Photo Gallery, Τοπικά

Με λαμπρότητα η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στο Βόλο

Μαθητές από δεκάδες σχολεία της πόλης, μέλη των πολιτιστικών συλλόγων και στρατιωτικά τμήματα παρέλασαν στην παραλία, υπό τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων
Μαθητές από δεκάδες σχολεία της πόλης, μέλη των πολιτιστικών συλλόγων και στρατιωτικά τμήματα παρέλασαν στην παραλία, υπό τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε προχθές Δευτέρα στο Βόλο η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Μαθητές από δεκάδες σχολεία της πόλης, μέλη των πολιτιστικών συλλόγων και στρατιωτικά τμήματα παρέλασαν στην παραλία, υπό τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση της επίσημης Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου προεξάρχοντος του μητροπολίτη Δημητριάδος και παρουσία τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο στην παραλία, ενώ στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας με την έντονη παρουσία αστυνομικών λιμενικών αλλά και τα κάγκελα κατά μήκος της παραλίας «χρωμάτισαν» την προχθεσινή παρέλαση.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Ελευσινιώτης. Για ακόμη μια φορά δεν στήθηκε εξέδρα για τους επίσημους, παρά μόνο δημιουργήθηκε ένας μικρός χώρος για να καθίσουν οι ανάπηροι πολέμου.

Η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα. Ο καιρός βοήθησε τελικά, ώστε χιλιάδες άτομα να βρεθούν στην παραλία και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, ενώ τον ξεχωριστό τόνο έδωσαν για ακόμη μια φορά οι γονείς, που με αίσθημα αναμονής βρίσκονταν στις δύο πλευρές της παραλίας για να δουν τα παιδιά τους να παρελάζουν.

Ο κ. Ελευσινιώτης συνεχάρη τους μαθητές, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους στρατιωτικούς και τους στρατεύσιμους για τη συμμετοχή τους στην παρέλαση, ενώ αναφέρθηκε και στη σημερινή κατάσταση που βιώνει η χώρα, κάνοντας λόγο για οικονομικό πόλεμο. Σημείωσε δε ότι όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να προσπαθήσουν για να φέρουν την Ελλάδα στη θέση που της ανήκει, αναλογιζόμενοι και τις θυσίες των προγόνων για την κατάκτηση της ελευθερίας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο έκλεισαν προχθές στο Πανεπιστήμιο. Πιο συγκεκριμένα, στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση υπό τη διοργάνωση του Πανεπιστημίου και του Δήμου Βόλου. Κεντρική ομιλήτρια ήταν καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, που μίλησε για το ευρωπαϊκό πλαίσιο της ελληνικής επανάστασης. Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» αρκετοί συμπολίτες.

Σκοτινιώτης: Σχέδιο ανασυγκρότησης

«Για την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό μας σύστημα, είναι η στιγμή που επιβάλλεται πια να διαμορφώσουν, με την ευρύτερη δυνατή σύγκλιση, ένα εθνικό σχέδιο για το μέλλον, συναρθρώνοντάς το δυναμικά με την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια διάσταση. Ένα εθνικό σχέδιο ανόρθωσης και ανασυγκρότησης, που με σκληρή διαπραγμάτευση και κινήσεις ψύχραιμες, μελετημένες και αποφασιστικές,  θα δώσει τη δυνατότητα να διευρύνουμε συνεχώς τα περιθώρια αυτοδύναμης πορείας της χώρας μας, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμών. Χωρίς γεωπολιτικές φαντασιώσεις που διαψεύδονται την επόμενη μέρα και χωρίς το διάχυτο, πια, καταστροφικό λαϊκισμό. Μόνο έτσι θα περισώσουμε το πολυτιμότερο σήμερα ηθικό – ιδεολογικό εφόδιο για την κοινωνική συνοχή και αντοχή: Τον πατριωτισμό και την εθνική αξιοπρέπεια. Γιατί ο πραγματικός, και όχι ο κίβδηλος, πατριωτισμός αποτελεί μια πολύτιμη για τη δημοκρατία πολιτική αρετή, μια δύναμη που κινητοποιεί τους πολίτες, ένα πάθος που δίνει στα άτομα το θάρρος και την αποφασιστικότητα να υπηρετούν τη χώρα τους και την κοινή τους ελευθερία, παραμερίζοντας ή και θυσιάζοντας τα εγωιστικά και ιδιωτικά συμφέροντα».

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης κατά το χαιρετισμό του, στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, η οποία, όπως υπογράμμισε «γιορτάζεται φέτος σε ιδιαίτερα φορτισμένη εθνική, ευρωπαϊκή και διεθνή συγκυρία και στη σκιά των οδυνηρών εξελίξεων στην Κύπρο, αλλά και των σημαντικών γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου».

Η Τοπική Εκκλησία τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23/3, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης.

Με κεντρικό θέμα «Τραγουδώντας τον Ύμνον εις την Ελευθερίαν», τα μέλη της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας, της Μεικτής Χορωδίας Ενηλίκων και Γονέων, καθώς και της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με Θρακιώτες φίλους του Νομού Μαγνησίας, τραγούδησαν τραγούδια της λευτεριάς, συνοδευόμενα από κείμενα αφιερωμένα στο χρυσό έπος του 1821 και παραδοσιακούς χορούς.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του, επαίνεσε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση με επικεφαλής τη μαέστρο κ. Μαριάννα Σαμαρτζή. Σημείωσε, δε, ότι: «Δυστυχώς σήμερα δε φανήκαμε αντάξιοι του οράματος των αγωνιστών της Επαναστάσεως του ’21. Σήμερα βρισκόμαστε σε μια καμπή της ιστορίας μας. Ή θα ξανανοίξουμε έναν δρόμο όπως τότε, ή θα οπισθοχωρήσουμε παραδεχόμενοι μια κατάσταση που δεν αρμόζει στο όραμα του ’21, υπόδουλοι της κατανάλωσης, των συμφερόντων, του πλουτισμού, που αποτελούν καταλυτικές καταστάσεις για το μέλλον της πατρίδος μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το