Photo Gallery, Τοπικά

Με καλό καιρό τα Κούλουμα

Άνοιξη μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, κακοκαιρία από Τετάρτη
Άνοιξη μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, κακοκαιρία από Τετάρτη

 

Από άνοιξη χειμώνας και από χειμώνα άνοιξη. Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού το επόμενο δεκαήμερο στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ενώ ακόμη και χθες διίσταντο οι απόψεις, στο κατά πόσο η κακοκαιρία που αναμένεται από την ερχόμενη Τετάρτη, θα συνοδευτεί και από χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα (όχι όμως στα πεδινά).

Με εναλλαγές το σκηνικό του καιρού το επόμενο δεκαήμερο στη Μαγνησία, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, καθώς από χθες το θερμόμετρο πήρε την ανιούσα και οι συνθήκες αναμένονται ανοιξιάτικες μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Από την Τετάρτη το απόγευμα όμως ο καιρός χαλάει, οι βροχές επιστρέφουν και την Πέμπτη πέφτει και η θερμοκρασία, πτώση που θα συνεχιστεί την Παρασκευή και το Σάββατο. Μάλιστα θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά, ίσως και από τα 300 μέτρα και πάνω.

Πάντως την Κυριακή της Τυρινής και την Καθαρή Δευτέρα ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Άνοιξη θα μυρίσει από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη, με τη θερμοκρασία να αγγίζει ίσως και τους 20-21 βαθμούς Κελσίου. Μη σας ξεγελάσει πάντως αυτή η πρόσκαιρη άνοδος της θερμοκρασίας, καθώς από την Πέμπτη και μετά, ο υδράργυρος θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή πτώση, καθώς πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης, ενδέχεται να κινηθούν προς τη χώρα μας, ρίχνοντας ακόμα περισσότερο τη θερμοκρασία.

Πάντως από αύριο Κυριακή ψυχρή εισβολή από τη Σιβηρία αναμένεται να επηρεάσει αρκετά μεγάλο κομμάτι της ευρωπαϊκής ηπείρου. Διαφαίνονται και αρκετές χιονοπτώσεις σε χώρες της κεντρικής και βόρειας, βορειοανατολικής Ευρώπης.

Αναλυτικότερα, όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος κ. Θ. Τακούδης, σήμερα στη Μαγνησία ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με λίγες συννεφιές, πρόσκαιρα αυξημένες και πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου και στο Βόλο από 5 μέχρι 15 βαθμούς.

Αύριο Κυριακή ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και άλλο και θα κυμανθεί από 0 μέχρι 18 βαθμούς και στο Βόλο από 5 μέχρι 18 βαθμούς.

Τη Δευτέρα διατηρείται ο αίθριος καιρός, ενώ το θερμόμετρο θα φθάσει τους 19 και ίσως τους 20 βαθμούς, ενώ το ρεύμα παραμένει νοτιοανατολικό. Αίθριος καιρός και την Τρίτη, με την θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα, ενώ κάποια μεταβολή διαφαίνεται από την Τετάρτη, όσον αφορά στα φαινόμενα, που θα συνοδευτεί και με πτώση της θερμοκρασίας.

Από την Πέμπτη 14 Μαρτίου, οι συνθήκες επιδεινώνονται ακόμη περισσότερο πλέον, καθώς χαμηλό βαρομετρικό οργανώνεται πάνω από τον ελλαδικό χώρο και κακοκαιρία, με κύριο χαρακτηριστικό τους βοριάδες και την περεταίρω πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα βρεθεί σε χαμηλότερες του κανονικού τιμές, ενώ δεν αποκλείονται χιονοπτώσεις έως και χαμηλά υψόμετρα.

Πρόκειται για την πρώτη και τελευταία, όπως επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι, κατάβαση ψύχους του φετινού χειμώνα στη Θεσσαλία (ο χειμώνας λήγει στις 21 Μαρτίου).

Το εάν αυτή η κακοκαιρία θα έχει συνέχεια και δεν βελτιωθεί ο καιρός το διήμερο Κυριακής της Τυρινής και Καθαρής Δευτέρας, εξαρτάται από τη θέση του θα έχει ο αντικυκλώνας στον Ατλαντικό. Σε αυτό το σημείο, οι προγνώσεις είναι ακόμη αντιφατικές.

«Η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αναφορικά με το πόσο χαμηλά θα κατεβούν τα χιόνια από την Πέμπτη 14 μέχρι και το Σάββατο 16 Μαρτίου» σημειώνει ο κ. Τακούδης.

Γεγονός είναι ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο στις Αγριόλευκες θα αποκτήσει φρέσκο χιόνι, που του έχει λείψει τις τελευταίες ημέρες με τους νοτιάδες και τις βροχές.

Ο κ. Τακούδης προβλέπει ότι τα υψόμετρα των χιονοπτώσεων θα ξεκινήσουν από τα 300-400 μέτρα. Περισσότερο θα πληγούν από την ψυχρή εισβολή, που θα είναι και το κύκνειο άσμα του φετινού χειμώνα, τα δυτικά Βαλκάνια, η βορειοδυτική Μακεδονία και η δυτική Θεσσαλία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το