Photo Gallery, Τοπικά

Με κατασχέσεις απειλούν το Δήμο Βόλου

Ιδιοκτήτες δεσμευμένων οικοπέδων
Ιδιοκτήτες δεσμευμένων οικοπέδων

Ο Δήμος Βόλου αδυνατεί να ανταποκριθεί οικονομικά στα δεκάδες αιτήματα αποζημιώσεων για απαλλοτριώσεις, με αποτέλεσμα οι διενέξεις με ιδιοκτήτες οικοπέδων που αναμένουν τα χρήματά τους, να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Οφειλές υπάρχουν ακόμη και για την πλατεία Πανεπιστημίου, ενώ σε χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, όπου ενεργοποιήθηκε κωδικός στον προϋπολογισμό του Δήμου, για καταβολή αποζημίωσης μετά από απαλλοτρίωση, άνοιξε ζήτημα για τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν.

Η αντιδήμαρχος κ. Νατάσσα Οικονόμου ανέφερε πως είναι αδύνατον τα χρήματα να κατανεμηθούν κατά δημοτική ενότητα, καθώς είναι ελάχιστα, και απάντησε με αυτό τον τρόπο και στο αίτημα του πρώην αντιδημάρχου Ν. Στόικου, ο οποίος ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στην Αγριά.

Ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας κ. Ιγγλέσης σημείωσε ότι δεν μπορεί να γίνονται «ρουσφέτια» με τις απαλλοτριώσεις και πρέπει να τηρηθεί κατάλογος προτεραιοτήτων, για να υπερθεματίσει η κ. Οικονόμου, που δήλωσε ότι με πολλούς ιδιοκτήτες είναι αδύνατον να βρεθεί συμβιβαστική λύση, καθώς δεν δέχονται τις τιμές μονάδας που ορίζονται και προσφεύγουν στα δικαστήρια, ενώ άλλοτε απειλούν με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του Δήμου, εφόσον δεν λαμβάνουν τα χρήματά τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το