Πολιτική

Με απουσίες η 3 του Σεπτέμβρη

Με απουσίες θα τιμήσει σήμερα το ΠΑΣΟΚ την 3η του Σεπτέμβρη

Μήνυμα με την ευκαιρία της εκδήλωσης για την 38η επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν θα παραστεί στη σημερινή εκδήλωση.

Στο μήνυμά του ο κ. Χρυσοχοΐδης σημειώνει: «Τα αιτήματα για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική απελευθέρωση παραμένουν επίκαιρα ιδιαίτερα στο πλαίσιο του μεγάλου αγώνα που δίνουμε όλοι οι Έλληνες για να υπερβούμε την κρίση και να οικοδομήσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον.
Στις κρίσιμες στιγμές που διανύει ο τόπος είναι ανάγκη, σε κλίμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να συνδέσουμε εκ νέου τις διαχρονικές μας αξίες με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.
Με την ευκαιρία της εκδήλωσης για την 38η επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου, θα ήθελα να απευθύνω θερμό χαιρετισμό. Δυστυχώς όμως, όπως ενημέρωσα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών μου εκτός Αθηνών».
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο της ίδρυσης του Κινήματος, στις 3 Σεπτεμβρίου 1974.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το ανανεωμένο έμβλημα του ΠΑΣΟΚ. Η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλο, αναμένεται ότι θα έχει ιδεολογικό χαρακτήρα με αναφορές στα συνθήματα της ιδρυτικής πράξης του Κινήματος σε συνδυασμό με τη σημερινή συγκυρία και πραγματικότητα.

Ο Γ. Παπανδρέου

Με τη διοίκηση του Ελληνικού Κοινοτικού Κέντρου, στο Κέιπ Τάουν, όπου βρέθηκε προκειμένου να προεδρεύσει στο 24ο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, καθώς και με ομογενείς που έχουν διατελέσει πρόεδροι και μέλη των διοικήσεων του Κέντρου κατά το παρελθόν, συναντήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο του κ. Παπανδρέου, κατά την επίσκεψή του στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο, συζήτησε τα προβλήματα των ομογενών της Νοτίου Αφρικής και ιδιαιτέρως όσων διαμένουν στην περιοχή του Κέιπ Τάουν, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινότητα στην προώθηση του έργου της. Ο κ Παπανδρέου, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου και συναντήθηκε με το Μητροπολίτη Καλής Ελπίδας κ. Σέργιο.

Η  Άννα Διαμαντοπούλου

Την «πολεμική ατμόσφαιρα» που δημιουργεί η σωρεία δηλώσεων κατά της Ελλάδας καταγγέλει η Αννα Διαμαντοπούλου σε συνεντεύξεις της στις αυστριακές εφημερίδες «Ντι Πρέσε» και «Ντερ Στάνταρντ».
Η κ. Διαμαντοπούλου λέει στη «Ντι Πρέσε» ότι από το καλοκαίρι του 2010 ακούγονται δεκάδες δηλώσεις πολιτικών, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, για την Ελλάδα, ο καθένας εμφανίζεται ως ειδικός που κάτι πρέπει να πει για το μέλλον της χώρας, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό μεγάλες αντιδράσεις στις αγορές και σε άλλες χώρες και δημιουργώντας με αυτή την υπερπαραγωγή δηλώσεων μια πολεμική ατμόσφαιρα. Παράλληλα, δηλώνει πεπεισμένη πως η Ελλάδα θα επιστρέψει τα χρήματα των δανείων, σημειώνοντας πως για το σκοπό αυτό η χώρα χρειάζεται αέρα για να αναπνεύσει και για να παράγει, ενώ αποσαφηνίζει πως η ελληνική κυβέρνηση ζητεί περισσότερο χρόνο και όχι περισσότερα χρήματα. Δηλώνει επίσης βέβαιη πως η Ελλάδα θα είναι σε πέντε χρόνια ακόμη μέλος της ευρωζώνης.
Στη συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», η κ. Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στα διάφορα σενάρια και τις απειλές που εκτοξεύονται σε βάρος της Ελλάδας, τονίζει ότι οι ευρωπαίοι πολιτικοί κατανοούν μεν πολύ καλά την κατάσταση, ωστόσο ενεργούν με γνώμονα κυρίως το εθνικό τους συμφέρον.

«Καλλικράτη» παντού ζητεί ο Γ. Ραγκούσης

Τη διαφωνία του για τα μέτρα που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση εκφράζει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, χαρακτηρίζοντάς τα δυσβάσταχτα και χωρίς ίχνος διαρθρωτικών πρωτοβουλιών. Ο κ. Ραγκούσης στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι αντί να προχωρήσει ένα είδος «Καλλικράτη» σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης, τιμωρείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου έγινε νοικοκύρεμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το