Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Με διαδικασίες ΑΣΕΠ οι προσλήψεις δίμηνης διάρκειας στο Δήμο Βόλου

Στο Δήμο Βόλου

Στην πρόσληψη 40 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δυο μηνών, προχωρά ο Δήμος Βόλου, με σκοπό την κάλυψη επειγουσών αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε χθες 8 Μαΐου και λήγει την ερχόμενη Τρίτη 14 του μήνα. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαΐου, έτσι ώστε να δοθεί ανάσα στη λειτουργία της υπηρεσίας Καθαριότητας το κρίσιμο δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου, που οι ανάγκες είναι αυξημένες και τα προβλήματα επιτείνονται λόγω των καλοκαιρινών αδειών των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο κ.Νατάσα Οικονόμου, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε, για μία ακόμη φορά, η κάλυψη των θέσεων να γίνει έπειτα από διαγωνισμό με βάση τα κοινωνικά κριτήρια του ΑΣΕΠ, παρότι από το νόμο, στην περίπτωση των δίμηνων συμβάσεων, προβλέπονται απευθείας προσλήψεις με απόφαση Δημάρχου. «Πρόκειται για πάγια τακτική της Δημοτικής Αρχής Βόλου, την οποία ακολουθεί σταθερά από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, στο πλαίσιο της αταλάντευτης θέσης της για χτύπημα των πελατειακών σχέσεων και πλήρη διαφάνεια στη διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων», τόνισε χαρακτηριστικά η αρμόδια Αντιδήμαρχος και πρόσθεσε ότι ο Δήμος Βόλου είναι αν όχι ο μοναδικός, σίγουρα από τους ελάχιστους Δήμους στη χώρα που ακολουθεί διαδικασίες ΑΣΕΠ για προσλήψεις δίμηνης διάρκειας.

Η κ.Οικονόμου σημείωσε, επίσης, ότι οι θέσεις που προκηρύχθηκαν είναι αισθητά μειωμένες σε σχέση με αυτές που είναι απολύτως αναγκαίες για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου, καθώς ο αριθμός τους αποφασίστηκε βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου. Ωστόσο, έστω και με τον περιορισμένο αυτό αριθμό προσλήψεων, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να λειτουργήσει αποτελεσματικά η Υπηρεσία, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για το Δήμο Βόλου και συνολικά για την Αυτοδιοίκηση».

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Βόλου, αξιοποιώντας άμεσα τη σχετική εγκύκλιο που στάλθηκε στους ΟΤΑ στις αρχές του έτους, απέστειλε έγκαιρα το αίτημά του προς το Υπουργείο Εσωτερικών για πρόσληψη προσωπικού σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και τις αυξημένες ανάγκες της καθημερινότητας. Επειδή όμως η διαδικασία έγκρισης αποδείχθηκε χρονοβόρα, το Υπουργείο Εσωτερικών άναψε το πράσινο φως για προσλήψεις δίμηνης διάρκειας στους Δήμους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυξημένες και επείγουσες ανάγκες των Υπηρεσιών Καθαριότητας, με έγγραφό του στις 2.4.13. Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου που συνεδρίασε αμέσως μετά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ενέκρινε την πρόσληψη 40 ατόμων ειδικότητας εργατών καθαριότητας ΥΕ και στις 19.4.13 κοινοποιήθηκε στο Δήμο η εγκριτική απόφαση της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού δημοσιεύθηκε στον τοπικό Τύπο την περασμένη εβδομάδα, όπως και στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου, και σύμφωνα μ’αυτή δεν απαιτούνται ειδικά προσόντα για την κάλυψη των θέσεων απασχόλησης. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και να την υποβάλουν, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (φωτοαντίγραφο των δυο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας, φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης), στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Βόλου – κτίριο Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας, Λεωφόρος Ειρήνης 131, απευθύνοντάς την στο Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (τηλ.επικοινωνίας 24213 53122 και 24213 53115).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το