Αθλητισμός

Με καλό β’ ημίχρονο η Νίκη έφερε 1-1 με τη Δόξα στη Δράμα

Αν και βρέθηκε να χάνει νωρίς με 1-0 από τη Δόξα, η Νίκη κατάφερε στην επανάληψη να ανεβάσει την απόδοσή της και να ισοφαρίσει στο τελικό 1-1, ενώ είχε ευκαιρίες να πάρει ακόμη και το «τρίποντο». Ο Λεάντρο Κάπελ άνοιξε το σκορ για το συγκρότημα της Δράμας στο 7’, αλλά ο Άγγελος Βέρτζος ανταπέδωσε για τους «κυανόλευκους» στο 63’.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Δίκαιη χαρακτηρίζεται η ισοπαλία 1-1 στη χθεσινή αναμέτρηση ανάμεσα στη Δόξα και τη Νίκη στη Δράμα. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος οι «μαυραετοί» έπαιξαν καλύτερα και προηγήθηκαν μόλις στο 7’ με τον Λεάντρο Καπέλ. Στην επανάληψη, όμως, οι «κυανόλευκοι» ήταν ανώτεροι και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 63’ με τον Άγγελο Βέρτζο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χθεσινή συνάντηση η Δόξα έκανε ρεκόρ εισιτηρίων για τη φετινή χρονιά, αφού περίπου 1.500 φίλαθλοι παραβρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου. Απ’ αυτούς οι 300 ήταν οπαδοί της Νίκης που της συμπαραστάθηκαν με όλες τους τις δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου.

 

Τα πλάνα

των προπονητών

Ο Στέλιος Μανωλάς επέλεξε το γνωστό 4-2-3-1 έχοντας τον Κώστα Χατζή για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ηλίας Βούρας, ενώ στα μετόπισθεν τοποθετήθηκαν οι Στέργιος Ψιάνος (δεξιά), Δημήτρης Κοντοδήμος (αριστερά), Άγγελος Βέρτζος και Δημήτρης Σαμαράς (σέντερ μπακ). Στη μεσαία γραμμή αμυντικοί χαφ ήταν οι Κώστας Χατζής και Νίκος Πουρτουλίδης, από τις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Μανώλης Σκούφαλης (δεξιά) και Μπόζινταρ Τάντιτς (αριστερά), με τον Τάσο Κυριάκο να συνεπικουρεί τον Κώστα Φλίγκο στην κορυφή της επίθεσης.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Παναγιώτης Τζαναβάρας εμπιστεύτηκε επέλεξε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα που πήρε το «διπλό» στην Άμφισσα από τον Φωκικό. Ο σχηματισμός ήταν 4-2-3-1 με την εξής σύνθεση. Την εστία υπερασπίστηκε ο Δαύκος έχοντας μπροστά του τους Στεργιανό (δεξιά), Σοϊλέδη (αριστερά), Μιλένκοβιτς και Κοντέων (στόπερ). Στο χώρο του κέντρου αγωνίστηκαν οι Μπάρος, Ιντζόγλου (στον άξονα), Καμινιώτης (δεξιά), Κάπελ (αριστερά), με τον Ρούσεφ να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με τον Πουλάκο που ήταν ο σέντερ φορ.

 

Νωθρό ξεκίνημα

από τη Νίκη

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πράγμα που φάνηκε από τις πρώτες φάσεις. Οι παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα πήγαιναν πρώτοι πάνω στην μπάλα κερδίζοντας σχεδόν όλες τις «μονομαχίες».

Έτσι μόλις στο 2ο λεπτό ο Σοϊλέδης «εμβόλισε» την άμυνα των φιλοξενουμένων και γύρισε για τον επερχόμενο Ρούσεφ. Ωστόσο ο Βούλγαρος μέσος πάνω στον βηματισμό του δεν μπόρεσε να σουτάρει από πλεονεκτική θέση.

Η Νίκη έκανε το πρώτο της σουτ στη χθεσινή αναμέτρηση στο 4ο λεπτό. «Δράστης» ήταν ο Σκούφαλης, ο οποίος δοκίμασε το πόδι του λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο διευκολύνοντας το έργο του Δαύκου.

