Photo Gallery, Αθλητισμός

Με ανεβασμένη ψυχολογία

Θα αγωνιστεί την Κυριακή στη Λάρισα ο Ολυμπιακός Β. κόντρα στην ΑΕΛ

Χαμηλούς τόνους κρατούν στον Ολυμπιακό Βόλου εν όψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τη Λάρισα. Το θεσσαλικό ντέρμπι θα διεξαχθεί στο «AEL FC Arena» στις 5.15 μ.μ., με τους «ερυθρόλευκους» να αντιμετωπίζουν το παιχνίδι όπως όλα τα υπόλοιπα εκτός έδρας ματς, γνωρίζοντας ωστόσο πως είναι ένας αγώνας με αρκετές ιδιαιτερότητες, στον οποίο η ΑΕΛ δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών, στην προσπάθεια που καταβάλει προκειμένου να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει φέτος πως ξέρει και παίρνει αποτελέσματα μακριά από το Πανθεσσαλικό, καθώς εκτός έδρας σε δέκα παιχνίδια έχει τρεις νίκες, πέντε ισοπαλίες και δύο ήττες (από Ολυμπιακό και Ξάνθη). Το βολιώτικο συγκρότημα κατάφερε να κέρδισε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ έμεινε «όρθιο» και στην «καυτή» Τούμπα, αποσπώντας ισοπαλία 1-1.

Ο Σάκης Τσιώλης θα βρεθεί αντίπαλος της ομάδας με την οποία έζησε μεγάλες στιγμές στο παρελθόν, ως ποδοσφαιριστής, όμως ως επαγγελματίας πλέον προπονητής θα κοιτάξει να κοουτσάρει την ομάδα του με τέτοιο τρόπο, ώστε να την οδηγήσει σ’ ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα πάνε στη Λάρισα με ανεβασμένη ψυχολογία, καθώς μετά τη νίκη επί του Ατρομήτου την περασμένη αγωνιστική έφτασαν τους 28 βαθμούς και έχουν αποκτήσει μια διαφορά επτά βαθμών από την ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ενώ μετά και την ενίσχυση στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ο Ολυμπιακός έχει πλέον πολλές και αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις.

Στο παιχνίδι με τη Λάρισα αναμένεται να είναι στην 18αδα, για πρώτη φορά, ο νεοαποκτηθείς Γκάμπριελ Ροντρίγκεζ, ο οποίος μέρα με την ημέρα δείχνει να προσαρμόζεται στο νέο του περιβάλλον και δείχνει έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα. Ο Ολυμπιακός περιμένει πολλά από τον Αργεντινό επιθετικό, όπως και από τον Κρίστιαν Νέμεθ, ο οποίος είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ικανός να κάνει τη διαφορά στην ομάδα.

Ο Χαβιέ Ουμπίντες αναμένεται να παρουσιαστεί πιο έτοιμος, απ’ ότι στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, όπου αγωνίστηκε για 60 λεπτά. Έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και είναι πλέον έτοιμος να βγάλει χωρίς πρόβλημα το 90λεπτο.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνιστούν χωρίς άγχος, θα επιδιώξουν να «χτυπήσουν» τη Λάρισα στα τρωτά της σημεία και να εκμεταλλευτούν την κακή αμυντική της λειτουργία. Οι «βυσσινί» διαθέτουν τη δεύτερη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας με 26 γκολ παθητικό, ενώ εντός έδρας έχουν τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Φιλικό σήμερα

με τους Νέους

Ξεκίνησε ουσιαστικά από χθες η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» για την αναμέτρηση με τη Λάρισα. Όσοι παίκτες αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο γυμνάστηκαν στην πισίνα του κολυμβητηρίου του ΕΑΚ, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Σήμερα θα υπάρξει φιλικό παιχνίδι μεταξύ της πρώτης ομάδας και της ομάδας Νέων του συλλόγου, το οποίο θα διεξαχθεί στις 3 μ.μ. στο στάδιο του Βόλου. Στο φιλικό ο Σάκης Τσιώλης θα χρησιμοποιήσει τους παίκτες εκείνους που δεν ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα στο ματς της περασμένης αγωνιστικής, με τον Καρδιτσιώτη τεχνικό να θέλει να διαπιστώσει την αγωνιστική ετοιμότητα κυρίως των Γκάμπριελ Ροντρίγκεζ,

και Κρίστιαν Νέμεθ, αλλά και των άλλων νεοαποκτηθέντων (Μπερτόλντι Τικάο και Νόε Ακόστα).

