Photo Gallery, Αθλητισμός

Με πάθος για τη νίκη

Θα αγωνιστεί αύριο ο Ολυμπιακός Β. στο παιχνίδι με την Ξάνθη στο Πανθεσσαλικό

Ύστερα από διακοπή μιας εβδομάδας το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ συνεχίζεται αύριο Κυριακή με τους αγώνες της 28ης αγωνιστικής. Τρεις στροφές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου ο Ολυμπιακός Βόλου θα υποδεχθεί στις 19.00 την Ξάνθη στο σημαντικότερο, ίσως, παιχνίδι της χρονιάς για τους «ερυθρόλευκους», καθώς με νίκη θα βρεθούν πολύ κοντά στην επίτευξη του μεγάλου τους στόχου, της συμμετοχής στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, υπάρχει περίπτωση ο Ολυμπιακός να «κλειδώσει» μια θέση στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, χωρίς να περιμένει τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων αγωνιστικών. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να στραβοπατήσουν Καβάλα και Άρης στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους, με Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» και Αστέρα στην Τρίπολη αντίστοιχα.

Οι «ερυθρόλευκοι», έχουν κατανοήσει το πόσο σημαντικό είναι το αυριανό παιχνίδι με την Ξάνθη και τις τελευταίες δέκα μέρες έχουν δουλέψει σκληρά, προκειμένου να παρουσιαστούν πανέτοιμοι, απέναντι σε μια επικίνδυνη ομάδα, ικανή να κάνει τη ζημιά. Ο Ολυμπιακός, πέρα από την Ξάνθη, έχει να αντιμετωπίσει και αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, από τη στιγμή που τέσσερις παίκτες του φετινού βασικού κορμού θα απουσιάσουν. Δύο ποδοσφαιριστές που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην εξαιρετική πορεία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα θα δουν το παιχνίδι από την κερκίδα, καθώς λόγω τραυματισμού δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν την ομάδα στο αυριανό ματς. Πρόκειται για τον αρχηγό των «ερυθρολεύκων», Λέαντρο Άλβαρεζ και τον Βιθέντε Μόνχε. Οι δύο Αργεντινοί αποτελούν βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό στο χώρο της μεσαίας γραμμής και η απουσία τους είναι σημαντική. Ο Άλβαρεζ έχει αγωνιστεί στα 24 από τα 27 παιχνίδια που έχει δώσει φέτος ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα και ο Μόνχε σε 21 ματς και είναι από τους παίκτες «εργαλεία» για τον Ολυμπιακό μέσα στο γήπεδο.

Επίσης, άλλο ένα πολύτιμο «γρανάζι» στη μηχανή του Ολυμπιακού, ο Κώστας Καπετάνος, ο οποίος έχει κάνει φέτος εξαιρετική χρονιά, την καλύτερη στην καριέρα του, δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Μάκη Κατσαβάκη, με αποτέλεσμα να αλλάζει σημαντικά η μορφή της ομάδας στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Σερραίος τεχνικός καλείται να επιλέξει ποιοι παίκτες από το υπάρχον έμψυχο δυναμικό θα κληθούν να αντικαταστήσουν τους παραπάνω ποδοσφαιριστές και φαίνεται να έχει κατασταλάξει στις επιλογές του.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως άλλος ένας παίκτης του βασικού κορμού, ο Πέτερ Ντολεζάι, είναι τιμωρημένος (εκτίει την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές της ποινής του) και δεν μπορεί να προσφέρει και αυτός τις υπηρεσίες του στην ομάδα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μάκης Κατσαβάκης, μιλώντας στους ποδοσφαιριστές τους τόνισε το πόσο σημαντική είναι η νίκη στην αυριανή αναμέτρηση. Ζήτησε να παίξουν ελεύθερα, αποβάλλοντας το άγχος, πιέζοντας ψηλά τον αντίπαλο από το ξεκίνημα του αγώνα, στοχεύοντας στο να πετύχουν γρήγορα κάποιο γκολ. Ο Σερραίος τεχνικός, όπως όλα δείχνουν, θα παρατάξει την ομάδα του με δύο επιθετικούς, με τους Χουάν Μαρτίν και Ηλία Σολάκη να αγωνίζονται στο βασικό σχήμα. Αυτό φανερώνει την πρόθεση του Ολυμπιακού να πιέσει την άμυνα της Ξάνθης από την αρχή της αναμέτρησης, επιβάλλοντας το δικό του ρυθμό στο παιχνίδι.

