Αθλητισμός

Με Γιαννιτσά σήμερα η Νίκη για το Κύπελλο

Στη «μάχη» της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος ρίχνεται σήμερα η Νίκη, η οποία αντιμετωπίζει την Αναγέννηση Γιαννιτσών εκτός έδρας, με στόχο φυσικά την πρόκριση στον τρίτο γύρο του θεσμού. Στο γήπεδο του Ν. Μυλοτόπου θα γίνει η σημερινή αναμέτρηση, η οποία θα αρχίσει στις 14.00 και θα μεταδοθεί απευθείας από το OTE SPORTS 1. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Γκονσάλβες Ουέλινγκτον, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις και έμεινε εκτός αποστολής.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Με την Αναγέννηση Γιαννιτσών «συγκρούεται» σήμερα η Νίκη για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Νέου Μυλοτόπου, περιοχή που απέχει περίπου 8 χιλιόμετρα από τα Γιαννιτσά. Κι αυτό γιατί στον χλοοτάπητα του σταδίου των Γιαννιτσών έγινε επανασπορά, με συνέπεια να μην είναι διαθέσιμος για τη σημερινή αναμέτρηση.

Η βολιώτικη ομάδα θα κυνηγήσει την πρόκριση για πολλούς λόγους. Από τη μια μεριά για αγωνιστικούς λόγους, καθώς μέσα στους στόχους τους, εκτός από μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα, είναι και να προχωρήσει στο Κύπελλο, όσο φυσικά αυτό είναι εφικτό. Μάλιστα αυτή είναι και η φιλοδοξία της διοίκησης της ΠΑΕ, η οποία από την αρχή της χρονιάς έχει βάλει μπόνους στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών ανάλογα και με την παρουσία της ομάδας στον θεσμό.

Παράλληλα μια ενδεχόμενη πρόκριση θα ανεβάσει στα ύψη το ηθικό των ποδοσφαιριστών. Είναι αλήθεια πως υπήρχε πικρία για την εντός έδρας ήττα από την Καβάλα, κυρίως γιατί δυσαρεστήθηκαν οι φίλαθλοι που για πρώτη φορά φέτος έδωσαν τόσο έντονο «παρών» στο Πανθεσσαλικό.

Την περασμένη Τετάρτη οι «κυανόλευκοι» έπραξαν το καθήκον τους αποκλείοντας τον Βατανιακό στην Κατερίνη. Ωστόσο επρόκειτο για μια ομάδα μικρότερης κατηγορίας όπου η Νίκη θεωρούταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Αντίθετα ο σημερινός αντίπαλος είναι σαφώς πιο δυνατός και μια πρόκριση σε βάρος του και μάλιστα μέσα στο «σπίτι» του θα ανεβάσει την ψυχολογία ακόμη περισσότερο.

Ακόμη υπάρχει και το οικονομικό. Μετά την πρόκριση από την πρώτη φάση η ΠΑΕ θα εισπράξει το ποσό των 17.000 ευρώ, ενώ το ίδιο θα συμβεί αν περάσει και το εμπόδιο της Αναγέννησης Γιαννιτσών.

Στην τρίτη φάση περιμένει ο Πανθρακικός και όποια ομάδα προκριθεί θα πάρει 40.000 ευρώ. Ωστόσο μόνο η παρουσία της Νίκης στους «32» του Κυπέλλου Ελλάδος θα θεωρηθεί επιτυχία, ενώ θα υπάρχουν και έσοδα από τα εισιτήρια που θα κόψει υποδεχόμενη το συγκρότημα της Κομοτηνής.

Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, αποτελούν καλούς λόγους για τους οποίους η βολιώτικη ομάδα θα επιδιώξει να πάρει σήμερα την πρόκριση. Πάνω απ’ όλα, όμως, η ιστορία του συλλόγου απαιτεί να παλεύει η ομάδα για τη νίκη σε κάθε αγώνα κι αυτό το ξέρουν πολύ καλά τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές, που θέλουν να δώσουν χαρά στον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σημερινή συνάντηση είναι «νοκ άουτ». Δηλαδή σε περίπτωση ισοπαλίας στα 90 λεπτά, θα υπάρξει ημίωρη παράταση. Αν και πάλι δεν αναδειχθεί νικητής, τότε η ομάδα που θα περάσει στους «32» του Κυπέλλου θα αναδειχθεί μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι.

 

Ξαφνικό πρόβλημα

με Ουέλινγκτον

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής παρουσιάστηκε στη Νίκη. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης ο Γκονσάλβες Ουέλινγκτον αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και αποχώρησε. Εξετάστηκε από το ιατρικό τιμ και κλήθηκε προτιμότερο να μην ταξιδεύσει μαζί με την ομάδα στα Γιαννιτσά.

Εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να πρόκειται για κάτι σοβαρό. Όπως και να έχει, όμως, ο Περικλής Αμανατίδης με τίποτα δεν θέλει να ρισκάρει και να χάσει τον Βραζιλιάνο για αρκετό καιρό. Έτσι ο 29χρονος επιθετικός τέθηκε εκτός «μάχης» και η τεχνική ηγεσία θα πρέπει να καταστρώσει τα πλάνα της χωρίς αυτόν.

Επίσης απών σήμερα θα είναι και ο Τάσος Κυριάκος. Ο αρχηγός της Νίκης αποβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο ματς με τον Βατανιακό με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε λίγα λεπτά στην παράταση. Έτσι τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική, την οποία θα εκτίσει στο ματς με την Αναγέννηση.

