική (15η) έχουμε σήμερα στη Football League 2 και η Νίκη δίνει καθοριστικής σημασίας παιχνίδι στο στάδιο της Κατερίνης με αντίπαλο την τοπική Α.Ε. Ποντίων. Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 3 μ.μ. και οι «κυανόλευκοι» θα επιδιώξουν να κερδίσουν τους αντιπάλους τους και να πλησιάσουν τις προπορευόμενες ομάδες στον βαθμολογικό πίνακα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Στο «διπλό» στοχεύει η Νίκη στο σημερινό εκτός έδρας παιχνίδι με την Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης. Η ψυχολογία των «κυανολεύκων» έχει ανέβει μετά τη νίκη επί του Οδυσσέα Αναγέννησης και όπως είναι λογικό θέλουν να δοθεί συνέχεια στις επιτυχίες προκειμένου η ομάδα να μειώσει και άλλο την απόσταση από την κορυφή.

Εκεί βρίσκονται με 29 βαθμούς στο ενεργητικό τους η Καλλονή και ο Φωκικός, ο οποίος θα μείνει σε αυτούς, διότι θα κάνει το ρεπό του, ενώ μπροστά από τη Νίκη, που έχει 23 πόντους και κατέχει την 4η θέση είναι και η Αναγέννηση Επανομής με 27. Οι «κυανόλευκοι» θέλουν να πλησιάσουν τον Φωκικό σε απόσταση …βολής και από κει και πέρα ελπίζουν σε «στραβοπατήματα» της Καλλονής και της Επανομής που υποδέχονται αντίστοιχα τους Εθνικό Φιλιππιάδας και Κοζάνη.

Το θετικό για τη Νίκη είναι ότι ο νέος προπονητής Απόστολος Χαραλαμπίδης έχει επαναφέρει στα αποδυτήρια την ηρεμία και στο τελευταίο της παιχνίδι η ομάδα έδειξε να ανακάμπτει τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά. Έτσι δικαιολογημένα στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο υποστηρίζουν ότι η έκβαση της σημερινής αναμέτρησης θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τη Νίκη, που αν επιβάλει τον δικό της ρυθμό θα έχει τον πρώτο λόγο για το «τρίποντο».

Όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα η ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί η ομάδα του Βόλου, αποτελεί γρίφο για δύσκολους λύτες και αυτό διότι σήμερα το πρωί θα ξεκαθαρίσει αν κάποιος από τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές θα έχει δικαίωμα συμμετοχής με τους ανθρώπους της ΠΑΕ να κάνουν αγώνα δρόμου για να πάρουν τα δελτία των Τσερκέζου, Μπουσινάκη και Τσάγγαρη, ενώ σαφώς πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τους Όλιβερ και Ναβαρέτε μια και ακόμη αναμένονται στην Ελλάδα οι μπλε κάρτες τους.

Στην αποστολή μετέχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές πλην του τιμωρημένου Πετρά, ενώ μία πιθανή σύνθεση με βάση το χειρότερο σενάριο (δηλαδή να μην αγωνιστούν οι νεοαποκτηθέντες) είναι η κάτωθι: Τερματοφύλακας ο Τάσσος, δεξί και αριστερό μπακ αντίστοιχα οι Καρακώστας και Τσικνίδης, ενώ οι Μαϊστρέλλης και Παπαδήμας θα είναι οι δύο στόπερ. Οι Σωτρίνης, Βλαχοκυριάκος και Νάστος θα βρίσκονται στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Στουρνάρα να κινείται από τα δεξιά και τον Ντάνισιτς να έχει τον αντίστοιχο ρόλο από τα αριστερά. Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης θα χρησιμοποιηθεί ο Γραμματικόπουλος.

Στην περίπτωση που τουλάχιστον οι Έλληνες νεοαποκτηθέντες αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής, τότε ο Τσερκέζος αναμένεται να καταλάβει τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας και οι Μπουσινάκης και Τσάγγαρης να παίξουν στη μεσαία γραμμή.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ποδοσφαιριστές της Νίκης δεν θα αισθάνονται …μοναξιά στην Κατερίνη, μια και οι οργανωμένοι φίλαθλοι του συλλόγου ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό «παρών» ενισχύοντας την προσπάθεια που θα καταβάλουν οι «κυανόλευκοι».

Όπως έγινε γνωστό οι οπαδοί της Νίκης θα τοποθετηθούν στη θύρα 5 του σταδίου, ενώ η ΠΑΕ γνωστοποίησε ότι όσοι φίλαθλοι μεταβούν μεμονωμένα ή οργανωμένα στην πόλη της Κατερίνης, θα πρέπει να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους, από το εκδοτήριο έξω από την συγκεκριμένη θύρα. Αυτό θα ανοίξει στις 13.30, ενώ η τιμή των εισιτηρίων έχει οριστεί στα 10 ευρώ. Η είσοδος για τις γυναίκες είναι δωρεάν.

