Αθλητισμός

Με μια …ανάσα η Νίκη κόντρα στον Πανηλειακό

Τον δεύτερό της αγώνα στο πλαίσιο των πλέι οφ της Football League 2 δίνει σήμερα η Νίκη. Στις 18.30 υποδέχεται τον Πανηλειακό και θα επιδιώξει να πάρει το πρώτο της «τρίποντο» στη συγκεκριμένη διαδικασία. Η κούραση του αγώνα και του μακρινού ταξιδιού στη Ζάκυνθο απασχολεί τον Περικλή Αμανατίδη. Τη συμπαράσταση των φιλάθλων περιμένει η διοίκηση της βολιώτικης ΠΑΕ.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Πρώτο εντός έδρας παιχνίδι σήμερα για τη Νίκη στα πλέι οφ της Football League 2. Στις 6.30 το απόγευμα φιλοξενεί τον Πανηλειακό και θέλει να πάρει τους τρεις βαθμούς προκειμένου να βρεθεί μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μετά τη διεξαγωγή της πρώτης αγωνιστικής δεν άλλαξε η βαθμολογική κατάσταση, αφού και οι δύο συναντήσεις έληξαν ισόπαλες. Νίκη και Πανηλειακός παρέμειναν στο «ρετιρέ» διατηρώντας το +2 από Ζάκυνθο και Οικονόμο Τσαριτσάνης, αποσπώντας εκτός έδρας ισοπαλίες και σήμερα λύνουν τις διαφορές τους στη Ν. Ιωνία.

Η διοίκηση της ΠΑΕ περιμένει θερμή συμπαράσταση από τον κόσμο. Δεν χωρά αμφιβολία ότι η Δευτέρα δεν είναι και η πιο …κατάλληλη μέρα για ποδόσφαιρο, αφού είναι μέρα εργάσιμη. Ωστόσο επειδή η αγορά είναι κλειστή σήμερα το απόγευμα κάνει τους διοικούντες να αισιοδοξούν ότι πολλοί φίλαθλοι θα δώσουν σήμερα το «παρών» στις εξέδρες του «Παντελής Μαγουλάς».

Άλλωστε, όπως προαναφέραμε, είναι ο πρώτος αγώνας «εντός των τειχών» και είναι γνωστή η αγάπη που έχουν οι οπαδοί για τη Νίκη. Με τη βοήθεια του κόσμου, λοιπόν, οι «κυανόλευκοι» ευελπιστούν ότι θα κερδίσουν το ντέρμπι και θα μείνουν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας. Γι’  αυτό το λόγο η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι πολύ σημαντική.

Ο Περικλής Αμανατίδης δεν έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος απ’ όσα αντίκρισε στη Ζάκυνθο. Η ομάδα του φάνηκε επηρεασμένη από τη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων, πράγμα που φάνηκε πιο καθαρά στο πρώτο ημίχρονο. Παρ’ όλα αυτά το βολιώτικο συγκρότημα κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ αν ο Πουλάκος ήταν πιο εύστοχος σε δύο τετ α τετ, τότε θα μπορούσε να φτάσει και στη νίκη.

Ο 42χρονος προπονητής προβληματίζεται για δύο λόγους. Από τη μια μεριά θέλει να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του, καθώς ξέρει ότι ο σημερινός αντίπαλος είναι ανώτερος από τη Ζάκυνθο, ενώ από την άλλη τον απασχολεί και η κούραση που έχουν οι παίκτες του από το κοπιαστικό ταξίδι στο νησί του Ιουνίου. Η αποστολή ξεκίνησε από τη Ζάκυνθο το πρωί του Σαββάτου και έφτασε στο Βόλο το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Οι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν σε χαλαρούς ρυθμούς μόνο χθες, αφού σήμερα δίνουν τον δεύτερό τους αγώνα. Με μια …ανάσα, λοιπόν, οι «κυανόλευκοι» καλούνται να τα δώσουν όλα σήμερα, προκειμένου να πάρουν τη νίκη κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς την άνοδο.

 

Τα πλάνα του προπονητή

Όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα ο κ. Αμανατίδης ίσως αλλάξει σύστημα. Στη Ζάκυνθο η ομάδα προτίμησε το 4-5-1, προκειμένου να είναι πιο συμπαγής σ’ ένα ματς όπου βολευόταν και με την ισοπαλία. Ωστόσο σήμερα βασική της επιδίωξη είναι το «τρίπονο» και αναμένεται να είναι πιο επιθετική.

