Αθλητισμός

Με ηγέτη τον Λαλίν η Νίκη επικράτησε 3-1 της Καλλιθέας

ΒΕΡΤΖΟΣ

Σκέτη …απόλαυση ήταν χθες ο Άλαν Λαλίν. Ο διεθνής άσος από την Ονδούρα με την είσοδό του στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε τη ροή του αγώνα και οδήγησε τη Νίκη στην επιτυχία με 3-1 επί της μαχητικής Καλλιθέας στο Πανθεσσαλικό. Ο Πουρτουλίδης άνοιξε το σκορ στο 21’ με πέναλτι, ισοφάρισε ο Χατζόπουλος (37’), αλλά με τα τέρματα των Λαλίν (58’) και Φλίγκου (73’) οι «κυανόλευκοι» πήραν την πολύτιμη νίκη.

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του στη Λάρισα και δεν είχε λόγο να αλλάξει κάτι (4-2-3-1). Έτσι την εστία υπερασπίστηκε ο Βούρας έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ψιάνο, Σαμαρά, Βέρτζο και Κοντοδήμο. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Ριζογιάννης, Πουρτουλίδης, από τις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Σκούφαλης (δεξιά) και Παππάς (αριστερά), ενώ ο Κυριάκος αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο με τον Φλίγκο.

Με 4-2-3-1 παρέταξε την Καλλιθέα και ο Λύσανδρος Γεωργαμλής. Τερματοφύλακας ήταν ο Μιχελής και στα μετόπισθεν τοποθετήθηκαν οι Μουσταφίδης (δεξιά), Βιγιαρέχο (αριστερά), Αρβανίτης και Χατζόπουλος (σέντερ μπακ). Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Φαγέ, Πίκολο (στον άξονα), Ατματζίδης (δεξιά) και Τρεκαρίτσι, με τον Κατσικογιάννη να κινείται λίγο πίσω από τον Ντακόλ

 

Αμφίρροπο το α’ μέρος

Η Νίκη είχε τον έλεγχο του ματς στο πρώτο δεκάλεπτο και με τον ενθουσιασμό των τελευταίων καλών εμφανίσεων κυνήγησε το γκολ. Η πρώτη της καλή στιγμή σημειώθηκε στο 4’, όταν ο Παππάς έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά αντί να τροφοδοτήσει αριστερά τον Κυριάκο προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Φαγέ και κατέληξε κόρνερ.

Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου η Καλλιθέα ανέβηκε και απείλησε για πρώτη φορά στο 10ο λεπτό, όταν ο Τρεκαρίτσι από το ημικύκλιο της περιοχής έπιασε σουτ που έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι (άουτ). Επίσης στο 17’ ο Ντακόλ μπήκε απειλητικά στη μεγάλη περιοχή, αλλά αντί να σουτάρει ή πασάρει στον Ατματζίδη, προσπάθησε να περάσει τον Ψιάνο, ο οποίος τον έκλεισε άψογα και υποχρέωσε τον Βραζιλιάνο σε μια συρτή σέντρα-σουτ στην αγκαλιά του Βούρα.

Στην αντεπίθεση η Νίκη έχασε τεράστια ευκαιρία (18’). Ο Φλίγκος έβγαλε παράλληλη συρτή σέντρα και ο Παππάς για λίγο δεν πρόλαβε να κάνει προβολή από τη μικρή περιοχή. Υποδειγματική επίθεση των «κυανολεύκων» στο 20’. Ψιάνος, Κυριάκος και Σκούφαλης άλλαξαν την μπάλα με …κινηματογραφική ταχύτητα έχοντας τελικό αποδέκτη τον Κυριάκο, τη σέντρα του οποίου κόντραρε ο Αρβανίτης παραχωρώντας κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Κυριάκος, η μπάλα αποκρούστηκε προσωρινά φτάνοντας πάλι στον που σέντραρε εκ νέου. Δημιουργήθηκε αναστάτωση στην περιοχή της Καλλιθέας, ο Πουρτουλίδης κέρδισε την μπάλα και ανατράπηκε καθαρά από τον Αρβανίτη. Την παράβαση καταλόγισε ο κ. Χατζής τιμωρώντας με κίτρινη κάρτα τον αμυντικό της Καλλιθέας. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε ο Πουρτουλίδης, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» και τον Μιχελή στην αριστερή του γωνία για το 1-0 (21’).

