Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Με προσωπικό ασφαλείας αύριο το Νοσοκομείο

 Με προσωπικό ασφαλείας αναμένεται να λειτουργήσει αύριο Τετάρτη το «Αχιλλοπούλειο» και όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, μετά την απόφαση της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ για 24ωρη απεργία
Με προσωπικό ασφαλείας αναμένεται να λειτουργήσει αύριο Τετάρτη το «Αχιλλοπούλειο» και όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, μετά την απόφαση της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ για 24ωρη απεργία

Προσλήψεις γιατρών, καταβολή των δεδουλευμένων από τις εφημερίες, δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα Υγείας είναι τα κύρια ζητήματα που θέτουν οι νοσοκομειακοί γιατροί στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη. Επίσης εξάωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 9 το πρωί ώς τις 3 μετά το μεσημέρι.

Με προσωπικό ασφαλείας αναμένεται να λειτουργήσει αύριο Τετάρτη το «Αχιλλοπούλειο» και όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για 24ωρη απεργία και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και για εξάωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 9 το πρωί ώς τις 3 το μεσημέρι.
Οι δύο Ομοσπονδίες προγραμματίζουν από κοινού συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 11 το πρωί και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.
Όπως τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, στα ζητήματα που θέτουμε ως απεργιακό πλαίσιο είναι: Έγκαιρη, σταθερή και πλήρη καταβολή δεδουλευμένων, προσλήψεις γιατρών σε Νοσοκομεία και ΚΥ, καθολική, δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα Υγείας».

Στο Νοσοκομείο Βόλου οι γιατροί ακόμη δεν έχουν πληρωθεί εφημερίες των τελευταίων μηνών, αν και η δέσμευση της διοίκησης του Νοσοκομείου είναι πως στα τέλη του τρέχοντος μηνός θα πληρωθούν για τις εφημερίες τριών μηνών (Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου).

Επίσης το ζήτημα της πρόσληψης γιατρών παραμένει ανοικτό καθώς το «Αχιλλοπούλειο» έχει πολλές ανάγκες, ακόμη δεν έχει προσληφθεί προσωπικό ούτε μόνιμο ούτε επικουρικό.
Ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης νοσοκομειακών γιατρών κ. Νίκος Χαυτούρας σημείωσε πως «οι γιατροί προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου διεκδικώντας την αντιμετώπιση μιας σειράς ζητημάτων, όπως η πρόσληψη γιατρών για να καλυφθούν τα κενά, αλλά και η πληρωμή των δεδουλευμένων από τις εφημερίες».

Νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ενέταξε στο ΕΣΠΑ με απόφασή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για την Πανεπιστημιακή Παθολογική, την Ενδοκρινολογική, την Αγγειοχειρουργική Κλινική και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας» συνολικού προϋπολογισμού 338.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ο εξοπλισμός που πρόκειται να προμηθευτεί το Νοσοκομείο για κάθε κλινική είναι:

Για την Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική, δύο αναλυτές αερίων αίματος – ηλεκτρολυτών, μία φυγόκεντρο, ένα μικροσκόπιο φθορισμού με κάμερα, τρία φορητά μόνιτορ, δύο συσκευές BiPap, τρεις πολυκάναλους ηλεκτροκαρδιογράφους και εννέα αντλίες έγχυσης φαρμάκων.

Για την Ενδοκρινολογική Κλινική, μία συσκευή φωτογράφησης βυθού οφθαλμού, και μια ψυχόμενη φυγόκεντρο. Για την Αγγειοχειρουργική Κλινική, δύο φορητά μόνιτορ, και ένας έγχρωμος υπερηχοτομογράφος.  Για το Τμήμα Αιμοδοσίας, ένα σύστημα ακτινοβόλησης αίματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το