Στο 6’ ήταν η σειρά του Καμινιώτη να σουτάρει από μακρινή απόσταση δίχως επιτυχία, αλλά στο επόμενο λεπτό οι «μαυραετοί» βρήκαν …δίχτυα. Ο πολύ φορμαρισμένος Κάπελ εκμεταλλεύτηκε ωραία πάσα από τον Ρούσεφ και λάθος του Ψιάνου, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Βούρα για το 1-0.

Η Νίκη προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς και να εκμεταλλευτεί τον αέρα, που στο πρώτο ημίχρονο ήταν ευνοϊκός για εκείνη. Ωστόσο αμυντικά ήταν πολύ ευάλωτη και τα λάθη βρίσκονταν σε …ημερήσια διάταξη. Ενδεικτική η φάση του 25ου λεπτού, όταν οι Βούρας και Κοντοδήμος δεν συνεννοήθηκαν καλά μεταξύ τους. Αυτό πήγε να το εκμεταλλευτεί ο Καμινιώτης, αλλά ο Κοντοδήμος πρόλαβε σωτήρια να διώξει.

Στο 30’ έγινε μια φάση που προκάλεσε πολλά σχόλια. Σε μια σέντρα του Κάπελ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σαμαρά, που βρισκόταν λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. χωρίς να υπάρχει πρόθεση. Ο κ. Βάτσιος βρισκόταν κοντά στη φάση και καταλόγισε φάουλ, αλλά ο βοηθός κ. Κασσαβέτης υπέδειξε πέναλτι. Ο Αθηναίος ρέφερι αρχικά φάνηκε να ενστερνίζεται την άποψη του βοηθού προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων, καθώς ο Σαμαράς και πρόθεση δεν είχε και βρισκόταν εκτός περιοχής. Τελικά μετά από διαβουλεύσεις διαιτητή και βοηθού …προκρίθηκε η περίπτωση του φάουλ, προκαλώντας τα γέλια των φιλάθλων για την ασυνεννοησία των διαιτητών. Το φάουλ εκτέλεσε ο Ρούσεφ στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

Η εμφάνιση των «κυανολεύκων» συνέχισε να κυμαίνεται στη μετριότητα. Η μόνη φάση άξια αναφοράς ήταν ένα σουτ του Σκούφαλη στο 38’, το οποίο πέρασε αρκετά μέτρα άουτ.

Στο 43’ η Δόξα βγήκε επικίνδυνα στην αντεπίθεση και ο Πουλάκος είχε αρκετό κενό χώρο μπροστά του. Ωστόσο ο 29χρονος στράικερ μάλλον νόμιζε ότι ήταν εκτεθειμένος και σταμάτησε την προσπάθειά του. Ωστόσο ο α’ βοηθός δεν υπέδειξε οφσάιντ και οι αμυνόμενοι πρόλαβαν να απομακρύνουν τον κίνδυνο.

Από ένα λάθος του Χατζή λίγο έλειψε να δεχθεί και δεύτερο τέρμα η Νίκη. Ήταν το πρώτο λεπτό από τα τρία των καθυστερήσεων, όταν ο μέσος των «κυανολεύκων» έχασε την μπάλα από τον Κάπελ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, αλλά την τελευταία στιγμή ανακόπηκε από τους αμυνομένους.

 

Ανεβασμένοι στο β’

οι «κυανόλευκοι»

Με τις ίδιες ενδεκάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι δύο «μονομάχοι» με τη Δόξα να έχει την πρώτη καλή στιγμή. Πιο συγκεκριμένα στο 51’ ο Σοϊλέδης εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση αλλά δεν βρήκε τον στόχο.

Η Νίκη φάνηκε να βελτιώνει την εικόνα της στην επανάληψη και έγινε πιο απειλητικοί για την εστία του Δαύκου, αλλά τα χαλούσε στην τελική πάσα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φάση του 52’ όταν ο Πουρτουλίδης τροφοδότησε τον Τάντιτς, ο Φλίγκος περίμενε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά ο Σέρβος δεν έκανε καλή πάσα και χάθηκε η ευκαιρία.

