Photo Gallery, Αθλητισμός

Με στόχο την πρόκριση


Ο Ο.Υ.Κ.Β. μετέχει στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος πόλο νέων ανδρών

Η ομάδα νέων ανδρών του Ο.Υ.Κ. Βόλου

Το κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος» θα φιλοξενήσει από σήμερα μέχρι την Κυριακή τους αγώνες υδατοσφαίρισης του 2ου ομίλου της ημιτελικής φάσης του πρωταθλήματος νέων ανδρών (γεννημένοι το 1993 και νεώτεροι). Ο Βόλος έχει εκπροσώπηση από τον Ο.Υ.Κ.Β., που θα διεκδικήσει ένα από τα δύο εισιτήρια της πρόκρισης στα τελικά με αντιπάλους τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Κ.Ο. Καρδίτσας και Νηρέα Λαμίας.

Στη β’ φάση (ημιτελική) του πρωταθλήματος πόλο νέων ανδρών μετέχουν 20 ομάδες χωρισμένες σε τέσσερα γκρουπ. Στον 2ο όμιλο που θα διεξαχθεί στη Νέα Ιωνία ο Ο.Υ.Κ.Β. θα δώσει τη μάχη για την κατάκτηση μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων που οδηγούν στην τελική οκτάδα έχοντας ως κύριους αντιπάλους τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ το γκρουπ συμπληρώνουν οι Κ.Ο. Καρδίτσας και Νηρέας Λαμίας που λογικά θα παλέψουν για την αποφυγή της τελευταίας θέσης.

Να αναφέρουμε ότι στον 1ο όμιλο (κολυμβητήριο Λάρισας) λαμβάνουν μέρος οι Ν.Ο. Λάρισας, ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Κέρκυρα, Πανσερραϊκός, στον 3ο (κολ. Ν. Σμύρνης) οι Πανιώνιος, Βουλιαγμένη, Π. Φάληρο, Ρέθυμνο, Ν.Ε. Πατρών και στον 4ο (κολ. Γλυφάδας) οι Γλυφάδα, Χίος, Χανιά, ΚΟΠΙ, Ν.Ο. Πατρών.

Για να φτάσει ως εδώ ο Ο.Υ.Κ.Β. έδωσε στην α’ φάση τέσσερις νικηφόρους αγώνες και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Επιβλήθηκε του ΝΟΒΑ με 21-0, του Κ.Ο. Καρδίτσας με 19-2, της Χαλκίδας με 20-5 και του ΟΕΑ/ΝΑΒ με 28-4. Μάλιστα στις τάξεις του συλλόγου δεν κρύβουν ότι έχουν υψηλές προσδοκίες για τη φετινή ομάδα νέων ανδρών μετά την περσινή κατάκτηση της 6ης θέσης στην τελική φάση του πρωταθλήματος, ενώ μιλούν ανοιχτά για την κατάκτηση μεταλλίου.

Βέβαια πρώτα η ομάδα πρέπει να περάσει στα τελικά από έναν όμιλο που χαρακτηρίζεται δύσκολος. Ο προπονητής κ. Τάσος Μαρινάγης δήλωσε σχετικά στη «Θ»: «Ο στόχος μας είναι μία πορεία καλύτερη από την περσινή, δηλαδή να τερματίσουμε πάνω από την 6η θέση και γιατί όχι να «χτυπήσουμε» και ένα μετάλλιο. Ωστόσο, προέχει η πρόκριση στην τελική φάση από έναν όμιλο που μόνο εύκολος δεν θα είναι. Ο Ολυμπιακός θεωρείται φαβορί ακόμη και για το χρυσό, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι αρκετά υπολογίσιμος αντίπαλος. Πιστεύω όμως πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Η τεχνική ηγεσία του Ο.Υ.Κ.Β. δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Απόστολου Πέτση. Έτσι στη διάθεσή της θα είναι οι: Βαγγέλης Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Τσιανάκας, Βασίλης Παπαδημητρίου (τερματοφύλακες), Γιάννης Μαλλιαρός, Δημήτρης Κούτρας, Αργύρης Μαρασλής,  Γιάννης Ιωαννίδης (αμυντικοί), Μιχάλης Νικολέρης, Ιάσων Μάρκου, Δημήτρης Βαρδάκης, Παντελής Σαμακοβίδης, Κωνσταντίνος Παπαναστασίου, Θάνος Τζαμπάζης, Νίκος Κουφός, Γιώργος Μαρινάγης (περιφερειακοί), Χρήστος Μαρινάγης, Θάνος Γραμμένος, Μάριος Χατζηγούλας (φουνταριστοί).

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των αγώνων του 2ου ομίλου είναι το εξής:

Παρασκευή 25/2
20.00 Ολυμπιακός-Νηρέας Λαμίας
21.00 Ο.Υ.Κ.Β.-Κ.Ο. Καρδίτσας

Σάββατο 26/2

11.00 Κ.Ο. Καρδίτσας-Ολυμπιακός

12.00 Παναθηναϊκός-Ο.Υ.Κ.Β.
18.00 Νηρέας Λαμίας-Κ.Ο. Καρδίτσας

19.00 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
Κυριακή 27/2
10.00 Παναθηναϊκός-Νηρέας Λαμίας
11.00 Ο.Υ.Κ.Β.-Ολυμπιακός
16.00 Κ.Ο. Καρδίτσας-Παναθηναϊκός
17.00 Νηρέας Λαμίας-Ο.Υ.Κ.Β.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το