Η τεχνική ηγεσία περιμένει πολλά από τους Χαβιέ Ουμπίντες και Μάριο Μπρέσκα, οι οποίοι θα αγωνιστούν στις δύο πτέρυγες, με τον Σλοβάκο μεσοεπιθετικό να παίζει από την αριστερή πλευρά, απόντος του Μόνχε. Και οι δύο θα προσπαθήσουν να πετύχουν ρήγματα στην άμυνα της Ξάνθης από τα άκρα, αξιοποιώντας με τις σέντρες τους, τους Μαρτίν και Σολάκη.

Στο άξονα θα παίξουν οι Στάθης Ρόκας και Παύλος Μητρόπουλος, ενώ η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Ζόλταν Σέλεζι, Γιάννη Ζαραδούκα, Χαλίφα Σανκαρέ και Χαβιέ Τομάς. Ο Γάλλος αμυντικός θα πάρει τη θέση του Ντολεζάι. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Έλντιν Γιακούποβιτς.

* Στο Βόλο βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος. Σήμερα Σάββατο θα πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο στην ΠΑΕ, στο οποίο θα ενημερώσει τα μέλη του Δ.Σ. για τις εξελίξεις και για τις επαφές που είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, με διάφορους επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ασχοληθούν με τα διοικητικά της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Ο Αχιλλέας Μπέος έχει προγραμματίσει να δώσει συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης στα ΜΜΕ την προσεχή Δευτέρα 4 Απριλίου.

Η Ξάνθη

Δύσκολα θα προλάβουν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, οι Στιούαρτ και Κατόνγκο, καθώς ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα στη χθεσινή προπόνηση. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Μάουρο Πόι, ο οποίος δεν υπολογίζεται έτσι κι αλλιώς για το αυριανό ματς στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, λόγω τιμωρίας, ενώ τιμωρημένος είναι και ο Κώστας Φλίσκας.

Ο Ολουμπάγιο Αντεφέμι επέστρεψε χθες στην Ξάνθη, έχοντας ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Νιγηρίας και τέθηκε στην διάθεση του Νίκου Παπαδόπουλου.

Σήμερα παίζουν

οι Νέοι, αύριο

οι Παίδες

Συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα Κ-20 της Σούπερ Λιγκ με τον Ολυμπιακό Βόλου να φιλοξενεί στις 11 το πρωί στο ΕΑΚ την Ξάνθη, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κ. Γιώργος Τζοβάρας, με βοηθούς τους κ.κ. Ανέστη Δουδούμη και Χρήστο Δόσκορη (όλοι από ΕΠΣ Φθιώτιδας). Παρατηρητή θα είναι ο κ. Σπύρος Κανούλης (ΕΠΣ Θεσσαλίας).

Αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί η ομάδα Κ-17 του Ολυμπιακού Βόλου υποδέχεται στο ΕΑΚ την αντίστοιχη ομάδα του Πανσερραϊκού, για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ-17 της Σούπερ Λιγκ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κ. Δημήτρης Ρούσσης, με βοηθούς τους κ.κ. Γιώργο Καπνιά και Γρηγόρη Ζαχόπουλο. Παρατηρητής θα είναι ο κ. Γιώργος Παγωνόπουλος (όλοι από ΕΠΣ Θεσσαλίας).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το