Έτσι στις σκέψεις της τεχνικής ηγεσίας είναι να παρατάξει την ομάδα με σύστημα 4-4-2 μετατοπίζοντας τον Μπάμπη Παυλίδη από το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής στην επίθεση ως παρτενέρ του Γιώργου Πουλάκου. Αριστερά θα παίξει ο Κώστας Κυπτίου αντί του Αλέξανδρου Παπατζίκου που θα μείνει στον πάγκο. Στη θέση του στον άξονα του κέντρου θα αγωνιστεί ο Κώστας Διαμαντίδης. Αν ξεκινήσει ο Κυπτίου, τότε ίσως ο Ανδρέας Μκρτσιαν αντικαταστήσει τον Χρήστο Χολέβα, μια και ήδη υπάρχουν τρεις «μικροί» (Κυπτίου, Λαζαρίδης, Παυλίδης) στην ενδεκάδα. Άλλωστε ο 25χρονος στόπερ θα χρειαστεί παιχνίδια στα πόδια του, αφού ο Γιώργος Δεληζήσης συμπλήρωσε επτά κίτρινες και θα λείψει από δύο αγώνες. Πάντως ο υψηλόσωμος στόπερ θα παίξει κανονικά σήμερα.

Επίσης υπάρχει και το ενδεχόμενο η Νίκη να εφαρμόσει σύστημα 4-5-1. Σ’ αυτή την περίπτωση θα επιλεγούν πάλι οι 11 της Ζακύνθου, με τους Κυπτίου και Κυριακίδη να διεκδικούν θέση στο βασικό σχήμα.

Η πιθανή σύνθεση της Νίκης θα έχει την εξής μορφή: Την «κυανόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ηλίας Βούρας. Στα μετόπισθεν θα τοποθετηθούν οι Βαγγέλης Στουρνάρας (δεξιά), Ιωσήφ Λαμπρόπουλος (αριστερά), Γιώργος Δεληζήσης και Χρήστος Χολέβας (σέντερ μπακ). Στο χώρο του κέντρου θα παίξουν οι Παντελής Ριζογιάννης, Κώστας Διαμαντίδης (στον άξονα), Γιώργος Λαζαρίδης και Κώστας Κυπτίου (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με επιθετικό δίδυμο τους Μπάμπη Παυλίδη και Γιώργο Πουλάκο.

 

Ο Πανηλειακός

Με καλή ψυχολογία έρχεται στο Βόλο ο Πανηλειακός. Οι Πελοποννήσιοι ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με τον Οικονόμο στην Τσαριτσάνη, ενώ θα μπορούσαν να είχαν πάρει και τη νίκη, αν δεν δέχονταν το γκολ της ισοφάρισης στο 87’. Μάλιστα για να αποφύγουν την ταλαιπωρία τα μέλη της αποστολής δεν επέστρεψαν στον Πύργο, αλλά έμειναν στη Λάρισα απ’ όπου θα έρθουν σήμερα στην πόλη μας.

Ο Σωτήρης Αντωνίου θα στερηθεί σίγουρα των υπηρεσιών του Γ. Σωτηρόπουλου, που αποβλήθηκε στην πρεμιέρα των πλέι οφ, των Κυριακίδη, Αντωνίου που είναι τραυματίες και του Λώττα που δεν μετέχει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας λόγω των οφειλών της διοίκησης προς το πρόσωπό του.

Παρ’ όλα αυτά ο Πανηλειακός έδειξε καλό πρόσωπο στην Τσαριτσάνη και το ίδιο θέλει να κάνει και σήμερα προκειμένου να μη χάσει την επαφή του με την κορυφή. Μάλιστα σήμερα επιστρέφει ο Νικολόπουλος που εξέτισε την ποινή του, ενώ ίσως δώσει το παρών και ο Μπράβος, ο οποίος απουσίασε κόντρα στον Οικονόμο λόγω τραυματισμού.

 

Οι σημερινοί αγώνες

Σήμερα για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Football League 2 θα γίνουν τα εξής παιχνίδια (με ώρα έναρξης τις 18.30):

Νίκη-Πανηλειακός

Ζάκυνθος-Οικονόμος

 

Η βαθμολογία

1. Νίκη Β. 3

2. Πανηλειακός 3

3. Οικονόμος 1

4. Ζάκυνθος 1

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

«Π. ΜΑΓΟΥΛΑΣ»

Ώρα 18.30

 

ΝΙΚΗ

12. Βούρας

72. Στουρνάρας

31. Λαμπρόπουλος

13. Μκρτσιαν

40. Δεληζήσης

3. Ριζογιάννης

85. Διαμαντίδης

22. Λαζαρίδης

11. Κυπτίου

32. Παυλίδης

7. Πουλάκος

Προπονητής:

Π. Αμανατίδης

 

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

81. Λόλας

3. Νικολόπουλος

5. Ακπαρίδης

13. Βάτσης

6. Θωνιάτης

8. Κάλφας

33. Κολόκας

21. Ταφαρλής

37. Τομαράς

10. Τσετιροκλής

35. Χιντζίδης

Προπονητής:

Σ. Αντωνίου

 

Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
Βοηθοί: Λαφατζής (Πιερίας), Στάγκος (Μακεδονίας)

4ος διαιτητής: Μολιχιτούδης (Μακεδονίας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το