Οι Πόντιοι Κατ.

Το «τρίποντο» θα επιδιώξουν σήμερα οι Πόντιοι Κατερίνης στο εντός έδρας παιχνίδι τους με τη Νίκη, θέλοντας να αυξήσουν την απόσταση που τους χωρίζει από τη διαχωριστική γραμμή του υποβιβασμού. Το θετικό για τον τεχνικό Γιώτη Σταματόπουλο είναι ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα και έτσι θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Οι Μποταΐτης και Τροΐρης που ταλαιπωρήθηκαν από ίωση είναι πλέον καλά και τέθηκαν στη διάθεση του προπονητή τους, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους νεοαποκτηθέντες Ηλία Ελευθεριάδη και Δημήτρη Παπαστεργίου των οποίων τα δελτία εκδόθηκαν από την ΕΠΟ. Θυμίζουμε ότι ο τελευταίος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στη Νίκη.

Στην αποστολή για το σημερινό ματς μετέχουν 19 παίκτες που είναι οι: Λαζαρίδης, Βεϊδαμενίδης, Βελώνης, Γούλας, Ελευθεριάδης, Κυρτέγος, Λιόλιος, Μιχαηλίδης Δ., Μιχαηλίδης Μ., Μποταΐτης, Νάιντος, Παπαγιαννόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπαστεργίου, Παπατολίκας, Σαββίδης, Τροΐρης, Τσιτλακίδης, Φωτιάς.

Τα μεταγραφικά

Οι μεταγραφές της Νίκης κατά την εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου είναι πέντε τον αριθμό με την απόκτηση των Περικλή Μπουσινάκη, Δημήτρη Τσερκέζου, Γιάννη Τσάγγαρη, Ματίας Ναβαρέτε και Ματίας Όλιβερ.

Όμως οι «κυανόλευκοι» δεν θα σταθούν εκεί. Ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις με δύο τερματοφύλακες, αφού με τη διαφαινόμενη φυγή των Κόσογλου και Μπαϊμάκη έχει μείνει μόνο ο Τάσσος στη συγκεκριμένη θέση. Ήδη έχει ακουστεί το όνομα του Γιάννη Φιρινίδη του Αετού Σκύδρας, ενώ εξετάζονται και περιπτώσεις παικτών που αγωνίζονται σε άλλες θέσεις, όπως ο επιθετικός Δημήτρης Διαμαντόπουλος, ο μεσοαμυντικός Κώστας Οικονόμου και ο μεσοεπιθετικός Κώστας Κιπτίου, ένα παιδί που έχει βγει από τα «σπλάχνα» της Νίκης και που ως τώρα δεν είχε τύχει της ανάλογης προσοχής από τους ιθύνοντες της ΠΑΕ. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται αυτή την εποχή στην Α.Ε. Διμηνίου με τη μορφή δανεισμού από τη Νίκη.

Σε απολογία η Νίκη

Η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Football League-Football League 2 κάλεσε σε απολογία για αύριο Πέμπτη 13/1 στις 10 το πρωί 20 ΠΑΕ ή ΤΑΠ και μεταξύ αυτών την ΠΑΕ Νίκη για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 14, 15 του Πειθαρχικού Κώδικα όσον αφορά τα εντός έδρας παιχνίδια της με τον Τύρναβο στις 19 Δεκεμβρίου και τον Οδυσσέα Αναγέννησης στις 8 Ιανουαρίου.

Η Γ.Σ. των Blue Angels

Την Παρασκευή 14/1  και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση στα γραφεία του συνδέσμου Blue Angels, Αναπαύσεως 24. Καλούνται όλα τα μέλη του συνδέσμου, αλλά και όσοι δεν είναι μέλη, να παρευρεθούν γιατί θα συζητηθούν σημαντικά θέματα.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ώρα 15.00

ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΤ.

30. Λαζαρίδης

2. Παπαστεργίου

5. Παπαγιαννόπουλος

24. Λιόλιος

6. Μποταΐτης

7. Τσιτλακίδης

14. Σαββίδης

16. Τροΐρης

33. Βελώνης

31. Νάιντος

70. Παπαδόπουλος

Προπονητής:

Γ. Σταματόπουλος

ΝΙΚΗ

88. Τάσσος

13. Καρακώστας

3. Τσικνίδης

55. Μαϊστρέλλης

4. Παπαδήμας

5. Σωτρίνης

8. Βλαχοκυριάκος

20. Νάστος

72. Στουρνάρας

7. Ντάνισιτς

9. Γραμματικόπουλος

Προπονητής:

Α. Χαραλαμπίδης

Διαιτητής: Μολιχιτούδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Σπυριδωνίδης (Μακεδονίας), Δημητριάδης (Χαλκιδικής)

4ος διαιτητής: Οικονόμου (Χαλκιδικής)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το