Στο 58’ μπήκε στον αγώνα ο Άλαν Λαλίν και η βολιώτικη ομάδα ανέπτυξε μεγαλύτερη επιθετική πρωτοβουλία. Μάλιστα στο 60’ ο Φλίγκος έκανε διαγώνιο σουτ, το οποίο πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.

Τρία λεπτά αργότερα ο Λαλίν έκανε ωραίο γύρισμα για τον Φλίγκο, αλλά πριν προλάβει να σουτάρει, ο Κοντέων με τάκλιν παραχώρησε κόρνερ. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Κυριάκος, ο Σαμαράς κέρδισε την πρώτη κεφαλιά και ο Βέρτζος με νέα κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Μάλιστα ο αμυντικός της Νίκης δεν πανηγύρισε το τέρμα σε ένδειξη σεβασμού προς την ομάδα που αγωνιζόταν πέρσι.

Το γκολ ανέβασε την ψυχολογία των παικτών του Στέλιου Μανωλά και στο 72’ ο νεοεισελθών Χάρης Παππάς έκανε ένα σπριντ από τα δεξιά, αλλά την ύστατη ώρα ο Δαύκος τον ανέκοψε με τα πόδια βγαίνοντας αρκετά μέτρα έξω από την εστία του.

Στο 76’ η Δόξα «απάντησε» στις ευκαιρίες. Ο Σοϊλέδης πραγματοποίησε σέντρα, ο νεοαποκτηθείς Τότο (πήρε τη θέση του Πουλάκου στο 67’) έπιασε κεφαλιά, η οποία όμως δεν είχε δύναμη και ο Βούρας δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει.

Οι φάσεις διαδέχονταν η μια την άλλη, καθώς και οι δύο ομάδες ήθελαν τους τρεις βαθμούς. Έτσι στο 79’ μετά από κόρνερ του Ρούσεφ ο Κοντέων έπιασε κεφαλιά και ο Ψιάνος σαν «από μηχανής θεός» απέκρουσε πάνω στη γραμμή. Στο επόμενο λεπτό ο Κυριάκος έκανε σέντρα προς τον Κοντοδήμο, ο οποίος έπιασε αμέσως το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει σε αμυνόμενο και να περνά λίγα εκατοστά έξω από αριστερό κάθετο δοκάρι (κόρνερ). Επίσης στο 88’ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου πέρασε πάνω από τα γκολπόστ.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα υπήρξε πάθος αλλά όχι κάποια σημαντική φάση μπροστά στις δύο εστίες. Έτσι το σφύριγμα της λήξης από τον κ. Βάτσιο βρήκε Δόξα και Νίκη ισόπαλες 1-1, με τους παίκτες της βολιώτικης ομάδας να ανταμείβονται με ζεστό χειροκρότημα από τους φιλάθλους και εκείνοι με τη σειρά τους να τους το ανταποδίδουν…

 

 

Δόξα-Νίκη 1-1

 

1. Δαύκος

36. Στεργιανός

11. Σοϊλέδης

89. Μιλένκοβιτς

13. Κοντέων

55. Μπάρος

(4. Μπαλής 72’)

8. Ιντζόγλου

7. Καμινιώτης

(35. Περπερίδης 78’)

14. Κάπελ

10. Ρούσεφ

17. Πουλάκος

(9. Τότο 67’)

 

12. Βούρας

6. Ψιάνος

18. Κοντοδήμος

5. Βέρτζος

55. Σαμαράς

85. Χατζής

23. Πουρτουλίδης

20. Σκούφαλης

(17. Παππάς 70’)

1. Τάντιτς

(9. Λαλίν 58’)

7. Κυριάκος

(4. Καρατζάς 89’)

46. Φλίγκος

 

Σκόρερ: 7’ Κάπελ – 63’ Βέρτζος

Κίτρινες: Μιλένκοβιτς, Μπάρος, Στεργιανός – Ψιάνος, Φλίγκος, Βέρτζος, Παππάς

Διαιτητής: Βάτσιος (Δ. Αττικής)

Βοηθοί: Κασσαβέτης, Παστρωμάς (Δ. Αττικής)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το