Η Νίκη φάνηκε να ελέγχει το παιχνίδι έχοντας και ψυχολογικό αβαντάζ. Μάλιστα στο 30’ σημείωσε και δεύτερο τέρμα, το οποίο ακυρώθηκε. Ο Κοντοδήμος πέρασε κάθετη πάσα στον Σκούφαλη, ο οποίος «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Φλίγκο που παραβίασε την ανυπεράσπιστη εστία. Ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε, αφού ο α’ βοηθός κ. Κασσαβέτης υπέδειξε τον Σκούφαλη σε θέση οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν α, αλλά η απόφαση του διαιτητή δεν άλλαξε.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αισθητά δίνοντας το δικαίωμα στην Καλλιθέα να αναθαρρήσει και να προσπαθήσει να σκοράρει με στημένες φάσεις. Έτσι στο 36’ ο Τρεκαρίτσι εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά με το αριστερό πόδι, ο Χατζόπουλος έπιασε κεφαλιά, που πέρασε πάνω από τα γκολπόστ. Ωστόσο μια φάση «καρμπόν» στο επόμενο λεπτό επέφερε την ισοφάριση για το αθηναϊκό συγκρότημα. Αυτή τη φορά εκτελεστής ήταν από την άλλη πλευρά (αριστερά) ο Ατματζίδης, ο Χατζόπουλος βρέθηκε πάλι αφύλακτος στην «καρδιά» της περιοχής και με κεφαλιά πρόλαβε και την έξοδο του Βούρα φέρνοντας το ματς στα ίσια (1-1).

Η εξέλιξη αυτή «σόκαρε» τους «κυανόλευκους», οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Το μόνο αξιόλογο που πέτυχαν σ’ αυτό το διάστημα ήταν η φάση με τον Παππά στο 42’. Ο Κοντοδήμος τροφοδότησε τον βραψύσωμο μέσο, ο οποίος μέσα από την περιοχή σούταρε άτσαλα σημαδεύοντας τα …ύψη.

 

Ο Λαλίν άλλαξε

τη ροή του αγώνα

Ο Άλαν Λαλίν ήταν το νέο πρόσωπο στο β’ μέρος για τη Νίκη αντικαθιστώντας τον Σκούφαλη, μια κίνηση που αποδείχθηκε καταλυτική για τη συνέχεια του αγώνα. Μετά από ένα νευρικό πεντάλεπτο οι «κυανόλευκοι» άρχισαν να ανεβάζουν στροφές.

Έτσι στο 52’ η βολιώτικη ομάδα θα μπορούσε να πάρει πάλι την πρωτοπορία στο σκορ. Ο Κυριάκος εκτέλεσε κόρνερ, ο Βέρτζος έπιασε καρφωτή κεφαλιά, η οποία έσκασε στο έδαφος και κατέληξε στην αγκαλιά του Μιχελή.

Η ευκαιρία αυτή αποτέλεσε το έναυσμα για να «ξυπνήσουν» οι παίκτες του Απόστολου Χαραλαμπίδη και να πάρουν πάλι τα ηνία του ματς στα χέρια τους. Μάλιστα στο 54’ διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για δεύτερο γκολ που δεν μέτρησε. Ο Παππάς με υπέροχη κάθετη μπαλιά έδωσε για τον Λαλίν, που έσπασε το τεχνητό οφσάιντ των αντιπάλων και ξεπέρασε την αντίσταση του Μιχελή. Στη φάση παρενέβη ο Φλίγκος στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από τον β’ βοηθό κ. Παστρωμά, ο οποίος μάλλον δεν είχε δίκιο. Κι αυτό γιατί ενώ ο Φλίγκος ήταν εκτεθειμένος στην μπαλιά του Παππά, στη συνέχεια βρισκόταν στην ίδια ευθεία με τον Λαλίν, άρα δεν υπάρχει οφσάιντ και κακώς ακυρώθηκε το γκολ.

Οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες, αλλά γρήγορα μετατράπηκαν σε πανηγυρισμούς. Ήταν το 58ο λεπτό όταν ο Πουρτουλίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Βέρτζος στο δεύτερο δοκάρι κέρδισε την κεφαλιά και ο Λαλίν με υπέροχο «βολ πλανέ» …εκτέλεσε τον Μιχελή γράφοντας το 2-1.