Στον αντίποδα το ευχάριστο για τον Περικλή Αμανατίδη είναι ότι υπολογίζει τρεις ποδοσφαιριστές, που δεν τους είχε στην Κατερίνη. Ο λόγος για τους Χρήστο Μήτση, Μπόζινταρ Τάντιτς και Άγγελο Βέρτζο, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπιζαν. Και οι τρεις συμμετείχαν τις τελευταίες ημέρες στο κανονικό πρόγραμμα και είναι ετοιμοπόλεμοι για σήμερα. Πάντως από τους προαναφερθέντες, αν υπάρχει κάποια επιφύλαξη, αυτή έχει να κάνει με τον Βέρτζο, ο οποίος ίσως μείνει στον πάγκο για να προφυλαχθεί.

Όσον αφορά την ενδεκάδα που ξεκίνησε στο παιχνίδι της Κατερίνης νέο πρόσωπο θα είναι και ο Ιβάν Τάσιτς, ο οποίος θα τοποθετηθεί δίπλα στον Παντελή Ριζογιάννη στη μεσαία γραμμή. Θέσεις διεκδικούν ο Βασίλης Καρατζάς αντί του Δημήτρη Σαμαρά στα μετόπισθεν και ο Κώστας Φλίγκος στην επίθεση, αν και το πιθανότερο είναι να διατηρηθεί ο Βίκτορας Γιάκομπ. Σίγουρη θεωρείται η παρουσία του Ηλία Βούρα κάτω από τα δοκάρια μετά την εξαιρετική του απόδοση κόντρα στον Βατανιακό.

Επομένως η Νίκη πιθανότατα θα παραταχθεί με την εξής σύνθεση: Την «κυανόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Βούρας, ενώ στην άμυνα θα τοποθετηθούν οι Ψιάνος (δεξιά), Μήτσης (αριστερά), Βέρτζος, Σαμαράς (σέντερ μπακ). Στο χώρο του κέντρου θα παίξουν οι Ριζογιάννης, Τάσιτς (στον άξονα), Σκούφαλης (δεξιά), Τάντιτς (αριστερά), με τον Πουρτουλίδη να βρίσκεται λίγο πιο πίσω από τον Γιάκομπ, που θα αποτελέσει την επιθετική αιχμή.

Επίσης η τεχνική ηγεσία συμπεριέλαβε στην αποστολή και τους Καρακούτση, Καρατζά, Αργύρη, Φλίγκο, Χάμο, Ρόππα, Μκρτσιάν και Λαζαρίδη.

* Από την ΠΑΕ Νίκη χθες ανακοινώθηκε ότι δεύτερος αρχηγός ορίστηκε ο Άγγελος Βέρτζος αντί του Παντελή Ριζογιάννη. Αυτό έγινε μετά από απόφαση του προέδρου της ΠΑΕ Ανδρέα Πάτση.

 

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΓΗΠΕΔΟ

Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ

Ώρα 14.00

 

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

15. Λαμπάκης

2. Σκέπης

4. Χατζόγλου

21. Σπαθάρας

17. Μπουτζίκος

7. Καρακάσογλου

10. Ιορδανίδης

25. Καρπαθάκης

12. Φάμπιο

24. Φελίπε

19. Στεφανίδης

Προπονητής:

Γ. Φοιρός

 

ΝΙΚΗ

12. Βούρας

6. Ψιάνος

11. Μήτσης

4. Καρατζάς

5. Βέρτζος

14. Ριζογιάννης

26. Τάσιτς

20. Σκούφαλης

1. Τάντιτς

23. Πουρτουλίδης

22. Γιάκομπ

Προπονητής:

Π. Αμανατίδης

 

Διαιτητής: Καραλιόλιος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Ρίγκος (Γρεβενών), Κουτζιακουτζίδης (Κοζάνης)

4ος διαιτητής: Παπατριανταφύλλου (Κιλκίς)

 

 

 

Αίτημα για τη Νεάπολη

για την ομάδα Κ-20

Αίτημα για το στάδιο Νεάπολης κατέθεσε η ΠΑΕ Νίκη προς τον Δημοτικό Οργανισμό Εκπαίδευσης Παιδιού Αθλητισμού και Πολιτισμού (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ), όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της βολιώτικης ομάδας μέσω της ιστοσελίδας της. Οι «κυανόλευκοι» επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο γήπεδο για τις προπονήσεις της ομάδας Νέων (Κ-20) και περιμένουν από τον Οργανισμό την απάντησή του, προκειμένου να βρει λύση ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη ομάδα.

Στο μεταξύ συνάντηση με το προπονητικό τιμ της ομάδας Κ-20 είχε χθες το μεσημέρι ο Ανδρέας Πάτσης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη συναντήθηκε με τον προπονητή Παναγιώτη Παπαρρίζο και τον βοηθό και γυμναστή Σωτήρη Πετσιμέρη και ενημερώθηκε για θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του τμήματος. Οι τρεις άνδρες μίλησαν και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε να τακτοποιηθούν όλα τα ζητήματα και να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία στην υποδομή.

Από την πλευρά του ο κ. Πάτσης τόνισε ότι η καθυστέρηση στη διευθέτηση κάποιων ζητημάτων οφείλεται σε σημαντικά προβλήματα που ταλάνιζαν τη Νίκη από το παρελθόν και σε αυτά έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα. Πάντως οι «κυανόλευκοι» θα δώσουν βάση στην ομάδα Νέων, καθώς γνωρίζουν ότι μέσα από το φυτώριο θα αναδειχθούν τα ταλέντα για το μέλλον του ιστορικού συλλόγου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το