Τοπικά

Με αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων στο δρόμο Πορταριάς – Χανίων

Ολισθηρότητα λόγω παγετού στο οδικό δίκτυο του Πηλίου

Αντιολισθητικές αλυσίδες συνιστά η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας στους οδηγούς οι οποίοι κινούνται στα ορεινά του Πηλίου και ειδικότερα από την Πορταριά προς τα Χάνια. Το οδόστρωμα είναι ολισθηρό λόγω του παγετού και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος γι’ αυτό και η χρήση των αλυσίδων στα οχήματα κρίνεται απαραίτητος, ειδικά τις νυχτερινές και πρωινές ώρες που η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή. Η κίνηση με αλυσίδες συνιστάται από το 20ο έως το 44ο χιλιόμετρο του οδικού δικτύου Βόλου – Ζαγοράς μέσω Χανίων.

Χθες το σκηνικό του καιρού ήταν χειμωνιάτικο σε όλο το Νομό Μαγνησίας. Στα πεδινά σημειώνονταν σποραδικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία κυμάνθηκε από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Υψηλό ήταν και το ποσοστό της υγρασίας, που κυμάνθηκε στο 85% περίπου. Στα ορεινά σημειώθηκε ελαφρά χιονόπτωση, ενώ το θερμόμετρο έδειξε –4 βαθμούς.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου είναι ανοικτό, από την περασμένη Κυριακή, καθώς το ύψος του χιονιού ξεπερνά το ένα μέτρο. Το χιόνι είναι φρέσκο και προσφέρεται για σκι. Την Κυριακή περίπου 1500 λάτρεις του σκι απόλαυσαν το αγαπημένο τους σπόρ. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου, οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Ανοικτό είναι και το Καταφύγιο του Χιονοδρομικού Κέντρου για φαγητό ή καφέ.

Η λειτουργία του Χιονοδρομικού έφερε κόσμο στα Χάνια, ειδικά την περασμένη Κυριακή, αφού αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς, είτε κάνουν σκι είτε όχι.

Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο του Πηλίου, προς Τσαγκαράδα, Νεοχώρι, Μηλιές, οι οδηγοί συνιστάται να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την οδήγηση καθώς υπάρχει ολισθηρότητα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Στον υπόλοιπο Νομό Μαγνησίας δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα από τις καιρικές συνθήκες. Κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από το Βόλο προς τις Σποράδες και αντίστροφα.

Για σήμερα, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, αναμένεται να επικρατήσουν ανάλογες καιρικές συνθήκες. Στο Βόλο θα επικρατεί συννεφιά και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 1 έως 6 βαθμούς. Σε πολύ υψηλά ποσοστά θα κυμαίνεται και η υγρασία, από 83 έως 95%. Στα ορεινά το κρύο θα είναι τσουχτερό.

Από την Πέμπτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται μικρή επιδείνωση του καιρού με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Τ. Κ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το