Το γκολ έδωσε …φτερά στους γηπεδούχους, οι οποίοι άρχισαν να παίζει το γνωστό καλό ποδόσφαιρο που μας έχουν συνηθίσει. Με ηγέτη έναν εξαιρετικό Λαλίν η Νίκη ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της καθηλώνοντας την Καλλιθέα.

Έτσι στο 57’ ο Μιχελής απέκρουσε δύσκολα φάουλ του Κυριάκου, ενώ στο 71’ ο Λαλίν με «μαγική» ενέργεια απέφυγε δύο αντιπάλους και πρόσφερε «μισό» γκολ στον Φλίγκο. Ωστόσο ο 27χρονος σέντερ φορ καθυστέρησε χαρακτηριστικά, αν και βρισκόταν μόνος απέναντι στον Μιχελή, δίνοντας τη δυνατότητα στον Βιγιαρέχο να τον ανακόψει.

Από την πλευρά της η Καλλιθέα έκανε ό,τι μπορούσε είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά ήταν αδύνατο να αποτρέψει την ήττα. Κυριότερη αυτή του 64’ όταν ο Βούρας εξουδετέρωσε δύσκολα φάουλ του Ντακόλ.

Η σπουδαία επιτυχία σφραγίστηκε στο 73ο λεπτό με μια φάση που …διδάσκεται σε ποδοσφαιρικά σεμινάρια. Πιο συγκεκριμένα ο Λαλίν πάσαρε στον Παππά και εκείνος του έδωσε πάλι την μπάλα. Ο άσος από την Ονδούρα βλέποντας τον Φλίγκο να κάνει κίνηση του πέρασε την μπάλα και εκείνος δεν είχε παρά να την σπρώξει στην κενή εστία σημειώνοντας το 3-1.

Εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το παιχνίδι. Στο χρόνο που απέμενε η Νίκη διατήρησε τα κεκτημένα, αν και χρειάστηκε να δείξει την κλάση του ο Βούρας στη διπλή ευκαιρία της Καλλιθέας στο 87’. Πρώτα με τη βοήθεια του δεξιού δοκαριού απέκρουσε κεφαλιά του Μουσταφίδη, ενώ αμέσως μετά εξουδετέρωσε εντυπωσιακά νέα κεφαλιά αυτή τη φορά από τον Χατζόπουλο.

Η τελευταία καλή φάση του ματς ανήκε στο βολιώτικο συγκρότημα, όταν βολέ του Παπαδόπουλου (είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή στο 80’ στη θέση του Πουρτουλίδη) πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (91’). Έτσι το 3-1 έμεινε ως το τέλος, αλλά αυτό σε τίποτα δεν πτόησε τους φιλάθλους να αποθεώσουν τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία της Νίκης για την υπέροχη παράσταση που πρόσφεραν χθες στο Πανθεσσαλικό…

 

Νίκη-Καλλιθέα 3-1

 

12. Βούρας

6. Ψιάνος

18. Κοντοδήμος

5. Βέρτζος

55. Σαμαράς

14. Ριζογιάννης

23. Πουρτουλίδης

(3. Παπαδόπουλος 80’)

20. Σκούφαλης

(9. Λαλίν 46’)

17. Παππάς

7. Κυριάκος

(85. Χατζής 70’)

46. Φλίγκος

 

32. Μιχελής

55. Μουσταφίδης

14. Βιγαρέχο

5. Αρβανίτης

22. Χατζόπουλος

44. Φαγέ

40. Πίκολο

(77. Φουτσίνι 69’)

7. Ατματζίδης

(9. Μαρουκάκης 60’)

11. Τρεκαρίτσι

(24. Σίλβα 82’)

88. Κατσικογιάννης

10. Ντακόλ

 

Σκόρερ: 21’ πεν. Πουρτουλίδης, 58’ Λαλίν, 73’ Φλίγκος – 37’ Χατζόπουλος

Κίτρινες: Ψιάνος – Αρβανίτης, Πίκολο

Διαιτητής: Χατζής (Δ. Αττικής)

Βοηθοί: Κασσαβέτης, Παστρωμάς (Δ. Αττικής)

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το