Από τη χθεσινή προπόνηση απουσίαζε ο Παύλος Μητρόπουλος, ο οποίος έχει κληθεί στην Εθνική Ελπίδων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δίνει σήμερα φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τη Γερμανία (19.00 στη Ν. Σμύρνη). Ο νεαρός μέσος θα επιστρέψει στο Βόλο την Πέμπτη, όπου και θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα του Ολυμπιακού.

Στο θεσσαλικό ντέρμπι με την ΑΕΛ η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ηλία Σολάκη που είναι τιμωρημένος (εκτίει ποινή μιας αγωνιστικής) και του Νίκου Ψυχογιού που είναι τραυματίας.

Θυμίζουμε, πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου δεν θα πάρει εισιτήρια για το θεσσαλικό ντέρμπι και την Κυριακή στο «AEL FC arena» θα υπάρχουν μόνο φίλαθλοι της Λάρισας (στο ματς του πρώτου γύρου στο Πανθεσσαλικό δεν είχαν ταξιδέψει οπαδοί της ΑΕΛ).

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καλεί τους φιλάθλους της ομάδας να παραμείνουν αμέτοχοι σε κάθε είδους προκλήσεις και τους συστήνει να μην ταξιδέψουν οργανωμένα ή μεμονωμένα στη Λάρισα.

Προβλήματα

για Λάρισα

Χωρίς τους Στάθη Ταυλαρίδη, Παναγιώτη Κατσιαρό και Ντανιέλ Κουζέν θα υποδεχθεί η ΑΕΛ τον Ολυμπιακό Βόλου. Και οι τρεις τραυματίστηκαν στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν δεν ήταν θετικά.

Ο Ταυλαρίδης υπέστη τράβηγμα στον προσαγωγό και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μία εβδομάδα. Σχετικά με τον Κατσιαρό, ο έμπειρος αμυντικός δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του κόντρα στους «ερυθρόλευκους» γιατί έχει υποστεί θλάση στον οπίσθιο μηριαίο.

Απών θα είναι και ο Ντανιέλ Κουζέν, ο οποίος εκτός του ότι έχει συμπληρώσει επτά κίτρινες κάρτες και ήταν προγραμματισμένο να απουσιάσει από το ματς της Κυριακής, έχει ενσωματωθεί ήδη στην αποστολή της εθνικής Γκαμπόν.

Στην απόκτηση του 30χρονου Γάλλου μεσοεπιθετικού Φαμπρίς Πανκράτ προχώρησε η ΠΑΕ Λάρισα, καθώς ο παίκτης απάντησε θετικά στην πρόταση των βυσσινί και έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας ως το τέλος της φετινής σεζόν.

Χθες έφτασε στη Λάρισα και πέρασε επιτυχώς τα απαραίτητα ιατρικά τεστ, με αποτέλεσμα υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Πανκράτ ο οποίος έμεινε ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι από τη Νιουκάστλ, έχει πλούσιο βιογραφικό αγωνιζόμενος μεταξύ άλλων στην Παρί Σεν Ζερμέν, τη Σοσό, τη Λεμάν και τη Μπέτις.

Σήμερα η συνάντηση

του Αχ. Μπέου

με τους φορείς

Ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκεται αντιμέτωπος με τη  μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας του. Στις 16 Μαρτίου στις 18:00 του δίνεται η ευκαιρία στο Πανθεσσαλικό στάδιο να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.
Εν’ όψει αυτού του γεγονότος ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου προσκαλούν όλους τους φορείς της πόλης, σήμερα Τετάρτη στις 18.30, στο Συνεδριακό Κέντρο FORUM, Δεληγιώργη 9 Βόλος, για να συζητήσουν την καλύτερη δυνατή οργάνωση αυτού του μεγάλου γεγονότος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το