Photo Gallery, Τοπικά

Με Λαφαζάνη η κεντρική εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ

Οι κ.κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης και Ρούντι Ρινάλντι θα είναι οι ομιλητές στην κεντρική πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στην παραλία του Βόλου

 

Αύριο Παρασκευή στις 8.30 το βράδυ, στην παραλία του Βόλου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ με ομιλητές τους κ.κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη και Ρούντι Ρινάλντι.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και χθες με μεγάλη επιτυχία οι περιοδείες στελεχών και υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία. Συγκεκριμένα χθες το πρωί κλιμάκιο επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά στη Γιάννη Δήμου και άλλο κλιμάκιο επισκέφτηκε τράπεζες του Βόλου. Αργότερα έγινε επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ και το απόγευμα άλλα κλιμάκια περιόδευσαν στον Άγιο Νεκτάριο, στους Αμπελόκηπους και στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων.

Στις συζητήσεις με τους πολίτες εκφράστηκαν η αισιοδοξία και η ελπίδα ότι στις 18 Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας:

* Για να αντικαταστήσει το αναποτελεσματικό μνημόνιο της χρεοκοπίας με ένα νέο εθνικό σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας, ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης.

* Για να αποκαταστήσει το δικαίωμα κάθε ελληνικής οικογένειας, κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα στην αξιοπρεπή διαβίωση, την ασφαλή εργασία και τη δίκαιη αμοιβή.

* Για να έχουν όλες και όλοι αξιοπρεπή σύνταξη για τα γηρατειά και περίθαλψη ανεξάρτητα από το εισόδημά τους.

Στα πρώτα σχέδια νόμου της νέας κυβέρνησης, κυβέρνησης με πυρήνα την Αριστερά περιλαμβάνονται:

– Η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751,00 € για όλους ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

– Η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 461,5 € και η χορήγησή του για διπλάσιο χρόνο από το σημερινό, δηλαδή για δυο χρόνια.

– Η επαναφορά της μετενέργειας και της υποχρεωτικής επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων.

– Η κατάργηση των ειδικών επιβαρύνσεων, των χαρατσιών για τα μικρομεσαία εισοδήματα και πρώτα απ’ όλα για τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και όλους όσοι ζουν στο όριο της φτώχειας.

– Η νέα Σεισάχθεια με την ολική ή μερική διαγραφή δανειακών υποχρεώσεων των νοικοκυριών στις τράπεζες ανάλογα με τη σημερινή τους κατάσταση και με την μείωση που έχει υποστεί το εισόδημά τους λόγω της κρίσης. Με την αντίστοιχη διαγραφή δανειακών υποχρεώσεων για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες ανάλογα με τη μείωση του κύκλου εργασιών τους. Με τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών στις τράπεζες και τη διασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων κάθε αγρότη, στα σημερινά τους επίπεδα. Με το πάγωμα κάθε διαδικασίας εκποίησης πλειστηριασμού περιουσιακού στοιχείου για δυο χρόνια.

– Η αναβάθμιση, η διεύρυνση των δικαιούχων και η σταθερή χρηματοδότηση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.

– Η ανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας.

Αυτές τις κρίσιμες τελευταίες μέρες πριν από την κάλπη, o λαός ενώνεται με το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για να πάρει τις τύχες του στα χέρια του.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ την ερχόμενη Κυριακή είναι η μεγάλη συνάντηση του λαού με τη Δημοκρατία, την αξιοπρέπεια και την ελπίδα.

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων θα συνεχιστεί ως εξής:

Πέμπτη 14/6

Πρωί: Λαϊκή Ν. Ιωνίας και αγορά Ερμού.

Απόγευμα: Ν. Ιωνία: Άγ. Σπυρίδωνας-Βαμβακουργίας, Βόλος: Χιλιαδού.

Σύσκεψη εκλ. αντιπροσώπων (ώρα 20.30 εκ.. κέντρο Βόλου).

Παρασκευή 15/6

Πρωί: Λαϊκή αγορά (Αντιστάσεως-Κασσαβέτη) και αγορά-Άγ. Νικόλαος.

Απόγευμα: Κεντρική πολιτική συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην παραλία του Βόλου, ώρα 20.30 (ομιλητές: Π. Λαφαζάνης-Ρ. Ρινάλντι).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το