Αθλητισμός

Με σκόρερ τον Ιμπαγάσα

Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Αστέρα στην Τρίπολη και προκρίθηκε στο

Κύπελλο

Με γκολ του Ιμπαγάσα στο 86’ ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του Αστέρα στην Τρίπολη και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο το 2010. Από το 78’ με δέκα παίκτες αγωνίζονταν οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Μέλμπεργκ.

Καλός ο Ολυμπιακός σε όλο το παιχνίδι, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, όμως έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Ματίας Ντεγκρά, ο οποίος κρατούσε μόνος του το μηδέν. Οι Αρκάδες δεν κατάφεραν να απειλήσουν σχεδόν σε καμία στιγμή την εστία του Ούρκο Πάρντο.

Με έναν εξαιρετικό Ριέρα και έναν πολύ κινητικό Μιραλάς ο Ολυμπιακός προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να επιβληθεί και να πετύχει κάποιο τέρμα όμως λίγο ο Ντεγκρά και λίγο τα λάθος τελειώματα των «ερυθρόλευκων» κράτησαν το μηδέν για τον Αστέρα.

Από την άλλη πλευρά οι Αρκάδες κατάφεραν να απειλήσουν μόνο μια φορά από στημένη φάση του Μπακασέτα. Ο νεαρός άσος, τον οποίο ο Βαγγέλης Βλάχος εμπιστεύτηκε, εκτέλεσε φάουλ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Πάρντο.

Το σκορ θα μπορούσε να έχει ανοίξει στο 11’ όμως δύο φορές ο Μιραλάς και μια ο Ριέρα δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ντεγκρά, ο οποίος απομάκρυνε με τα πόδια τα δύο πλασέ του Βέλγου και με τα χέρια το δυνατό σουτ του Ισπανού άσου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τον Αστέρα όμως να έχει εμφανή διάθεση να ανεβάσει την αμυντική του γραμμή πιο ψηλά και να πιέσει. Τα λεπτά κυλούσαν και πάλι με τον Ολυμπιακό να έχει την υπεροχή χωρίς όμως να έρχεται το γκολ.

Ο Βαλβέρδε σε μια προσπάθεια να εντείνει την πίεση της ομάδας του απέσυρε τον Γκαλίτσιο και πέρασε τον Ζαϊρι, ο οποίος αποθεώθηκε από τους φιλάθλους του Αστέρα, οι οποίοι δεν ξεχνούν την προσφορά του στην ομάδα της Αρκαδίας.

Ο Μαροκινός ήταν και ο δημιουργός του μοναδικού τέρματος της ομάδας του Ολυμπιακού στο 86’. Ο Ζαϊρι συνεργάστηκε πολύ καλά με τον Ιμπαγάσα μπήκε στην περιοχή γύρισε την μπάλα στον Αργεντινό και εκείνος με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Αυτό ήταν και το γκολ που χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του Ολυμπιακού στο φινάλε της αναμέτρησης, όπως και στον περασμένο γύρο με την Ηλιούπολη.

Ιμπαγάσα: Να έχουμε

περισσότερη ηρεμία

Σημαντική χαρακτήρισε την πρόκριση του Ολυμπιακού επί του Αστέρα Τρίπολης ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος στάθηκε στις πολλές χαμένες ευκαιρίες της ομάδας του, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.
«Ήταν μία δύσκολη νίκη. Στο πρώτο μέρος χάσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Όμως καταφέραμε στην επανάληψη παρότι μείναμε με δέκα παίκτες να φτάσουμε στην πρόκριση», τόνισε ο Αργεντινός, που πέτυχε το νικητήριο τέρμα και πρόσθεσε: «Πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι και αποφασιστικοί στο τελείωμα των φάσεων. Είμαι πολύ χαρούμενος για το γκολ που πέτυχα».
Όσο για τη συνέχεια, ο 34χρονος μέσος ανέφερε: «Πλέον έχουμε δέκα μέρες μπροστά μας για να ξεκουραστούμε πριν αρχίσουν πάλι οι υποχρεώσεις μας. Πρέπει να συνεχίσουμε με ηρεμία και βήμα-βήμα. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει μία καλή χρονιά, με υγεία και να γεμίσουμε όλοι τις μπαταρίες μας στη διάρκεια της διακοπής».

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντεγκρά, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Ορόθκο, Φυτανίδης, Μπαστία, Λαδάκης (81′ Φρανκού), Κρις (69′ Κερ), Καρέρα, Ουντότζι, Μπακασέτας (56′ Φορτούνης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος (70′ Ζαϊρί), Ιμπαγάσα, Πάντελιτς (75′ Φουστέρ), Μιραλάς, Χολέμπας, Παπαδόπουλος Α., Ουρτάδο, Ριέρα (82’ Ποτουρίδης).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το